God Jul ifra LAX :)God Jul til alle ifra Cornelis på LAX :)

Treningsøkt i "The Hills"

På søndag ble det en liten treningsøkt i "The Hills" :)
Utsikt fra the (Hollywood) Hills, mot det som IKKE er Hollywood Hills, men hvor Hollywood skiltet står.. Forvirret? Yep, me too.. :)
Amanda og jeg dro en liten tur opp i "The Hills", eller Hollywood Hills, på søndag for en aldri så liten treningsøkt i solskinnet. Det var varmt. Veldig varmt faktisk.. Etter en liten stopp for å ta et bilde - med Hollywood skiltet i bakgrunnen (jeg var så svett at bildet måtte gjøres om til sort/hvitt for å ikke skremme dere :) - gikk turen tilbake til bilen, som var blitt omsvermet av "Hollywood Star Tours" busser.. 
Etter ytterligere 45min. på motorveien var vi igjen tilbake i Santa Monica..

Hilsen Cornelis i LA :)

God søndag ifra LA!God jul ifra LA :)

Da nærmer det seg jul, og Cornelis kommer i julestemning. Eller gjør han det?

Utenfor huset mitt er det varmt. Det er sol. Det selges dog juletrær og granbar til den store gullmedalje, men det gir likevel ikke helt den store julefølelsen. I hvert fall ikke når folk går og kjøper trærne i shorts og t-skjorte..


Julepyntet butikk i Santa Monica            Julepyntet Thai restaurant i LA :) 

Nylig var jeg i Arizona. Der var det enda verre. Det var iskaldt om natten, utrolig varmt på dagen, og bare "ørken" så langt øyet kunne se. Midt opp i dette pyntet folk husene sine til jul.. For meg blir det litt som om vi skulle tatt ut surfebrettet og sandalene i Norge til jul. Litt malplassert liksom.

I USA sier man som oftest ikke "God Jul" (eller Happy Christmas), men "Happy Holidays" - noe som skal være mer inkluderende (siden en stor prosent av befolkningen ikke er kristne, og derfor ikke feirer "Christmas").


Når jeg fyrer opp i peisen i stua, og det er mørkt ute, kan jeg få litt "julefølelse". 
....helt til jeg ser ut av vinduet neste morgen..


Uansett hva denne tiden av året kalles, i LA får ikke jeg den helt store høytidsfølelsen. For meg er "Happy Holidays" eller jul, forbundet med snø og kulde. Og akkurat det er det veldig langt fra å være i LA..

Hilsen Cornelis i LA

VERDENS TI BESTE BILER

Her er listen over verdens ti beste biler. Enjoy!

Ja, her er listen du alltid har ventet på: De ti beste bilene i verden. Fordelt inn i individuelle kategorier, og ut ifra hva JEG synes er de beste bilene..

Beste italienske luksuslimousin:
Maserati Quattroporte

Det skal vanskelig gjøres å finne noe stygt å si om denne skjønnheten av en bil. Glem Mercedes S, BMW 7 og andre harry, tyske "limousiner". Skal du ha kraft, styrke og plass - og du samtidig vil ha litt eleganse på kjøpet - finnes det nesten bare ett alternativ; Maserati Quattroporte. Dette er direktørbilen over alle direktørbiler. Laget for dem som blir kjørt fra møte til møte på Manhattan, og ikke for de som kjører mellom import- og eksportlagre på Jessheim..

Eneste brukbare alternativ er i mine øyne Jaguar XJ (den forrige versjonen), som Topgear's Clarkson klarte å kjøre fra Basel, i Sveits, til Blackpool i nordvest England. På én tank.. men den vil jo dermed befinne seg i klassen:

Beste engelske luksus- (miljø?)bil:
Jaguar XJ (2003-2009)

Nå lurer du kanskje på hvorfor jeg ikke heller går for den nyeste modellen, men begrunnelsen er enkel: Den er ikke like lekker. Jaguar XJ har i tiår på tiår vært nærmest uforanderlig, og selv om man oppgraderte og gjorde den (mer) moderne, beholdt den samme lekre helhetlige inntrykk og design. Til i fjor. Da kom den nye, oppgraderte versjonen, som klaffet på noen punkter, men som ble for harry på andre. Der den klaffet er den for øvrig veldig lik en annen stor, lekker bil (i fra Frankrike) som du kan finne lenger ned på denne listen..
Morsomme biler bruker mer bensin.. Eller? 

