HVORFOR DU IKKE BLIR TYNN

Du trener og trener, men vekten går ikke ned. Her er noen av grunnene til at vi ikke blir tynnere:

Maten:

Du kan trene så mye du vil, følger du ikke opp med riktig kosthold kan du bare glemme å bli tynn. Maten er gjerne 60 prosent av resultatet, mens treningen står for 40.

12310-53

For lite proteiner og fett:

Generelt sett har mange av oss et for høyt karbohydratnivå i kosten, og vil på grunn av dette gå ned i vekt ved å bytte over til mer proteiner og riktig fett i matveien.
Proteiner er med på å bygge opp muskulatur, og med fett skal fett fordrives. Da selvfølgelig ikke den mettete typen. 

 

For få måltider:

En av de største og mest vanlige feil som gjøres når man ønsker å gå ned, er å kutte ned på antall måltider. Spis jevnt og regelmessig, og ikke bare når du er kjempe sulten. For å stabilisere blodsukkeret bør du ha faste og mange nok måltider i løpet av en dag, og totalt bør du ligge på ca. 6-7 måltider (mellommåltider inkludert).
Spiser du derimot bare når du er kjempesulten vil du nemlig overspise, som igjen gjør at kroppen samler næring i fettlageret i stede for å forbrenne.

 

Søvn:

Mange av oss sover for lite, og med dette kan vekten gå opp. Vi bør normalt sørge for å få ca. 8 timers søvn hver natt, men dette er veldig individuelt. Noen kan ha behov for mer, mens andre kan klare seg med mindre søvn. Gjennomsnittet, totalt sett blant befolkningen, er 7-7,5 time. 

 

Muskler:

Det at vi ikke går ned i vekt behøver ikke alltid å være så galt. Jo mer du trener jo mer muskler får du- og muskler veier som kjent mer enn fett. Derfor kan badevekten vise høyere vekt enn ønskelig, selv om du i virkeligheten både kan ha ”gått ned” og føle deg i god form.

12310-55 Forøvrig god helg, hilsen Cornelis :)

NY JULESOKK FRA CORNELIS

I fjor tillot jeg meg å komme med gode og sunne forslag på hva man kunne fylle i julesokken, men det skulle vise seg å bli noe jeg kom til å angre på.

Siden i fjor har jeg nemlig ikke hørt om annet enn denne julesokken og at jeg kunne finne på å skrive at man skulle ha nøtter i den, og klementiner, for ikke å snakke om sukkerfri tyggegummi.
Hva var jeg for en liksom?

12310-52
Stridens kjerne; en julesokk..

Kolleger og andre liker å dra dette fram som et eksempel på hvor "ekstrem" jeg er, og jeg skjønner nå at julesokken, på lik linje med fotball, er noe man ikke tuller med. På grunn av dette skal du denne julen få en ny julesokk av meg, men i denne finner du ikke en eneste ting. Det er ikke noe usunt i den, men heller ikke noe sunt, for jeg vil ikke tråkke på noens tær. I hvert fall ikke i jula :)

GOD JUL!
Hilsen Cornelis

(som har en julesokk fylt av proteinpulver og frisk frukt, men med en liten pose M på lur, i fall suget skulle komme ;)

HVEM HOLDER DU MED?

Hvis du følger med på kjendisfronten om dagen, har du sikkert fått med deg krangelen mellom Rosie O´Donnell og Mr. Trump, som verserer i alle medier.

Men hvem holder du med; Rosie eller The Donald?

12310-49

Jeg behøver kanskje ikke legge skjul på at jeg personlig holder med sistnevnte, og ikke sjuska Rosie. Jeg siterer bare Mr. Trump:

- Rosie O'Donnell er avskyelig, både på innsiden og utsiden. Se på henne, hun ser ut som en sjuske. Hun har språk som en trailersjåfør og hennes eget show gikk ad undas da det var bare henne.


Hilsen Cornelis

AMERIKANSK SIKKERHET

12310-48

Da noen hadde klart å slå vektene borti speilet på mitt lokale helsestudio, gikk personalet helt amok med "caution" tape.. I USA er man redde for å bli saksøkt, skjønner du.. :)

Hilsen Cornelis  

GOD HELG, ALLE SAMMEN!

HVA NORDMENN KAN BEST

Når du oppholder deg over lengre tid i utlandet begynner du å savne Norge, og gjerne det du bare finner der. Så hva er det egentlig som er så unikt at man må reise hjem igjen for å finne det?

I USA finner man alt; de har større biler enn oss, finere attraksjoner, mer utvalg av klær, billigere priser, osv. Så hva kan egentlig lille Norge skilte med som er så unikt at det kan få en nordmann i utlandet til å rette nesen hjem?

- Hva lager dere a?, spør gjerne nysgjerrige amerikanere meg, og det blir liksom ikke så mye annet enn olje og fisk til svar fra meg. Selv om vi strengt tatt ikke lager dette, noe amerikanerne ikke ville skjønt likevel, blir det tatt med på skrytelisten min.

Vi er kanskje ikke en foregangsnasjon på så mye, det skjønner du når du er utenfor hjemlandet, men på ett område er vi best. På brød!

12310-45
Amerikansk brød ser kanskje sunt ut, men det er loff alt sammen!

Ja, du leste riktig. Det nordmenn kan best er å lage godt brød, og det merker du fort når du har vært en stund i USA- landet hvor brødet er hvitt og kan presses sammen til størrelsen av ett frimerke.

Brød er liksom ikke det som har stått på skrytelisten min over Norge, men fra og med nå av så står det på første plass. Jeg har i lengre tid vasset i hvitt brød, mellomgrovt brød som er det samme som hvitt, men med en mørkere skorpe og såkalt grovt brød som også har den samme konsistensen som hvitt brød, bare at fargen på hele brødet er mørkere.

Jeg føler meg lurt, dum og oppblåst- alt på grunn av et brød.

I Norge kan vi velge i uttalige forskjellige brødsorter. Jeg foretrekker Fedonbrødet, noen er gode gamle kneipelskere, mens andre er gærne og spiser loffen selv om det verken er reker eller fredag. Andre holder seg derimot til helkorn, hvor de vet de i hvert fall får i seg noe riktig.
I Norge føler vi at vi spiser forskjellig brød og vi kan smake forskjellen. Valget vi tar har også et utfall på formen og dietten vår. Her i USA er alt det samme, det har forskjellig form og farge til tider, men alt er det samme.

Nei, jeg føler meg lurt, dum og oppblåst.
Hvilket brød foretrekker du?

Hilsen Cornelis :)

hits