NY BLOGG: WWW.CORNELISELANDER.COM

HollywoodTreneren er nå å finne på den nye treningsbloggen; www.corneliselander.comVi sees på min nye blogg + Facebook side!
Cornelis

Bestill treningsprogram:

Trenger du hjelp med å få satt opp et skreddersydd treningsprogram, eller ønsker du hjelp med hvordan du bør spise for å komme i ditt livs form?

Email Cornelis og bestill et treningsprogram i dag

20111113-024156.jpg 

Trenger du et treningsprogram?

Trenger du hjelp med å få satt oppe et ordentlig treningsprogram?
Email Cornelis, og bestill i dag

20111117-124249.jpg
 

Ønsker du et skreddersydd treningsprogram?

 

Behov for et egendefinert treningsprogram? Send meg en email og bestill idag.

Email Cornelis, og bestill i dag

Trenger du et skreddersydd treningsprogram, spesifikt laget etter dine behov? Send meg en email med hvordan du ligger an i dag, hva dine framtidige mål er, og hvordan du spiser og trener for øyeblikket. Så kan jeg sette opp et program, laget helt individuelt etter dine behov og mål, og som garantert vil gi deg de virkelige resultatene du alltid har ønsket deg. Snart kan du ha et ekte Hollywood program - enhver stjerne verdig :)

Email meg i dag om du er interessert!

 

Er det fortsatt mulig? Slik kommer du i form før sommeren:

I LA er det varmt og godt hele året, og man blir lett blind for årstider. Likevel vet jeg at sommeren faktisk er her snart, og mange av dere der hjemme gleder dere nok vilt til varmere tider. Med mindre klær..Det siste gjør likevel at noen gruer seg, og mange prøver i disse mai-dager å legge inn en ekstra innspurt på helsestudioet.

Men er det fortsatt mulig?

JA. Og NEI. 

Jeg ville selvfølgelig foretrukket at dere startet i fjor sommer, men jeg vet jo at mange venter og venter, for så å bli helt desperate noen uker før sommeren. Selv tar jeg mer eller mindre aldri helt fri fra treningen, og kan nærmest telle fridagene/ukene mine i løpet av et år på en hånd (skrythals..). Likevel har vi alle forskjellig mål, og utgangspunkt, og mange kan fortsatt få til mye før sommeren. Det første jeg vil si; 

Keep it basic!
Ikke kjøp de dumme treningsbladene/oppskriftene som mener at du må gjøre et hav av kanskje nye, uvante øvelser - som du likevel ikke klarer å få til hundre prosent, og som dermed er nesten bortkastet. Ikke angrip problemet med helt urealitiske mål og metoder, men si til deg selv; "jeg har x-antall uker før jeg skal på ferie. Jeg vil gi alt jeg kan, og ... er hva jeg vil få til". 

Vil du lese mer?  
Les min nye blogg her 

Fra innspilling av et treningsprogram i Hollywood :)Her er undertegnede under en varm - og hard - treningsøkt i Hollywood i helgen.  Med kamera på slep :)

Resultatet får du se snart..  

Trenings- eller kostholdsspørsmål?

Har du noe du lurer på rundt trening og kolshold? I så fall; fyr løs nå!

Jeg vil svare deg mellom 9-10 i dag, så send inn ditt spørsmål nå! For sommeren kommer snart.. :) 

Hilsen fra Cornelis i LA@corneliselander

Yay! Det er fredag. Kom deg ut og tren!!Så er endelig fredagen her, og snart på tide å begynne og drikke, tenker du kanskje. Feil! Vi er akkurat ferdig med jul og nyttår, og alle de fest(lighet)ene det brakte. NÅ er tiden da du bør trene! Særlig om du har planer om å gå i badebukse sommeren 2011.. Sommeren kommer fort! Mange av dere fikk kanskje (eller forhåpentligvis, for det er en fin gave) medlemskap til nærmeste treningsstudio til jul. Eventuelt meldte du deg, som så mange andre denne uken, selv inn på det lokale treningssenteret. I så fall er det bare å komme seg på trening i dag. Fredager er de beste dagene å trene på. Sentrene er tommere enn vanlig, du får en sunn og deilig start på helgen, og skulle du bli litt i støleste laget har du jo et par dager å komme deg på. God helg! Hilsen PT'en :)

Treningsøkt i "The Hills"

På søndag ble det en liten treningsøkt i "The Hills" :)
Utsikt fra the (Hollywood) Hills, mot det som IKKE er Hollywood Hills, men hvor Hollywood skiltet står.. Forvirret? Yep, me too.. :)
Amanda og jeg dro en liten tur opp i "The Hills", eller Hollywood Hills, på søndag for en aldri så liten treningsøkt i solskinnet. Det var varmt. Veldig varmt faktisk.. Etter en liten stopp for å ta et bilde - med Hollywood skiltet i bakgrunnen (jeg var så svett at bildet måtte gjøres om til sort/hvitt for å ikke skremme dere :) - gikk turen tilbake til bilen, som var blitt omsvermet av "Hollywood Star Tours" busser.. 
Etter ytterligere 45min. på motorveien var vi igjen tilbake i Santa Monica..

Hilsen Cornelis i LA :)

Beste fettforbrenningsøvelse du kan gjøre

Mange tror løping og sykling er beste måte å forbrenne fett på, mens den aktiviteten som virkelig preller av fettet er min favoritt..

Å gå på rulleskøyter
Kjendistrener Ramona Braganza gir deg her listen over aktiviteter som virkelig brenner bort fettet, og nummer én på listen er inline skating. Eller på godt norsk; å gå på rulleskøyter. Dette er min personlige favoritt, selv om mitt mål IKKE er å forbrenne så mange kalorier.. 

Her i LA kan jeg lett gå fire-fem timer, i et strekk, når jeg først begynner, og med tanke på at man visstnok forbrenner 425 kalorier i løpet av 30 min. begynner jeg å bli litt bekymret :) Så jeg trenger med andre ord ikke bekymre meg for juleribba i år :) 

Hilsen Cornelis i LA
Fra gymmet i dag :)LAT PÅ FERIEN?

Er du en av oss som liker å slappe av på ferie- og bruker unnskyldningen om at du ikke har tilgang til helsestudio? Jeg dro til landet der det ikke finnes gym: Frankrike.. men fikk likevel trent.. 

Ute å reiser og langt ifra ditt vanlige helsestudio? Ikke fortvil, man kan alltids finne måter å få trent på. Jeg dro på rundreise i Europa, og det var ofte svært langt fra steder "to work out", men det finnes alltids en løsning. Selv i Frankrike.. Man må bare tenke litt utenom boksen.. :) 


Man kan alltids finne ting å løfte, eller som på bildet over: ting å løfte seg selv opp på. 

Et lite fotballmål, og vips fikk jeg kjørt et lite rygg-program. Det behøver ikke være mer fancy enn det :)

I morgen skal jeg fortelle deg hvordan du kan trene nesten hele kroppen med en koffert. Følg med :) 

HVA GJØR DU FOR Å KOMME I SOMMERFORM?

Med få uker igjen til sommeren; hva gjør DU for å komme i form?

Fellesferien er over oss snart, og kanskje blir det badevær med litt sol og sommer. Det betyr igjen å kle av seg, og vise hva man forhåpentligvis har jobbet for i flere måneder. Så hva gjør du NÅ for å legge siste puss på sommerformen? Selv har jeg gått over til høyt inntak av karbohydrater tidlig på dagen, mye protein etter middag og mot kvelds, og generelt et høyt inntak av omega-fettsyrer. For meg gir dette den effekten jeg leter etter; "ripped", men med en høyere muskelmasse og muskel- utholdenhet. Sistnevnte betyr at jeg kan løfte tyngre, selv om jeg er rimelig ribbet for fett og ekstra vekt.

HVA GJØR DU?

Hilsen Cornelis i LAKan kvinner og menn trene likt? Se mitt svar..

Kan alle kan trene likt? Og kan kvinner få for store muskler av å trene "som menn"? Her er svaret:

Mange stiller meg nettopp disse spørsmålene, og jeg har nesten gitt opp å få den vanlige kvinne i gata til å forstå at hun ikke vil bli "stor" av å trene litt med vekter, eller at hun faktisk har godt av det..
 

Så svar til ingressens spørsmål, om menn og kvinner kan trene likt: JA.

De kvinnene som virkelig får til mye med treningen er de som nettopp trener "som menn". Nå skriver jeg det i anførselstegn, for hva jeg egentlig mener her er det vi tradisjonelt har sett på som manne-trening: vekttrening. Slik er det jo ikke lenger, selv om mange fortsatt kanskje tenker litt sånn.

Det er ikke slik at du blir tynn, og bra trent, bare av å trene masse mosjonstrening. Du trenger litt muskler, selv om du er en tynn jente/dame som ønsker å fortsette å se slik ut. Du bør også forme kroppen etter hva ditt utgangspunkt er, og du former ikke så mye av kroppen bare av å løpe og svette en masse..

Det samme gjelder også for oss menn, som aldri kan tenke oss å løpe, tøye eller gjøre annen form for trening som ikke bare går ut på å løfte noe veldig tungt, opp og ned. Vi har også godt av litt variert trening, og tøying er for eksempel en viktig og god del av veien mot større muskler og kropp. Når det gjelder oss menn har vel vi en tendens til å bare ville trene det vi er sterkest på, slik at vi kan imponere damene.. Ikke veien å gå, om du virkelig vil ha en fin kropp.

Så hva kan man gjøre for å få den beste kroppen, enten man er kvinne eller mann?

Vel, man må (uansett treningsform) gi 110%, men også lytte til kroppen og ikke trene hardere enn den tillater. Man bør ikke låse seg helt opp i bare én form for treningsmetode/-stil. Man bør prøve å se litt utenfor ens egen boks, men også kjenne etter hva som virkelig fungerer for en (ikke alt fungerer for alle), og ikke kun trene det man er komfortabel med. For DET får man ikke resultater av.. 

Lykke til alle sammen,


Hilsen Cornelis i LA  

4 kjappe fra stranda i Santa Monica..

Mange mener så mangt om trening der ute, og mange sier mye tull. Her er imidlertid fire gode du har godt av..