Beste tyske, trauste og gode limousin:
Volkswagen Phaeton

Ja, det var noe rart med denne luksusbilen da den kom ut: en luksuriøs folkevogn! Uhørt, men den var pen. Og tøff. Og siden den hadde VW- merket i grillen forventet du ikke kraftige prestasjoner og luksuriøse kjøreegenskaper. Dette var tiden da VW plutselig følte at de måtte vise at de var sjefen. De eide jo Audi, så hvorfor de følte for å lage en bil som var "den samme" som A8 - bare mer diskré (og med mindre status) - er for meg litt underlig, men dette var vel også grunnen til at den ikke solgte (så godt)..

For meg personlig er det få biler som kan "pull off" å være så vakker, tøff, barsk, tysk og nøktern - alt i et -  som en mørkeblå Phateon (med kremfarget skinninteriør) kan :)  

Fakta: Phateon deler for øvrig plattform med Bentley Continental..

Beste elbil:
Tesla Roadster

Tesla, etter Nikola Tesla (den kjente fysiker- og elektroingeniøren - som blant annet fant opp radioen og "moderne elektrisitet"), er en liten elektrisk bilprodusent, som holder til i California. Den lille nisjefabrikken som i løpet av få år har gått fra å være, eh, nettopp en nisje, er i dag en av verdens ledende el- og sportsbilprodusenter. I dag er det her større bilfabrikanter ser "framtiden" og hvor de bør satse sine millioner/milliarder (både Toyota og Mercedes samarbeider med denne lille produsenten).


Tesla ble først satt på verdenskartet da (som Leonardo DiCaprio gjorde med Prius) George Clooney og en del andre store Hollywood stjerner valgte denne som deres favoritt sportsbil. En elbil som kunne være en virkelig sportsbil? Vel, det viste seg at bilen, som er bygget på chassiet til en Lotus, skulle vise seg å være kjappere enn de fleste Porscher og Ferrarier . Kanskje ikke hva toppfart angår, men på 0-100km/t er den kapabel med en hver supersportsbil.

Tesla Roadster er hva jeg kaller stygg - pen. Den er liten og "rar", med et karoseri som ligner litt på en playmobil. Samtidig er den tøff og rå, og gir deg hint om at den går fort. Likevel blir alle veldig overrasket over hvor fort den egentlig går, når man først setter seg inn. Ville jeg ha kjøpt den i Norge, hvor en har snø i månedsvis og hvor veiene er dårlige? Nei.

Beste franske limousin:
Citroen C6

"Citroen C, hva for noe?", tenker du kanskje. For dette er nok en bil du knapt har sett, hørt eller rørt. Bilen ble lovet i årevis (som en erstatning for Citroen?s XM), og da den endelig kom til Norge, var det litt for sent. Da hadde Citroen kundene - som ønsket seg større biler (for eksempel min far) - gått over til andre merker, og modellen (som litt utstyrt kostet nærmere én million..) forsvant fortere enn noen rakk å bestille.. 

Du tenker også kanskje; "hvorfor nevne han denne, når Quattroporte og XJ allerde er på listen over favorittene?".. Kort og godt; fordi dette er noe helt annet!


