Treningsåret 2005

2005 var året over alle når det gjaldt trening og helse i media. Vi fikk flere tv-serier enn noen gang som omhandlet trening og kosthold, og avisene fant også interessen for dette.

Tv-trening
"Tufte", "Slankekrigen" og "Du er hva du spiser". Alle tv-suksessene i året som gikk handlet enten om slanking, kosthold eller trening. Eller en lett blanding av alt.

2005 ble året da særlig kosthold kom inn i bildet, og konsepter som "Du er hva du spiser" på TV3 ville nok vanskelig ha kommet igjennom nåløyet tidligere.

Media leverer
Myndighetene har skjønt at det norske folk ikke er så sunne lenger, og folk flest begynner også å se faren av fedme. Nettopp derfor leverer media mer og mer innenfor dette området, og sist ut er personlige kostholds- og treningsprogrammer over internett.

Fedonklubben som ble lansert på Nettavisen i høst og denne treningsbloggen som kom i våres, er eksempler på dette.

Hva med 2006?
Hvordan vil så 2006 se ut på tv-skjermene og i media generelt? Vil trening og kosthold fortsatt være interessant, eller er det nå på tide å slappe av foran tv´en igjen?

Skal 2006 bli året da jeg må legge salatbunten på hylla, eller kan vi personlige trenere og kostholdseksperter belage oss på enda ett år hvor folk bryr seg om hva de putter i kroppen sin?

Hvordan har du tenkt til å hoppe inn i det nye året?

Nyttårshilsen fra
Cornelis :)

GOD JUL!

I dag skal jeg ikke komme med noen trenings- eller matråd. I stede vil jeg heller ønske alle mine lesere en RIKTIG GOD JUL!

Og hvis du lurer på hvor nissefar bor, så mener i hvert fall denne nettsiden:
http://www.julenissen.no/besok.html å ha svaret på det.

Og står du og sliter med å få til ordentlig ribbe, kan du gå inn på denne siden for å få litt råd og hjelp:
http://www.unil.no/sw495.asp

Og hvis du av en eller annen grunn er skikkelig lei alt som heter jul, snø, ribbe, osv. så kunne det kanskje vært deilig å reise hit: http://www.beaches.com/main/ng/ng-home.cfmCornelis :)

Hvordan ser din (trenings)jul ut?

Er du en av dem som benytter julen til å slappe av, eller er det heller ingen bønn hos deg i julestriden?


Mange skal ha fri i julen, også fra trening. I tillegg skal nok mange drikke og spise veldig godt, og resultatet blir ofte desperat trening i januar når buksene ikke passer lenger.

Hva med å trene litt nå også, og kanskje hoppe over de feteste rettene? Kroppen din blir IKKE så annerledes i julen at den orker/klarer så mye mer, det er bare vi som liker å tro det.

I julen har ofte treningssentrene begrenset åpningstid, men la ikke dette stoppe deg. Har du ikke tilgang på vekter eller utstyr kan ting i husheimen brukes, f.eks. bøtter med vann=vekter.

Se sak på Side2 om hvordan dette kan utføres:
http://pub.tv2.no/nettavisen/side2/trening/article517332.ece


Har DU noen gode råd på hvordan man kan komme seg igjennom gløgg og ribbe, og likevel gå inn i det nye året med en sunn og god kropp?

Cornelis

Hva er riktig og/eller galt i dette bildet?

Hva er riktig og/eller galt i dette bildet?

Vil ha meg i sivil:


De som benytter seg av personlig trener, ønsker ikke lenger å se ut som nybegynnere.
Nå vil de ha meg i sivil.


Som personlig trener kan man oppleve de merkeligste ting. Blant annet at de som betaler tusenvis av kroner for å bli trent, ikke vil at noen andre faktisk skal se at du trener dem.

Tidligere var det å rusle rundt på treningssenteret med en person med påskriften "Personlig Trener" på ryggen, et stort bevis på at man hadde penger. "Alle" visste at personlig trener kostet skjorta, og hadde du tatt deg råd til dette, ja da måtte du ha penger.

Prestisje
For mange er det fortsatt prestisje å ha personlig trener, men flere og flere ønsker nå anonymitet.
Mange av mine kunder vil se ut som eksperter, selv når de får hjelp.

Stiller opp
Derfor ønsker de at jeg går i "sivile klær", av redsel for å se ut som nybegynnere.
Og ønsker mine kunder det, ja da stiller jeg opp, i sivil.

Cornelis :)


Hva mener du? Er det egentlig pinlig å se ut som en nybegynner?
hits