Er du en av dem, som undertegnede, som surfer nettet etter gode råd og inspirasjon til en bedre trening? I så fall er du muligens også oppgitt (igjen som undertegnede) over hvor mange dårlige råd det er der ut . Her er imidlertid noen gode:

1. Ikke tren for lite, eller for mye!
Mange jeg kjenner liker å trene timer på helsestudio, på én og samme dag.. Det er IKKE veien å gå.. Hvis du ser på eliten blant folk som trener, holder de stort sett treningsmengden på rundt én time. Maks!
Folk spør meg gjerne; "ja, du trener vel flere timer hver dag du?..", og nei jeg gjør ikke det. Rundt 45min., fire til fem ganger i uken er det som skal til for meg, ved siden av eventuelt noen lengre jogge-/ rulleskøyteturer her i LA. For muskeloppbyning skal du egentlig ikke trene så mye i det hele tatt, men heller gi jernet når du først trener.. Intensitetsnivået bør alltid være på topp, og kortere, harde økter får du mye mer igjen for enn lange, avslappende økter. Hvis du er en av dem som kommer inn på et helsestudio, ser noen tråkke på tredemølla og ser de samme gjøre akkurat det samme når du forlater klubben, så vet du hva jeg mener..

Nå skal du imidlertid IKKE trene for lite heller.. Så hva er den gylne middelvei?
Vel, her kommer det litt an på treningserfaring, utgangspunkt, osv. Er du veldig fet (ja, jeg sa det), har du gjerne godt av å trene mer fettforbrennende trening enn en som allerede er fit, og ønsker å bygge mer opp. Et treningsprogram (enten satt opp på papir eller systematisert i hodet) må derfor lages etter et hvert individs utgangspunkt og mål (grunnen til at treningsstudioenes standardoppsett- likt for alle- IKKE fungerer..).

Helt generelt kan man si at å trene tre-fem ganger i uken á 45min. til rett over en time,  stort sett er den mengden de fleste bør holde seg til, MEN som sagt; det må settes opp for hver enkelt. Og noen kan ha godt av å trene litt mer..

2. Nei, du kan ikke drikke mer alkohol og spise mer usunt, bare fordi du trener..
Det er ikke slik at fordi man trener så vil "ikke alkoholen og festingen ødelegge noe".. Om man trener masse fettforbrennende trening, så vil man kunne forbrenne bort (og muligens se mindre av) noen av kaloriene som festingen ga, MEN man mister jo fremgangen man kunne ha sett av treningen, og da er vel hele vitsen litt borte..? Om man går på helsestudioet (hele uken) bare for å forbrenne bort helgens fest og moro, kunne man kanskje heller ha festet litt mindre, og dermed sluppet å trene så mye og?.. Målet med å løpe bort på (helse)klubben er vel å komme i bedre form, bli mer markert, bygge mer muskler og føle seg mer vel. Er det ikke?

"Målet med å løpe bort på (helse)klubben er vel å komme i bedre form, bli mer markert, bygge mer muskler og føle seg mer vel. Er det ikke?"

3. Ikke tren for hardt, med en gang
Nå tenker du sikkert, "men sa ikke han at man skulle gi jernet?..". Og jo da, jeg sa det, men det gjelder etter at du har trent litte gran.. En som aldri (eventuelt ikke på veldig lenge) har trent kan ikke gå i gang med én time eller mer med trening om dagen, mange ganger i uken. Kroppen må settes litt i gang, og trener du for hardt med en gang vil du gå lei, og brenne kroppen helt ut. Det er som med alt; du må gjøre det litt med måte, du må gi det litt tid, og du må ha tålmodighet.. Klart man kan kjøre hardt på med en gang, og sikkert se store forskjeller, men det vil ikke vare. Forskjellen mellom folk som alltid er i form fra dem som ikke er det, er at de som får det til har tålmodighet.

4. Ikke periode- tren
Det er en gruppe mennesker vi som trener mye ler av (ja, igjen så leste du riktig..), og det er de som kommer heseblesende inn på treningsstudioene rett etter jul- og nyttår og rett før sommeren- for å komme i superform. Men aldri ellers..

Skal du komme i superform, og holde deg slik, må du trene jevnt hele året. Du kan ikke (om man da ikke jukser) komme i form på noen få uker. Det å være i form er en livsstil, som med enkle knep kan fikses, men som man må ofre litt svette for. Det kommer ikke av seg selv, og ingen er i form uten å gi en liten innsats..

Hilsen Cornelis i LA

Finner magen min på VG.no i dag.. :)

http://www.vg.no/innstikk/powerade/2010/02/12/fa-stjernekroppen-na/

 

Hilsen Cornelis i LA 

STORE ARMER?

Ønsker du deg større armer? I så fall, les mer her:


Sjelden "by itself"
En del av kroppen min har alltid kommet lett og greit, og det er armene mine. Det er ikke slik at jeg ikke trener for å få dem, men de har alltid kommet forholdsvis lett, noe som kan skyldes dette opplegget:

Jeg trener ikke armer ofte "by itself". Veldig mange av de jeg ser trene rundt meg, på helsestudioer verden over, har en tendens til å overtrene armene. Dette gir den samme effekten det gir ved å trene mage ved HVER TRENINGSØKT: Null..

I stede har jeg lagt inn en vane at jeg legger til litt "tøff" biceps-trening når jeg trener bryst, og hardcore triceps når jeg trener rygg. På denne måten får jeg inn to økter på hver av muskelgruppene i uken (ved at biceps blir aktivisert ved konsentrert biceps- og ved ryggtrening, og triceps ved konsentrert triceps- og brysttrening). Det gir også den fordelen at jeg aktiviserer hele armen ved hver trening, og ikke bare sliter ut den ene siden av armen om gangen. Det å få en hel "pump" i armen har vist seg bedre enn å bare slite ut forside, eller bakside, hver for seg.

Få hjelp
Det å trene alene kan være tøft, hardt og noen ganger vanskelig (om ikke umulig). Selv trener jeg mye alene her i statene, da det blir mye reising fram og tilbake over kontinentet, og ofte ikke i nærheten av noen jeg kjenner til å hjelpe. Det å bli motivert og presse seg selv til litt over hva man tror, og noen ganger egentlig klarer er essensielt når det kommer til store armer. For store armer kommer ikke på samme måte som med fine og store skuldre (som mye enklere kan bygges med mindre og riktig vekt). Store, kraftige armer kommer kort og godt ved å løfte tungt (men fortsatt riktig). Kombinasjonen tunge vekter, riktig inntak av væske, nok med protein og næring etter en økt, er oftere mer med på å bygge større armer enn det å trene dem ofte.

I tillegg spør mange meg/seg: "skal jeg kjøre tyngre og færre sett/repetisjoner, eller bør jeg kjøre mange og lettere sett?". Svaret på dette kommer selvsagt an på hvem du er og hva du vil oppnå. Det kommer an på hva din treningserfaring er, men generelt vil jeg si at litt færre, men tyngre sett vil være med på å bygge. Blir det for mange sett og repetisjoner vil du bygge mer på utholdenhet enn selve maks styrken og volum.

Legg deg stort sett på ett til to oppvarmingssett på hver øvelse, med 10-15 repetisjoner, og to-tre tyngre sett med mellom seks til åtte repetisjoner.

Så sum a summarum: tren armene to ganger i uken. Løft tungt, og ikke for mange sett/repetisjoner. Drikk nok vann under og etter en treningsøkt, og spis nok rett etter en økt.  

Til slutt gir jeg deg en liten liste på øvelser og hvordan et lett program kan se ut:

Program for biceps:
- start med stående hantelcurl/eller stående curl med stang (1 oppvarmingssett á 10-12 repetisjoner, så 3 sett á 6-8 repetisjoner).
- så scottcurl i kabelapparatet. (1-2 sett á 8-10 repetisjoner, deretter 2-3 sett á 6-8 repetisjoner).
- kjør så hammercurl (1 lett sett med 8-10 repetisjoner, så 2 sett á 6-8 repetisjoner).
- avslutt eventuelt med noen veldig lette løft med stang (og når jeg sier lett mener jeg lett).

Program for triceps:
- start med dips (kjør 1-2 sett med så mange repetisjoner du klarer. Så 2-4 tyngre sett [med eventuelt vekt hengende rundt livet] á 8-10 repetisjoner).
- gå over til franskpress. (1 lett sett á 8-10 repetisjoner, så 2-3 sett á 6-8 repetisjoner).
- så énarms tricepspress over hodet eller triceps pushdown i kabelapparatet (1 sett á 8-10 repetisjoner, deretter 2-3 sett á 6-8 repetisjoner).

Jorun Stiansen og undertegnede under trening med Side2 

Dette er et forslag, og personlig følger jeg ikke alltid denne planen, og liker selv å "sjokkere" musklene mine med øvelser og metoder de ikke er vandt med. På denne måten blir kroppen aldri vandt med noe og går lei, og muskulaturen er med på å fortsette å vokse.

Lykke til,

hilsen Cornelis i LA
 


IKKE LES

ikke les her1

Ikke les, eller følg med på ditt favorittprogram på tv. Når du trener.. 

Når du trener skal det trenes og IKKE leses, strikke eller sy. På treningen bør du gi 100 prosent, og det får du ikke til om du sitter og søndagstrener med avisen i hånden.. 

Ja, du synes jeg høres krass ut? Nei da, jeg er enda krassere på dette punktet i virkeligheten.. Kanskje river jeg avisen ut av hendene dine neste gang jeg ser deg sitte der og slappe av på treningssykkelen :) 


Hilsen Cornelis i LA

Fra morgenøkten i dag tidlig :)

from the gym

Fra morgenøkten i dag tidlig :) 

7.30, rygg og mage, og så rett til frokost på Le Pain :)

Ingenting er bedre enn en knallhard treningsøkt før frokost. 

 

Hilsen Cornelis i LA 

På vei til Gold's Venice :)

p vei til trening

På vei til morgentrening på Gold's Gym Venice :) 

Viktigste for å komme i knallform

Det er mange måter å nå knallformen på, men én som gjør at du aldri når den.