En Citroen C6 kan ikke sammenlignes med en Jaguar XJ eller Quattroporte. Dette er ikke (selv om franskmennene liker å tenke det) [bare] en stor, lang, luksuslimousin. Hva det er; en nær perfekt designet bil, for lange turer, med noen kjappe stopp i en hver fransk småby for en kraftig kaffe. Den passer ikke inn blant golfklubber i Tyskland, England eller Sveits. Den passer å stå parkert i middelhavs- solen på et torg i sør- Frankrike, eller som en smidig katt mellom presidentboligen og restaurantene i Paris. Den er stilig, tøff og veldig vakker. Den er IKKE førstemann til 100, eller biljakter på autobanen i Tyskland.  Til det er den for fransk og "lazy"..

Beste Roadster(s):
BMW Z4 og Z8.

Jeg skriver her Z4 og Z8 under samme kapittel. Dette fordi jeg selv har to Z4'er - én svart og én sølv, men om jeg hadde funnet et godt eksemplar, hadde jeg muligens byttet dem begge inn for en Z8 (som dessverre ikke lages lenger). Muligens.

Et av få eksemplarer av BMW Z8          En av mine Z4'er :) 

Z4, er for meg noe av det bedre som lages av biler i dag, og helt klart den beste BMW'en. Når man bor i California er det perfekt med kabriolet, og en toseter. Da er det ingen som er bedre enn denne, der vekt, størrelse og utseende er smeltet inn i den beste løsningen. Eneste alternativ ville eventuelt blitt nestemann på listen - som koster mye, mye mer..

Beste "Grand touring sports car":
Ferrari California

Hadde jeg hatt uendelig med penger, ville jeg valgt denne frontmotor, V8'ern til Ferrari. At den også er oppkalt etter staten jeg bor i - og dermed også setter søkelys på hvor i verden den passer best - hjelper selvsagt også på..

Det eneste som kan sies negativt om denne bilen er at jeg hittil ikke har sett noen kule mennesker kjøre den. Men det er da sjelden tilfelle med Ferrari eiere..

Beste "old school" kabriolet:
Citroen DS Convertible

Bilen som i hvert fall skal ha reddet livet til den tidligere franske presidenten, Charles de Gaulle, kom også i en svært attraktiv kabriolet versjon. Denne må sies å være noe av det bedre som noen gang har rullet ut av en fransk bilfabrikk, og enkelte modeller har i disse dager oppnådd salgssummer på auksjoner på opp mot tre millioner kr..

Beste sportsbil:
Ferrari 612 Scaglietti

Hva kan være bedre enn å kunne stable opptil fire personer i samme bil, flense bortover motorveien i 200 (300?), og ha en Ferrari hest på panseret? Og alt dette i en av verdens peneste biler?

"Alle" som tenker nye Ferrarier tenker gjerne toseters, testosteron - bomber som skriker "se, på meg". Dette er veldig ofte noe folk skaffer seg for å veie opp for mangel av noe annet.. og som oftest blir det bare patetisk og veldig dumt å kjøre rundt i en Ferrari. Særlig om den er rød!

En 612 Scaglietti, gjerne sort, er derimot noe helt annet. Her er det klasse, og moderert "skrikefaktor". Bare kjennere vil med en gang vite hva det er, og selv om folk vil kunne se at det er en Ferrari, kommer man utenom den selv-latterliggjørende gruppen med mennesker som bare "må" ha en Ferrari.

Beste SUV:
Range Rover V8

Glem Cayenne, Tourag, og X5. De eldste vet fortsatt best, og kjøper du denne konge SUV'en - med samme motor som i bilen jeg har under (V8) - er kombinasjonen styrke, evne og utseende nær perfekt. Som utallige motorredaksjonstester har vist: Range Rover er fortsatt best!


BTW..

Kravet for å komme på listen var IKKE at de fortsatt måtte være i produksjon, men at det i hvert fall måtte finnes ETT eksemplar igjen av modellen i verden..


Hilsen Cornelis i LA

Koselig motell i Studio City, Cali..

Var en tur i Studio City her om dagen, da jeg passerte dette "koselige" motellet.. Sikker på at det har blitt spilt inn en og annen snuskete film her ja.. :) 

Hlisen Cornelis i LA

hits