Det finnes tusenvis av treningsoppskrifter der ute, som alle gir deg forskjellige måter å tilnærme deg superformen på, men den viktigste og kanskje enkleste reglen glemmer mange å fortelle deg..
 
Ikke kjed deg
Er du en av dem som synes det å gå på helsestudio er et ork? Ja, da er du nok ikke alene. Vi pusher oss av gårde til treningsklassene og håper at vi, og kroppen, etter hvert vil like det. Dropp dette!

En lite motivert person får også lite ut av treningen. Så er det å jogge det verste du vet, ikke gjør det. Liker du ikke å trene vekter, finn på noe annet!

Jeg har venner som "trener" år ut, og år inn. Av og på. Periodetrening.. Ingen av dem kan du se at har trent en dag i sitt liv, men de "trener..", ifølge dem selv. Det å trene betyr mer enn å stille opp på et helsestudio og gjøre et eller annet i en gitt mengde minutter. At folk står og svetter på tredemølla med avisen i hånden, er undertegnede også en motstander av. Skal du trene, og få noe ut av det, må du også gi litt innsatts. Og da må "søndagstur" -holdningen bort.
trappene i santa monica
Noen liker å løpe i trapper, mange liker det ikke..

Men hva om du da hater å jogge på tredemølla, og eneste måten å få det gjort på er å lese litt i avisen, slik at du glemmer hva du gjør?

Noe for alle
Det finnes så mangt med treningsmetoder der ute; alt fra stretching og puste-trening, til bil-løfting og kulekast. Det er faktisk så mye forskjellig å trene der ute at stort sett alle bør kunne finne noe å like.

Vi tenker gjerne at skal vi i form, må vi gjøre som det står i bladene; gå på helsestudioene og pumpe jern, eller løpe i marka. Men hva med fjellklatring, vaske leiligheten, spasere en lang tur, spille litt basketball med venner, eller rett og slett bare ta noen sit-ups før leggetid?

Finner unnskyldinger
Liker du ikke det du trener, vil du nemlig garantert finne på unnskyldninger for å ikke trene det. "Er for trøtt", "spiste akkurat", "tror jeg blir forkjøla, jeg..", osv. Dette er alle unnskyldninger jeg har hørt fra vennene mine som "trener", og selv om de i perioder pumper mer enn meg, har de nok likevel til sammen trent like mye i sitt liv som jeg gjør på en måned..

Alle kan nok finne tid og sted for den treningsformen som passer en best. Og så fort du oppdager den, og fortsetter jevnt og trutt, vil nok dette være bedre enn en hver "superoppskrift" du finner der ute. Liker du nemlig ikke det du trener, kan du bare drømme videre om superformen. For da kan jeg garantere deg at du straks vil finne unnskyldinger for å ikke trene.

Lykke til,
hilsen Cornelis i LA 
cornelis@z-one.no
lef5b43295e209803f98b9b570aab529c
Å gå på rulleskøyter er en av mine personlige favoritter..

Hva liker DU å trene? 

 

Slått ut av trapper

Trappene i Santa Monica er kjente i LA for å være der man vil bli sett svette og trene. Her kan du løpe, kvitte deg med celulitter, og kanskje møte på Halle Berry. Alt samtidig. 

trappene i santa monica

Vennene mine her i LA maser alltid om å trene i "trappene". "Trappene er de beste", "det er der kjendisene trener", "vi må dra og trene i trappene". Slik holder de på dag ut og dag inn, så etter en stund ble jeg lei og tenkte; skitt au, la meg trene i disse trappene da. Det skulle vise seg å bli noe jeg ville komme til å angre på. 

Trappene i Santa Monica finner du på enden av fjerde gate (4th st.) hvor den møter på Adelaide Dr. i grenselandet mellom Santa Monica og Pacific Palisades, et område hvor det bor svært mange kjendiser og folk med oppfylte lommebøker (i hvert fall inntil nylig..).

Trappene i seg selv er bratte, lange og slitsomme, og etter et par runder er du helt kjørt. Det kan omtrent sammenlignes med å løpe trappene i Holmenkollen, bortsett fra at det her er så mange "kule" mennesker du vil imponere at du gjerne presser deg litt hardere enn du strengt tatt burde. At solen steker, og gradestokken vanligvis viser høye tall på pluss siden hjelper heller ikke på.

Da jeg endelig bestemte meg for å løpe i trappene, var det 40 grader og sol. Jeg bor noen få kvartaler fra "trappene", så jeg tenkte; "jeg behøver ikke å kjøre dit, jeg går". I tillegg tenkte jeg, "Å bare løpe i trappene er ikke nok, la meg trene én time på helsestudioet først". 

Som sagt, så gjort. Jeg trente først på Equinox på andre gate og Santa Monica (som er en 20 min. spasertur fra trappene..). Så gikk jeg til trappene, og trente videre.

trappene i santa monica 3

Jeg begynte å gå, og tenkte at dette var da lett. Så jeg begynte å gå fortere og fortere, løp opp og ned trappene i 40 minutter, passerte folk og smilte litt inni meg selv over hvor trege de var. På den syvende, og nest siste runden begynte jeg å kjenne det litt. På den åttende var jeg ferdig.. 

Jeg begynte å slite med å puste, beina ville ikke lystre og plutselig så jeg en gammel mann passere meg lett som bare det. Det var da jeg så Halle Berry løpe nedover, og jeg tenkte; på tide å komme seg hjem.. 

Problemet var at jeg bare var halvveis I trappene, og at jeg fortsatt hadde mye igjen. Da jeg endelig så toppen var beina så slitne at jeg faktisk måtte hjelpe til og løfte dem med armene. Jeg kom meg opp, pustet som en flodhest, og så nok alt annet en attraktiv ut.. Det var da jeg husket på at jeg måtte GÅ hjem, mens de andre kunne sett seg inn i sine fine biler og frese hjem. 

Det blir lenge til jeg løper der igjen..

Cornelis i LA 

trappene i santa monica 2 

En helt ferdig Cornelis etter endt løpetur.. :)

GOLD`S GYM VENICE :)

photo2

På besøk hos legendariske Gold`s Gym i Venice. Dette er det de gjerne kaller "Mecca of Bodybuilding", og jeg kan forsikre deg om at det ikke er uten grunn :)

Hilsen Cornelis i LA

NYTTÅRSFORSETTER FUNGERER IKKE

Hva fikk egentlig du ut av treningsåret 2007, og ble du så fit som du planla til nyttår i fjor? Jeg tviler..

Rundt nyttårstider pleier mange å love evig troskap til treningen og helse, men det fungerer sjelden. Vi lover og slår i bordet at vi skal skjerpe oss og komme i gang med trening, men for de aller fleste stopper det nok også der. Ble for eksempel du så stor og sterk eller smidig og tynn som du planla i fjor? Er du ærlig mot deg selv, så tror jeg ikke det..

Champanje, fest og løfter
Jeg mener at nyttårsforsetter er noe tull, og at man ikke bør sette seg mål og idéer om trening og kosthold rundt champanje og fest en sen kveld i desember. Generelt er jeg imot og fraråder alt som heter; "ja, NÅ skal det trenes!"- innstillingen, som mange henger seg på rundt disse nyttårstider. Dette fungerer aldri over tid, tro meg!

12310-193               New York Fashion
Neste år skal jeg løfte mye, mye mer. Jeg LOVER! :)                 Disse jentene lovet kanskje litt for mye..

I januar melder vi nordmenn oss inn i treningssentrene som sild i tønne, og dette taper vi alle på. De som trener gjevnt får det trangt om plassen for en kortere periode, og de som panisk melder seg inn taper penger. De eneste som smiler er selvfølgelig treningsstudioene selv..

Mål du kan nå
Jeg synes det er bra å sette seg mål man vil prøve å oppnå. Jeg tror kanskje ikke man alltid kommer helt i mål, men å prøve og strekke seg mot noe pleier å hjelpe de fleste til nye høyder. Likevel mener jeg som sagt at disse målene ikke bør settes under feiringen på nyttårsaften, som en samvittighetsdemper når man fester som verst, men om du finner ut litt senere i januar at du virkelig vil starte å trene og ikke gir deg etter 3 uker. Ja, da skal jeg ha troen på deg :)

Tips for å komme i gang:
Spise riktig mengde
Slik spiser du deg pen
Få fram definisjonene
Treningsprogram

Godt nyttår,

hilsen
Cornelis

http://www.myspace.com/corneliselander

Trene i jula?

Hvor mange av dere har egentlig planer om å trene i jula?

Er jeg alene om å tenke på trening i disse jule-ribbe tider, eller er det også andre der ute som ikke vil våkne opp i januar med flesk på magen? :)

12310-233
Hilsen Cornelis
http://www.myspace.com/corneliselander

HVA ER DITT BESTE JULE-TRENINGSTIPS?

HVOR MYE VILLE DU BETALT?

Hvor mye synes du er nok å betale for å trene?

Det koster en del å trene på helsestudio, særlig om man velger et av de litt mer fancy stedene, noe som ofte er et av argumentene til de som ikke trener; "det er så dyrt, og jeg blir like trent av å gå til jobben. Og det er gratis..".

Men hva ville vært billig nok for å få deg til å trene på et helsestudio? 400 kroner i måneden? 200? 50?..
12310-191

Ja, penger er ofte et godt argument for å ikke trene, for hva kan motparten si? At jo, det har du råd til..?

Nei, ingen andre enn du selv kan si om du har råd, tid eller lyst. Så da må du heller selv finne ut om du faktisk ikke har råd, eller bare ikke lyst..

God tirsdag :)

hilsen Cornelis

Slik starter du uken best!

Det er ikke bare på TV3 at det ?endelig er mandag?. Snart leser du det som også kan bli din beste start på uken, for å komme i bedre form.

Det er mange måter å starte en ny uke på, men la denne starte på en sunnere måte enn ellers. Her er en liste med gode råd og idéer for hvordan dette kan bli din beste uke på lenge.

image253

Slutt på sommeren=slipp ut magen
Dette er ikke mine ord, men hva folk kan få seg til å si når de føler at kroppsfokuseringen etter en varm (?) sommer har vært for stor. Vinter er for mange hviletid med mindre fokus på trening og kosthold, og mer innetid på sofaen. Dette er så feil som det kan bli!
Når tror du det er best, og mulig, å komme i form til sommeren? De fleste vil kanskje ikke innrømme det, men mange har en tendens til å tro siste uka av mai..
Og ja, som du kanskje skjønner nå, dette er feil! Du bruker måneder på å komme i form, så gi deg selv derfor god tid.
12310-162

En forklaring på begrepet "deffing" gir en pekepinne på hvordan du kan gå ned noen kilo, uten å miste muskler eller bli slapp i kroppen. Les mer her

Vitaminer
Vi får dessverre i oss lite vitaminer og mineraler i vanlig "sunn" norsk mat, og et tilskudd i form av vitamin- og fettsyrer er å anbefale. Dette er med på å holde muskulatur og forbrenningen i gang, og gir i tillegg goder som sunnere hud, hår og negler.

For de av dere som så "Fra Hollywood til Parkveien" med Jan Thomas i går, kunne også se at stylisten og moteeksperten spiser "piller" til frokost for å holde seg i form, og er med dette med på å vise at kosttilskudd ikke bare er for "bolere".

Slik trener du magen
Min erfaring fra helsestudioer er at de som trener minst er de samme som alltid skal overtrene magen. Det kan virke som de tror at det går an å bare trene et par ganger i året, men til gjengjeld trene magen så mye hver gang at det holder for måneder om gangen.. Ved siden av dette har du de som kan få seg til å trene magen seks ganger i uken. Ingen av delene er riktig!
12310-154

Som jeg tidligere har prøvd å forklare, spesielt dere jenter, er to ganger i uken mer enn nok å trene magen direkte. Dette skyldes at dere får så mye magetrening indirekte gjennom andre øvelser (om dere følger mitt opplegg da) at dette skal holde. I tillegg trenger også magen hvile, så ikke overtren!

Å gå er bedre enn å løpe
Vel, en sannhet med visse modifikasjoner. Å gå, i hvert fall jevnlig og mye, er betydelig bedre for magerutene og formen enn å løpe spurt en sjelden gang. Blir litt som historien om skillpadden og haren, som du kanskje kjenner til?

Mitt program
Nei, jeg snakker ikke om et tv-program, men hvordan jeg legger opp uken med hensyn til trening. Dette er også noe du bør gjøre, rett og slett for å kunne planlegge uken og passe på at du får trent hele kroppen i løpet av de dagene du har til rådighet. Som du kan se av mitt program har jeg en hard uke med trening alle dager bortsett fra torsdag, men du bør legge opp etter hvordan din uke ser ut. Har du bare tid til tre dager i løpet av en uke, så sørg for at du får presset inn alle muskelgruppene på disse dagene.

Slik spiser du
Store deler av befolkningen spiser brødskiver til frokost, lunsj og kvelds, og foruten en større middag- gjerne med mye poteter- "lever" det norske folk på brød! Er det rart vi legger på oss rundt magen, og har magesmerter?

Personlig elsker jeg et godt brød, og selv om jeg vet bedre kan jeg gå på den samme feilen hver dag. Men jeg begrenser det til frokost og eventuelt et måltid til, og supplementerer med mye annet bra i løpet av et døgn, i tillegg til at brødtypen som jeg spiser i seg selv ikke er så ille.

En enkel oppskrift på et sunt kosthold er at du bør ligge på ca. 15-20% protein, 15-20% fett og resterende karbohydrater. I tillegg bør du fordele dette over fem-seks måltider, og aldri overspise. Å aldri føle seg kjempesulten eller stappmett, er også en grei kjøreregel.

Ved siden av dette bør du drikke mye vann, ikke røyke eller drikke alkohol mer enn bitte litt fordelt over uken. Og hvordan du gjør det blir ikke min sak..

Ha en fortryllende mandag, og lykke til!

Hilsen
Cornelis
12310-162


HVORDAN STARTET DIN UKE?

DIN BESTE UNNSKYLDNING AKKURAT NÅ

For å ikke trene..

Aldri har det vel vært lettere å være sofagris i Oslo området. Å trene ender jo som oftest med svette og et høyt forbruk av vann, og akkurat nå er det jo nærmest umulig å oppdrive nettopp dette..

Nå skal alt vann kokes, og ikke nok med det; det må helst kokes leeenge. Og som om ikke dette var nok, er det så å si umulig å oppdrive vann på flaske i butikkene også. Når du er vandt med vanlig vann, blir liksom ikke Oldens "en dråpe" med bringebær noe særlig. Kunne nesten like så greit ha hatt med saft på termos da jo..

12310-191 
Ikke glad i å trene? Akkurat nå kan det være like så greit..


Og det er her problemet starter; at man er for picky. Når det kommer til drikke og væske er nemlig de som trener svært nøye. Man kan ikke drikke brus på gymmen, selv om det er lett brus. Og alt som heter store flasker er harry, noe som blir et stort problem nå, da man ikke kan fylle på vann på toalettene etter hvert som man drikker (man går bare ikke rundt med en halvannen literflaske altså..). I tillegg skal ikke vannet smake for mye, det skal være rent og godt, så vann med en dråpe av ditt eller datt er som sagt ikke ønsket.

Vannkrise
Så til det som bekymrer flere enn smak, det blir vanskelig å oppdrive vann. Det blir "vann-krise", noe som vil få oljekrisen på 70-tallet til å se ut som en blek skygge fra den tiden da man trodde det at når bilen måtte stå, ja da var det problemer på gang. I dag er dette manges "våte drøm"..

12310-242 Det var tider det, da man kunne drikke rett fra en spring..

Ja, akkurat nå er det ikke noe særlig å bo i Oslo, spesielt om du er opptatt av trening og kosthold. Det blir tungt og vanskelig å trene når man må tilbake til "steinalderen" og koke opp vannet for så å kjøle det ned igjen, og dermed nærmest drive sin egen lille vannfabrikk på kjøkkenet. Men desto mer er dette tiden for dere som ikke vil, eller gidder trene.
Dere kan nå for en gangs skyld sitte med god samvittighet og le av oss desperate "treningsidioter", som med paniske blikk og lett amperhet går på jakt i matbutikken og sloss om den siste vannflaksen på hylla.

Og det kan visstnok ta tid før vannet er trygt igjen, så dere kan komme til å bli sittende lenge..

Hilsen en vannfattig Cornelis

HVORDAN LØSER DU VANNKRISEN?

5 GODE GRUNNER TIL Å TRENE I HELGEN:

Helg er for de fleste en "slapp av" periode, men for noen er det tid for trening. Her er 5 gode grunner til å trene i helgen:

12310-238
Å gå ut på byen kan være gøy, men det finnes også mange grunner for å bli hjemme :)

1. Nå har du tid!

2. Nå har også dine venner tid, noe som betyr at man kan benytte treningen som en måte å sosialisere på!

3. Bedre å bygge opp enn å bryte ned. Med andre ord; det er bedre å trene i helgen enn å gå på fylla!

4. Helgen bør ikke bare være sosetid. Tren og få noe ut av fridagene, i stede for å bare ligge på sofaen!

5. ..og kanskje den beste grunnen: Mandager er kjipe, men de vil virke mye bedre om du kommer tilbake til jobben nytrent og god etter helgen!

Lykke til og god helg!

Hilsen Cornelis

Sjekklisten, for riktig trening!

Spiser du riktig før, og etter trening? Trener du- og ikke minst, sover du nok? Her er sjekklisten for om du er
på riktig vei, eller ei.

Hvor mye bør du trene, og hvordan bør du spise? Her er en enkel sjekkliste for om du er på riktig vei til sunn-
og perfekt kropp.

Hvor mye trener du, og hvor mye tror du er nok?
12310-232
Charlotte fra MTV under treningsøkt i Stockholm.

Hvordan lader du opp til en treningsøkt, utfører den og spiser etterpå?

Bli med meg på en typisk treningsøkt i New York, og se hvordan jeg gjør det.

Her er en enkel liste over hvordan du generelt spiser for å komme i superform.
..og hvordan du sniker deg unna usunn mat på restaurant..
12310-233
Jorun Stiansen gir alt for en perfekt kropp.

Og til slutt; listen over ting som IKKE funker!

God trening!
Cornelis

HAR DU NOEN GODE RÅD SOM BØR VÆRE MED PÅ LISTEN?

HVOR MYE TRENER DU?

12310-71

Noen mener at 2-3 ganger i uken er nok, mens andre ikke klarer å begrense det til mindre enn 5-6 ganger. 
Hvor ofte og mye trener du?

Cornelis 

Værra med på trening i New York?

Værra med på trening? I dag kan du, på Side2, lese hvordan jeg trener, spiser, drikker, og generelt utfører en treningsøkt i metropolen New York.

12310-19112310-193

Og som du kan lese 
her, behøver ikke en treningsøkt være så lang, eller inneholde så mange øvelser, så lenge den bare er hard og effektiv nok..

Hilsen Cornelis

12310-188

HVORDAN SER EN TRENINGSØKT FOR DEG UT?

Tidspunktet du ser best ut

Lurer du på når du ser aller best ut? Svaret får du her:

For oss gutter er det gjerne slik at vi føler vi ser størst og best ut i det vi forlater helsestudioet. Selvsagt blir vi litt oppsvulmet etter en hard økt, og selv om vi egentlig har brutt ned muskulaturen, er det da vi føler oss mest vel. Likevel er det gjerne når du har tatt hvile noen dager og spist godt at du egentlig er størst, selv om du da gjerne føler deg mindre.

12310-155
Vi gutter tror gjerne vi ser best ut etter en hard treningsøkt..


Kjæresten min kan for eksempel ofte mene at jeg ser størst ut når jeg over en periode kun trener 2-3 ganger i uken, mens jeg selv føler meg større ved å trene 5-6 ganger. Og hun har egentlig rett, det er i de periodene jeg kun får tid til trening 3 ganger i uken at jeg egentlig er størst, siden mengden trening holder- prosentvis energioverskudd blir større- og jeg får mer hvile. Likevel føler jeg meg bedre når jeg trener oftere og det er også da jeg får mest komplementer fra folk generelt.

Mye av dette kan faktisk rett og slett ligge i psyken vår, og som jeg har skrevet tidligere; for å komme i bra form er du nødt til å føle deg bra!
Litt som min gode venn Mr. Trump gjerne sier det; "for å bli rik må du virke rik.."

Hva mener du? Når ser man best- og mest trent ut?
Hilsen Cornelis

HVA ER DEFFING?

Begrepet deffing blir hyppigere og hyppigere brukt, selv om mange feilaktig sammenligner det direkte med slanking. Les hva deffing egentlig betyr her:

Slanking og deffing kan for mange virke som det samme, men der slanking går ut på å minske den totale kroppsvekt vil man med deffing gjerne minske kroppsfettet. Uten å miste muskelmasse.

Du kan egentlig tenke på deffing som et ønske om å oppnå en mer definert kropp, og for å få til det må man jo minske fettet, men beholde figuren (musklene).

Nybegynner feil
Det er flere metoder og måter å deffe på. For nybegynnere vil ofte mye av vekttapet ved en deffing komme fra muskelmassen, fordi man gjerne kutter for mye av kalori- og proteininntaket. Derfor er det viktig at du spiser ofte også når du er på "deff"! I tillegg er det viktig at man opprettholder treningsmengden under en diett, og at man ikke bukker under om man skulle føle seg slapp.

Dette kan blant annet komme hvis man går for hardt på og har som mål å deffe over en for kort periode. Bruk god tid på å deffe! For enkelte profesjonelle bodybuildere, som må gå igjennom denne prosessen før en hver konkurranse, kan deffingen vare nesten året rundt. Dette da de gjerne kontinuerlig stiller i konkurranser, og alltid må være i form.

En ting som er viktig, og som veldig mange profesjonelle gjør feil, er at man etter en hard "deffe"- periode spiser seg opp igjen for fort. Enkelte utøvere, fra kroppsbyggerkonkurranser kan gå opp så mye som 10 kg. på et døgn (!), og selv om mye av dette er vann, er dette ikke å anbefale.

Slik gjør du
Så hva er den beste måten å gå ned i fettprosent, men samtidig beholde muskelmasse på, tenker du kanskje nå?

Personlig vil jeg si at den aller beste måten er å gå! Gå morgen og kveld, og spesielt før frokost. Dette mener jeg personlig er en bedre og lettere måte å "deffe" på enn det er å løpe mil etter mil hver dag. I tillegg er det, i hvert fall for undertegnede, gunstig å legge inn et høyt inntak av kreatin eller eventuelt glutamin i disse periodene. Da får man, i tillegg til at treningen og gå- turene forbrenner fettet, en oppsvulmende og hard kropp som nettopp er meningen med deffing. En hard og markert figur, i en slank(ere) kropp.

Hilsen Cornelis

SLIK VOKSER ARMENE!

Folk spør meg gjerne hvordan man best bygger armer. Her er oppskriften:

SJELDEN, MEN HARDT
Armene bør ikke trenes for ofte, faktisk mye mindre enn mange av oss tror. Vi bruker armene så mye i det daglige, at du ikke trenger å slite dem ut ytterlige med for mange arm-treninger.

12310-100

Som du kan se på mitt program har jeg én dag i uken med armer, ved siden av at de blir trent gjennom de andre muskelgruppene og litt småplukk andre dager. Når det er sagt hender det faktisk at jeg enkelte uker hopper over hele arm-dagen, og det kan derfor noen ganger gå uker mellom hver ordentlige arm-trening.. dette fordi jeg vet hvor mye som skal til for å få de til å vokse, eller hvor lite som skal til for at det blir for mye..

Så tren armene hardt, men sjelden. De blir ikke, som med skuldre, store og fine av å løfte lett. På armene skal det løftes tungt, og det er derfor ingen vits i å stå og leke med for lette vekter når man skal tyne biceps- eller triceps.

Slik bygges biceps Jeg har tidligere skrevet hvordan man bygger opp bicepsen på best mulig måte, og her finner du at jeg anbefaler øvelsene; bicepscurl med EZ-stang, stående hantelcurl og Scottcurl med kabel.
Les mer om øvelsene her.

Sjekk også ut nettsiden til Larry Scott, en stor arm- legende :)

Glemmer triceps
Som jeg også har skrevet tidligere har vi en tendens til å glemme å trene triceps like godt som vi trener biceps, enda triceps står for største delen av overarmene våre. Dette vil også si at har du en bra utviklet triceps, men mindre biceps, vil du se større ut i overarmene enn en som har motsatt.

Så mitt råd er enkelt: tren triceps hardere og minst like mye som du trener bicepsen.

Ikke alene

Det kan virke umulig eller vanskelig å få større armer, men er du innstilt på å få det til og vet hva du gjør, kan alt oppnås. Et siste lite tips fra meg er at du ikke trener alene.
Armer, eller egentlig alle muskelgrupper, trener du best når du har en til å hjelpe-, pushe-, støtte-, og guide deg. Du kan selvfølgelig få til mye på egenhånd, men du flytter ikke fjell alene, for å si det sånn.

Håper du etter å ha lest dette blir litt mindre “redd” for å gå i gang med arm-treningen, og har du ellers noen spørsmål kan du gjerne sende meg en direkte mail, eller sende spørsmål inn på kommentarfeltet!

Hilsen Cornelis

3 SVAR TIL JENTENE

Jenter spør meg ofte om de samme tingene. Her er de tre svarene dere har ventet på:

TRICEPS
Mange jenter spør meg hvordan de kan stramme opp den “dissete delen av armen”, som de så gjerne kaller det, og sikter med dette til triceps´en.

Samtidig vil de gjerne ikke “pumpe” vekter, og det er her det gjerne blir et lite problem. Man kan nemlig løpe og trene så mye kondisjonstrening man vil, men musklene i armene blir ikke noe strammere av det, bortsett fra at du får bort eventuelt overflødig fett. Skal det strammes opp i tricepsen må det litt vekttrening til, men dette behøver ikke være synonymt med at man får store muskelarmer.

En lett treningsøkt for armene bør inneholde disse øvelsene:

- En arms tricepspress over hodet

Løft en manual over hodet, senk underarmen sakte ned bak hodet, mens overarmen står stille. Støtt albuen med den andre armen som du ikke løfter med. Press så armen opp igjen til startposisjon og repeter.

- Triceps pushdown

12310-57
Hold i stangen med overhåndsgrep, som vist på bildet, og press stangen ned til du har fullt utstrekk i armen.

- Push ups med smalt grep (kan tas med knærne i gulvet)

Kjør hver øvelse over 3 sett med 10-12 repetisjoner på hver. Hvor tungt du kjører avhenger av hvor sterk du er, men ikke kjør mer enn 70-80% av det maksimale du tror du klarer å løfte.

MAGE
Vanlige sit-ups er gjerne det eneste dere jenter kjører, men til gjengjeld kan dere få dere til å trene det hver dag.. Muskulaturen i magen trenger også hvile, og det er ingen vits i å kjøre magen direkte mer enn 2 ganger i uken. Det må nemlig ikke glemmes at man får masse magetrening gjennom andre øvelser også, i tillegg til at variasjon er et viktig stikkord for stram mage. Den beste måten å trene nedre del av magen er for eksempel å trene benhev, som vil si å henge i en ribbevegg og løfte beinene opp foran deg.

Kjør derfor magen maks 2 ganger i uken alene, og varier!
12310-54

LØFT AV RUMPE
Jenters måte å spørre om hvordan de kan få mer sprettrumpe, eller mer trent bakdel, er gjerne å spørre hvordan de kan “løfte rumpa”. Det er flere måter å få mer trent ende på, og den beste måten er en kombinasjon av knebøy , utfall og step.
12310-76
Les hvordan du trener disse øvelsene her.

Håper dere fikk svar på noen av spørsmålene deres nå :)
Hilsen Cornelis

Treningen du ikke har hørt om

Masala Bhangra, løping på dypt vann eller trening med humor- i USA har de litt av hvert på menyen.

Det har kommet uttallige forskjellig former for trening den siste tiden; Yoga, Pilates, Cardio Boxing- Disse formene for trening er ikke nye i seg selv, men det er først nå de har blitt introdusert på treningssentrene som timer og blitt umåtelig populære både blant proffene og amatørene.

Tar ett steg lenger
Her i USA har de, som med så mye annet, tatt også dette ett steg lenger. Selv om Amerikanerne elsker å spise, så setter de også stor pris på å trene, spesielt New Yorkerne klarer å presse en treningsøkt inn i sine travle timer.

Treningskjeden New York Sports Club har 37 sentre bare på Manhattan, og timer og programmer de tilbyr har ingen ende. Blant vanlig kickboksing og yoga finner man timer man ikke har i lille Norge:

Ville du prøvd deg på Masala Bhangra? Det høres kanskje mer ut som en indisk matrett, men dette er en indisk danse-inspirert klasse som bruker lydene av Dhol trommen mikset med reagge og hip hop.

Hva med timen som heter Power Groove? Dette er visst timen som, ifølge New York Sports Club selv, skal inneholde så mye humor at det skal knekke enhver innbitt sjel.

Tar du deg en time med Deep-water Workout så kan du komme til å befinne deg på dypt vann med ett stort belte som holder deg flytende mens du løper for harde livet.

Eller så tilbys også, som det største selvfølgelighet, Afrikansk Dance, Afro Latin Funk, Reggae Workout og timen hvor alle hopper hoppetau i en time i strekk.

Vanskelig meny
Spørsmålet er hvor man skal begynne med en sånn meny å velge fra. Med ett slikt utvalg føles treningen hjemme i Norge ganske så kjedelig, men allikevel  veldig trygg.

Jeg skal nok prøve ut min amerikanske treningsmeny etter hvert og dere skal bli de første som hører om det.

Hilsen Cornelis

RYGGHJELP

Nedtrekk kan trenes på flere måter, men den beste er bak frem..

Grunnen til dette er at når du kjører nedtrekk på den "vanlige" måten, må du lene kroppen fram for å få dratt stangen ned bak hodet. Dette gjør nemlig at du sitter i spenn på en ugunstig måte når du trekker ned, som ikke er bra for kroppen. Derfor anbefaler jeg at du sitter med ryggen inn mot apparatet, slik at du på denne måten får dratt stangen rett ned uten å måtte lene deg fram.
12310-40
Sitt slik når du trener nedtrekk

Eneste ulempen med å kjøre øvelsen på denne måten er at du kan få problemer med å holde kroppen nede på setet, siden du ikke har noe som holder deg igjen. Min måte å løse dette problemet på er å samle beina under setet, og "hekte" de fast i setestangen.
12310-41
Ikke slik..

Håper du får det til,

hilsen Cornelis :)

MITT TRENINGSPROGRAM

Noen av dere har tidligere spurt om jeg kan fortelle hvordan jeg legger opp treningsuken min, og det er jo klart jeg kan. Her er listen over hemmelighetene..

12310-39

Her er hvordan jeg deler opp uken med trening:

Mandag trener jeg bryst og biceps.
Tirsdag går det i hard beintrening.
Onsdag trener jeg skuldre og mage.
Torsdag betyr fri.
Fredag er det rygg og triceps.
Lørdag er det armer.
Søndag blir gjerne en dag hvor jeg kjører hva jeg føler for. Kose dag :)

Jeg tillater med andre ord ikke så mye hvile, noe som kanskje ikke vil passe for dere alle, men det fungerer for meg. I tillegg til dette legger jeg til minst én løpetrening i uken, som vil si løping på tredemølle i maks 30min., pluss eventuelt annen kondisjonstrening.

Nesten enda viktigere enn hvordan en trener er hvordan man spiser, men hvordan jeg spiser får jeg skrive om en annen gang :)

Hilsen Cornelis

VERSTE MUSKEL Å BYGGE

For mange er det å bygge legger enten vanskelig eller synonymt med umulig. Likevel skal det være mulig for ALLE å få stramme og fine legger, og hvordan det gjøres kan du lese mer om her:

Forskjellige mål
Vi har alle forskjellige ønsker og mål når det kommer til å bygge opp kroppene våre. Større, tynnere, eller sterkere. Der noen bør pumpe på de tyngste apparatene for å oppnå ønsket effekt, holder det kanskje for andre å jogge.

Men hvordan bygger du så drømme- leggene?
Det er flere måter å trene leggene på, fra å bygge dem store og sterke (men trege..) til hurtigere (men smalere). Personlig synes jeg en kombinasjon er ideell; altså hurtige, men store. Eksempler på dette finner vi i friidrettsmiljøet, nærmere bestemt blant sprinterne.

Hvordan trener så disse løperne for å få de "perfekte" leggene, og hvordan kan vi dødelige adoptere dette til vår egen trening? Vel, vi kjenner jo til de leggapparatene man finner på helsestudioene, men er det virkelig slik man får disse fantastiske leggene?
Svaret er dessverre både ja og nei..

Sprintere, og alle andre for den saks skyld, har godt av å trene knebøy, utfall og på tåhevsmaskinene. Den beste pumpen i leggene får du derimot av å løpe. Merk løpe, og ikke jogge.

10-15min. toppspurt på tredemølla er det som gir deg best pump, og inkluderer du dette inn i treningen din 2 ganger i uken vil du kjapt se forandring.

Programmet:
Ved siden av å trene styrke 3-5 ganger i uken, kan du som sagt legge til 2 spurttreninger i uken. Hver løpetrening kan utføres etter en vanlig styrkeøkt eller på egne dager, men bør uansett ikke ta mer enn 20-30min. totalt.


- Start med 5min. oppvarming, som rask gange på tredemølla.
- Følg opp med å begynne og løpe på 60-70% av maks spurt (løpe, men altså ikke spurt) i 5min.
- Så løper du opp på maksspurt, som vil si det raskeste du klarer å løpe. Hold deg her en liten stund (ca. 1-2min.), før du trapper litt ned og løper på 50-60% av maks.
- Etter at du har roet ned i ca. 1min. løper du opp på spurt igjen.
- Repeter dette x-antall ganger, etter hvor mye krefter du har (men prøv å holde på i ca. 10min.)
- Etter siste maksspurt løper du deg ned igjen, som vil si at du gradvis begynner å løpe saktere.
- Løp saktere og saktere, helt til du går rolig. Hold deg her et par min. før du stopper.


MERK: Hopp aldri rett fra spurt til å gi deg, men pass alltid på å trappe rolig ned til gåfart.


Følger du dette opplegget vil du få sterkere, større og kjappere leggmuskulatur, men er målet bare størst mulig muskulatur er det selvfølgelig andre måter å trene på også. Men det får bli en annen artikkel..

Cornelis :)HAR DU NOEN TRENINGSTIPS Å KOMME MED?

HVORFOR ARMENE IKKE BLIR STORE:

Det kan være flere grunner til at man ikke får de armene man alltid har ønsket seg, men spesielt én ting må ta mye av skylden. Les hva det er her:

«Alle» gutter/menn sliter med samme problem, vi får ikke store nok armer. Dette kan skyldes forskjellige grunner, men særlig én ting må nok ta mye av skylden. Det trenes for mye biceps, og for lite av noe annet.

Dette mystiske «annet» er rett og slett triceps, som faktisk står for største delen av overarmene våre. Med dette i mente kan det være forståelig at trener man ikke triceps skikkelig vil ikke armene se store ut, samme hvor store biceps en klarer å bygge.

Faktisk kan det være fordelaktig å prioritere triceps fremfor biceps, og heller sørge for at den muskelen som prosentvis er størst også blir størst.

Konklusjon: Store triceps gir større armer enn hva store biceps gir deg.

Mitt råd er ikke å få deg til å slutte og trene biceps, men bare å få tricepsen med og!

Følger du dette enkle rådet kan jeg nemlig garantere deg at armene dine vil vokse mer enn de kanskje har gjort tidligere. Om du da ikke har pleid å være flink til å trene den STORE delen av armen..

Cornelis :)

LØRDAGS TRIMMEN!

Det er lørdag, det er sol og det sommer. Oddsen for at treningen blir byttet ut med iskalde øl i dag er nok stor, selv om det er nettopp nå du burde holde formen..

Det koker i hovedstaden, og skjærgården er full av båter og liv. Noen drar til hyttene sine, mens andre bruker parkene på å fordrive tiden. Sjansen for at du kommer deg på trening i dag er kanskje liten, selv om det nettopp er nå du burde trene.

Ingen umulighet
Selv om du sitter på hytta eller på stranden og er langt unna treningsstudioene, behøver ikke det være synonymt med å ikke trene. En enkel treningsstrikk kan være redningen, eller noen bøtter med vann. Mulighetene er mange, du må bare gripe dem.

Er du i nærheten av trapper eller bratte bakker, er dette perfekt å løpe i av flere grunner. Trappehopp gir kraft og styrke i hamstringen (baksiden av låret) og leggene, mens bakkeløp er mer skånsomt for beina enn løping på flatmark eller nedoverbakker.

Ligger du derimot på stranden eller i hagen på hytta, kan enkle sett med push- og sit-ups erstatte litt av den normale treningen på studioet. Kjør 4-6 sett med 15-20 repetisjoner på hver, så vedlikeholder du litt av den normale treningen. I tillegg er det gjort på noen minutter.

Drikk så mye som dette
Når gradestokken når opp på det nivået vi har nå er det viktig å få i seg nok væske, og da spesielt vann. Kroppen mister ca. 3 liter væske i døgnet, og dette må erstattes. Kaffe og te teller ikke, da disse er vanndrivende og dermed har negativ effekt.

Noe får du imidlertid i deg igjennom mat, men når varmen slår til senkes appetitten og viktigheten av å drikke nok øker. Prøv å få i deg 2 liter eller mer, alt etter hvor mye du trener og beveger deg.

Svøm for fin kropp
Når vannet er varmt og man klarer å komme seg uti, bør man bruke den muligheten man har til å trene samtidig som man har det hyggelig. Svømming er en av de beste treningsformene for rygg og overkropp, og hvis man først er uti kan en jo få litt ut av det samtidig.

Utnytt god været til å ta noen hundre metere med «hard» svømming, vi vet tross alt ikke hvor lenge god været varer..

Lørdagshilsen fra Cornelis :)


Har du noen treningstips å komme med i varmen?


TRENING FOR JENTER


«Alle» jenter som trener er redde for samme ting; å bli store. Derfor har jeg her satt opp noen punkter for hvordan dere som er så «redde» kan trene.

Dere kvinner er (generelt) så redde for å bli «bodybuildere», og det å trene med vekter er gjerne det «skumleste» dere vet. Det er her dere tar feil!

Tren med vekter
Min erfaring er at de jentene som kombinerer vekt- med kondisjonstrening er de som blir slankest, strammest og mest fornøyde. For det er faktisk sånn at jo mer muskelmasse du har, jo mer forbrenner du, hele døgnet! I tillegg har ikke jenter samme mulighet til å bygge så store muskler som gutter, så det at man risikerer å bli for stor er ikke noe å bekymre seg for. De jentene som eventuelt blir for «store», kjører gjerne et umenneskelig treningsopplegg, i tillegg til mye spesielt kosttilskudd. 

30 av hver
For best resultat bør du i minst halvparten av treningsdagene dine, eller helst tre ganger i uken, presse inn vekttrening FØR kondisjontrening. Da bør  første halvdel være vekttrening på ca. 30 minutter, etterfulgt av nye 30 minutter med kondisjonstrening. På disse dagene bør den totale treningstiden ikke være lenger enn én time, mens dager med bare kondisjonstrening kan vare lenger, f.eks. ved 90 minutters spinning timer.
LEGG MERKE TIL: TREN STYRKETRENINGEN FØR KONDISJONTRENINGEN!

Form kroppen
Alle sliter nok med en eller annen del på kroppen man ikke er like fornøyd med. Kvinner generelt klager gjerne over for stor- eller flat rumpe, slapp mage, eller dvaske armer.
Har du f.eks. «flat» rumpe er det ekstremt hvor mye mer fornøyd du kommer til å bli ved å kjøre øvelser som knebøy og utfall. Er derimot rumpen for «stor», er disse øvelsene ikke prioritering nummer én. Det er derfor viktig å få formet kroppen etter dine forutsetninger, noe du kan få hjelp til av de sakkyndige på ditt lokale treningssenter.
LEGG MERKE TIL: IKKE ALLE ØVELSER PASSER LIKE GODT FOR ALLE, FÅ HJELP OM DU ER I TVIL!

Uansett om du er tynn eller tykk, høy eller lav, bør du huske på å variere din egen trening, noe som også for jenter betyr å gå innom vektrommet av og til. For husk; dere kan nesten ikke bli store uansett :)

Hilsen Cornelis

SKRIV GJERNE DIN MENING!


TRENE MED SYKDOM?


Ved forkjølelse og sykdom bør man være forsiktig med trening, men de fleste av oss viker nok fra tredemølla litt for lett når det tetter seg i nesa.


Ikke lurt
Det er alltid ett populært spørsmål på denne tiden av året. Er jeg for syk til å trene? Nesa er tett, hodet verker og musklene er trette, er du kanskje for syk til å trene?

Å trene når man er syk er ikke noe jeg anbefaler, men det hender nok en gang for ofte at snue og hodeverk setter en stopper for treningstimen.
Har du feber- i forbindelse med en infeksjonssykdom- er ikke trening bra. Dette vil likevel stoppe seg naturlig, siden man gjerne ikke orker å trene uansett.

Er man derimot bare litt snufsete, er ikke trening farlig. Dette er som oftest bare en dårlig unnskyldning for å fortsette å ligge på sofaen, som ofte i vinterhalvåret kan virke mer fristende enn å trene.

Etter å ha sett mange av mine egne kunder og venner holde seg hjemme- nettopp pga. litt snufsing- fikk jeg lyst til å sjekke opp om det er jeg som stiller for høye krav, eller om det faktisk er slik at mange av oss er litt vel «forsiktige».

Spør legen din
Derfor ringte jeg lege, Eirik Pettersen, og fikk disse svarene ut av ham:

Når er det farlig å trene?
- Hvis man er under behandling for en infeksjonssykdom, for eksempel lungebetennelse, er det lurt å spørre legen om når man kan begynne å trene igjen. Har man feber er det lurt å vente til den har gått ned.
Men som regel vet man best selv. Man kjenner det som regel på kroppen når man er frisk nok til å trene.

Er folk mer forsiktig enn nødvendlig?
- Som regel er vel folk litt for forsiktige når det gjelder trening og sykdom- mange bruker det nok som unnskyldning for å ligge på sofaen i stedet. Det finnes noen unntak, som for eksempel kyssesyken, eller mononukleose som det egentlig heter. Da må man være forsiktig med fysisk aktivitet og følge legens råd. En annen sak er kronisk sykdom. De fleste pasienter med en eller annen form for kronisk sykdom kan- og bør, vil mange si- drive fysisk aktivitet. For eksempel utelukker ikke hjertesykdom trening, men hør med legen i hvert enkelt tilfelle.

Ut ifra disse opplysningene vil jeg si at mange av oss nok kan trene mer enn vi selv tror (eller innbiller oss), men spør altså legen din om du er usikker.

Én ting er i hvert fall sikkert, du blir ikke i bedre form av å ligge på sofaen, men noen ganger er det likevel det beste å gjøre.

Hilsen CornelisHVA MENER DU?

Les Side2 i dag

Nett-treff i dag kl.14 hos Side2!

I dag sitter jeg på nett-treff hos Side2 fra kl.14.
Send inn ditt spørsmål nå på: http://pub.tv2.no/nettavisen/side2/trening/article526606.ece

Hvis du lurer på hvordan du skal komme i gang i januar måned, kan du lese det her:
http://pub.tv2.no/nettavisen/side2/trening/article522856.ece


Hilsen Cornelis

Vil ha meg i sivil:


De som benytter seg av personlig trener, ønsker ikke lenger å se ut som nybegynnere.
Nå vil de ha meg i sivil.


Som personlig trener kan man oppleve de merkeligste ting. Blant annet at de som betaler tusenvis av kroner for å bli trent, ikke vil at noen andre faktisk skal se at du trener dem.

Tidligere var det å rusle rundt på treningssenteret med en person med påskriften "Personlig Trener" på ryggen, et stort bevis på at man hadde penger. "Alle" visste at personlig trener kostet skjorta, og hadde du tatt deg råd til dette, ja da måtte du ha penger.

Prestisje
For mange er det fortsatt prestisje å ha personlig trener, men flere og flere ønsker nå anonymitet.
Mange av mine kunder vil se ut som eksperter, selv når de får hjelp.

Stiller opp
Derfor ønsker de at jeg går i "sivile klær", av redsel for å se ut som nybegynnere.
Og ønsker mine kunder det, ja da stiller jeg opp, i sivil.

Cornelis :)


Hva mener du? Er det egentlig pinlig å se ut som en nybegynner?

HVORDAN FÅ STØRRE ARMER, DEL2

Tidligere har jeg forklart hvordan man får større triceps. Hva med biceps?

Forrige gang skrev jeg hvordan man lett kunne få større armer, men det gjaldt bare den ene delen av armen. Det mange vil vite er hvordan de får større biceps.

Sliter ut biceps
Et av de største feilene mange gjør er at de kjører armer for ofte!
Bicepsene dine trenger, som alle andre muskelgrupper, hvile. Mange har komplekser for for små armer, og dette resulterer gjerne i at de overtrener bicepsene i sitt ønske om å bygge dem større. For det første "sliter" de ut bicepsene, og de glemmer å trene baksiden (triceps). Derfor; kjør armene sjeldnere, og ikke "glem" å kjøre triceps!

Bygg biceps
Når man da først skal jobbe med bicepsene så må man kjøre de beste øvelsene. Personlig anbefaler jeg da å kjøre stående bicepscurl med EZ-stang (de korte, bøyde/krøllete stengene), stående hantelcurl og Scottcurl med kabel.
 
Bicepscurl med EZ-stang vil egentlig bare si at du tar en EZ-stang med underhåndsgrep og holder den i midjehøyde, for så å løfte stangen til skulderhøyde. Du gjør omtrent det samme med hantelcurl, bortsett fra at her benyttes det hantler/manualer og du kan dermed kjøre én og én arm om gangen. Ofte så er det en fordel å dele opp kroppen med individuell trening for høyre og venstre side, slik at du ikke jukser om den ene siden er sterkere enn den andre. På denne måten kan du passe på at du er like sterk og ser lik ut på hver side, slik at symmetrien blir ivaretatt.
Min personlige favoritt er Scottcurl med kabel. Den kjører du ved å flytte Scottcurlbenken (apparatet du sitter på, mens armene "hviler" på en pute foran deg) bort til kabelapparatet. Kjør så øvelsen ved å ta tak i en stang koblet til vaieren i kabelapparatet, og trekk med et underhåndsgrep stangen til haken. Hold litt på toppen, før du slipper den saktere tilbake.

Hvis du kjører disse øvelsene med 3-4 sett på hver og virkelig løfter alt du har, vil armene dine garantert se større ut allerede til julebord-sesongen :)

CornelisPRESS FRA FRANKRIKE

Det er ikke press av loffspisende franskmenn ved grensene våre. "Franskpress" er bare den beste øvelsen du kan kjøre for å bygge større triceps. Hvordan det fungerer leser du her:

SLIK GJØR DU
For å bygge større triceps har jeg alltid anbefalt mine kunder å benytte øvelsen franskpress. Dette er etter min mening én av de beste øvelser som finnes, for å få volum og styrke i "undersiden av overarmen". Som vi kaller det på norsk.

Selve øvelsen utføres ved å benytte en ez-stang (de korte, bøyde/krøllete stengene du finner på helsestudioene). Hold et overhåndsgrep på stangen (vil si at når du tar stangen opp fra gulvet, skal håndflatene være på oversiden av stangen), legg deg på en flat benk og hold stangen med et skulderbredt grep over deg.  Senk så stangen ROLIG ned til pannen, før du presser stangen tilbake til startposisjon.

VIKTIG
Pass på at du ikke lar albuene peke ut til sidene, men at de står så mye som mulig rett frem. Prøv også å ikke røre biceps og triceps (altså overarmene), men bruk for det meste underarmene til å utføre øvelsen.

Få med deg en venn til å stå bak og hjelpe, både som sikring og motivasjon til å klare mer.
Kjører du denne øvelsen over en periode vil du merke stor fremgang i triceps, for resultatene vil ikke utebli!


Lykke til!

Alle vet best selv

Det er faktisk folk som bestiller time hos meg for så å dukke opp og forklare at dette vet de allerede.


Det er utrolig hvordan vi alle er verdensmestere når det kommer til trening og kosthold, da er det jo rart at vi alle ikke har lykkes?
Som du ser i artikkelen, «7 farlige feil» på Side2.no, er det mange små ting man kan gjøre feil som kan føre til store skader.

Det er mye man kan lære seg gjennom det man hører og det man leser i blader, men før man har prøvd det og gjort det et par ganger, skal man ta imot gode råd.

Vi har sikkert alle drevet med en øvelse en periode for så å finne ut at vi har utført øvelsen feil hele tiden. Men det gjør ingen ting. Så lenge man lærer av det, tar i mot råd, og slutter å tro at man er ferdig utlært. Jeg synes flere burde gi råd og hjelpe folk på treningssenteret, selv om de ikke har bedt om det. Bedre at de får rettet på det enn at de får skader.

Jeg fikk selv veldig mye av min kunnskap og interesse gjennom hjelp fra andre som kunne dette veldig mye bedre enn meg. Og det er jeg glad for i dag.

Har du gjort en øvelse feil over lenger tid noen gang, eller har du noen gang tatt i mot eller gitt gode råd til noen ukjente på treningen?

Synes du folk bør si i fra til en som tydelig trener feil, eller bør folk holde seg til sitt?

Gleder meg til å lese din mening!

Hilsen Cornelis :)

Én «kjapp en» på låret

En «kjapp en» på låret


- Hvordan trener jeg denne muskelen her, sier hun og peker på innsiden av låret. Hun vil ha en rask løsning på problemet.


Det er mange som lurer på hvordan man kan trene minst mulig og få mest mulig ut av det.
- Hvordan trener jeg denne muskelen her?, sier en av mine kvinnelige kunder og peker på innsiden av lårene sine.

Da jeg spør om vi ikke skal starte med en løpetur og brenne litt fett , siden det ikke finnes en ting som punktforbrenning, ser hun bare rart på meg.


Selvfølgelig er det ting man kan gjøre for å konsentrere treningen rundt en muskel eller et område, men punktslanking går ikke damer.
Dessuten skjønner jeg ikke hvorfor dere spør og graver, leser og leter etter ”Smarte metoder”, ”Den lette løsningen”, ”Hvordan trene minst mulig å oppnå best mulig resultat”? Kan dere ikke bare prøve å få inn gode treningsvaner?.
 

Ikke ha som mål å lure dere unna. ”Snarveismetodene” er gode å ha når man er i knipe og virkelig trenger de, men man skal ikke legge opp treningsvanene sine etter disse metodene.


Alle vil vite hvor mye de forbrenner på den joggeturen, hvor fort lårene kan bli smalere, når begynner six-packen å vise seg? Det er kjempe fint med spørsmål og dere har en klar rett til å følge og vite om resultater, spesielt når dere betaler for personlig trener, men det ødelegger ofte for deres egen treningskonsentrasjon.


Be din personlige trener om å ha møter med deg hvor dere ikke trener, men snakker sammen. Her kan du stille alle spørsmålene dine om øvelser, kosthold og tid, dere kan også sette opp mål for treningen. Dermed kan dere bruke tiden under treningsøktene på å trene.


Vær ærlig med meg i ditt svar, er du en av de som leter etter snarveien og sniker deg unna noen ganger?
Nå er det tid for å være ærlig og innrømme svakheter folkens :)

Gleder meg til å lese innlegget ditt!

Lykke til og husk: Ikke snik deg unna!

Hilsen Cornelis

Er det viktig å se bra ut på trening?

Du har sikkert sett de. De jentene som står på tredemølla, fullt sminket opp og med håret fikset. De andre jentene glor stygt på henne og gutta stirrer som om de var på et utested. Eller de store gutta som løfter vekter i singlet med styla hår og solariumsbrun hud.

Jeg sier ikke at det er noe galt i det, for noen er det kjempe viktig å se bra ut når de trener, mens andre synes det er utrolig teit at noen fikser seg for å gå på treningen.

Jeg spurte noen av kundene mine om de syntes det var viktig å se bra ut når de trente, dette er hva noen av de svarte:

- Selvfølgelig, like viktig der som ett annet sted.
- Synes nesten det er viktigere der enn noe annet sted jeg, man er jo der ofte og man møter jo mange kjekke gutter der da.
- Man vil jo se ålreit ut, men bra ut på en litt annen måte liksom.
- Nei, det kunne jeg ikke brydd meg mindre om, jeg svetter jo som en gris allikevel, så jeg ser aldri bra ut etter fem minutter allikevel.

Hva synes du? Er det viktig for deg å se bra ut når du trener? Er du en av de som ser dømmende på de som har våget å ordne seg før de tok turen til treningsstudioet?

Gleder meg til å lese din mening.
Hilsen Cornelis

 

Ikke slipp ut den magen

Hei alle sammen!

"Nå skal det bli godt å endelig slippe ut magen", sa en av kundene mine til meg her om dagen. Hun var lettet og glad sommeren snart er over. Det gjorde meg bekymret.

Da går sommeren mot slutten og vi kan legge badeshorts og bikini lengst bak i skapet. Frem drar vi ullgenseren og den store jakken.

Alt er litt verre i mørket; komme seg opp om morningen, jobbe og også trening. Det er nå det er viktig å huske at trening hjelper på humør og form. Det er ofte det å dra seg til senteret som er det vanskeligste, men man føler seg så veldig mye bedre etter å ha vært der.

Her er noen tips fra meg som jeg vil at dere skal huske på utover høsten:

- Fortsett å drikke mye vann. Det har kanskje vært mer naturlig på sommeren når det har vært varmt, ikke fall ut av den gode vanen.

- Hold deg i bevegelse. Sommeren byr på mange flere aktiviteter hvor vi holder kroppen i form. Du må utligne kino og filmkvelder med jevnlige treningsøkter.

- Ikke bytt ut frukt med sjokolade. Gjennom sommeren har frukt vært godt som snacks, når mørket faller på bytter vi det lett ut med potetgull og sjokolade. Husk at gulerøtter og selleri er også godt med dip.

- Ha neste sommer i tankene. Når sommeren nærmer seg betrakter vi kroppen vår mer, vi følger med på forandringer og forbedringer, om vinteren har vi en tendens til å glemme den bort litt under alle klærne. Ha neste sommer i tankene, husk at denne kroppen en gang igjen skal se dagens lys.

Med mine kunder blir det mye snakk om kardiovaskulær trening (fettforbrenning) før og rundt sommertid. Ikke glem det hellt bort på høsten og vinteren. Følg med på kroppen din, oppretthold sommerens gode vaner og ikke glem kravene du ga deg selv.

Håper dere fortsatt setter pris på forumet mitt og bruker det så godt dere kan.

Hilsen Cornelis

 

Strikk deg til superform

Hvordan holde kroppen i form på ferie langt unna vekter og apparater? Løsningen er en liten venn du kan dra i.


De siste årene har jeg hatt med meg en følgesvenn på tur, en gummistrikk jeg kan dra i. Dette høres kanskje litt suspekt ut, men en treningsstrikk til litt over hundre kroner kan faktisk brukes til å trene de fleste musklene i kroppen. Med litt godvilje erstatter den vekter og apparater for tusenvis av kroner, i hvertfall under noen uker med ferie.


Hvordan brukes den?
En slik strikk kan brukes til å trene opp det meste av kroppen ved at man drar den i forskjellige retninger. Selve strikken har to håndtak på endene man kan holde i, mens man står på midten av strikken. På denne måten blir det tyngre og tyngre jo lenger ut man drar den. I stede for å stå på den, kan man også feste den til stolper eller lignende, og for å trene lår og rumpe kan man f.eks. sette føttene i håndtakene å dra med beina. Det følger som oftest med en forklaring med bilder av øvelsene, så dette kommer man kjapt inn i.


Hvor og når?
Strikken kan brukes overalt, og er perfekt å ha med seg på stranden om du går lei av å ligge stille i solen. Eller du kan gå ned på stranden tidlig på morgenen før alle andre står opp, kjøre noen øvelser med strikken og ta noen push- og situps og lage din egen perfekte gym. Mulighetene er mange, du må bare gripe dem.

Kom i form på 10 minutter

Det finnes en måte å trene bort fettet på som ikke krever timer på sykkel eller
løpebånd, og som gir et bedre resultat på under 10 minutter. 

Veldig mange spør meg hvordan de kan gå ned fortest mulig og helst innen helgen. De fleste vet at fettet får man bort ved hjelp av kardiovaskulær trening (altså kondisjonstrening), som for eksempel sykling og løping. Men det må jo finnes én kjappere måte å gjøre det på, enn å halvveis dø på løpebåndet, fortviler mange. Og det gjør det.

Skal vi tro ekspertene og vitenskapelige resultater så løses dette i form av noe som heter noe så tøft som "gerilja kardio". Denne formen har blitt kraftig diskutert blant treningsekspertene og mens noen mener den ikke holder mål er det flere og flere som henger seg på.

Dette er en måte å trene bort fettet på som ikke krever timer på sykkel eller løpebånd, men ett bedre resultat på under 10 minutter.

Hvordan er det mulig?
Hvordan er dette er mulig, og hvorfor gjør ikke alle det hvis det er så bra, kan man jo spørre seg. Det kommer av at denne treningsformen ikke er så kjent og profilert på de store senterene ennå, men når den blir det vil du nok se noen og én hver trene beinhardt etter denne metoden, imens kan du jo lære deg den her:

Selve navnet gerilja kardio vitner om en militant tøff treningsmetode som man skjønner har et potensial.

Programmet
Programmet er et aerobisk oppsett som går ut på å trene på maks nivå på tredemøllen, altså spurt, i perioder på 20 sekunder fulgt av 10 sekunders hvile. Slik holder du på totalt 8-10 ganger, slik at selve hoveddelen av programmet går unna på 4-5minutter. Erfaringsmessig orker man gjerne å kjøre enda noen ganger, men dette er altså det minimum du behøver å kjøre.

Hvis vi ikke regner med oppvarming, har du da med litt nedtrapping på slutten trent gjennom hele programmet på under 10 minutter.

Magefettet
Og her kommer prikken over i-en. Du mister mer av det fettet du så gjerne skulle hatt bort fra magen enn om du hadde småløpt i 1 time!

Nå skjønner du sikkert at å henge på tredemøllen hele dagen er UT! Løp ned til helsestudioet (så er du kanskje varm alt), løp i 4-5 minutter og trapp ned noen minutter, og gå ut og kos deg i det fine vår været med god samvittighet og mindre midjemål.

Lykke til!

Trening alene

Det er hardt, fryktelig hardt å trene alene. Dette er noe alle som har trent en stund kjenner til, for selv om du trener med én eller flere venner så vil du plutselig en dag måtte trene alene. Det er da det er viktig å holde tungen rett i munnen.

De fleste (undertegnede inkludert) foretrekker å trene med andre, men det er faktisk mulig å gjøre mye alene også. Hard kardiovaskulær trening (kondisjonstrening) kan fint, om ikke best, trenes alene. Tung vektløfting derimot krever ofte litt ekstra sikring, og om du trener dette alene er det enkelte øvelser du bør spørre folk rundt deg om hjelp til.              

Her kommer en ting som erfarende "treningsnarkomane" bør huske på; gi nye medlemmer på deres lokale helsestudio en hyggelig velkomst. For på folk som ikke har trent før, og kommer alene på et nytt studio hvor alle de "skumle" store gutta trener, kan det å spørre om hjelp være litt ubehagelig.

Hva er din erfaring med dette og hva synes du bør gjøres på treningssentre for at alle skal føle seg velkomne og komfortable?

hits