Conan O'Brien flyr over hodet mitt..I det siste har Conan O'Brien flydd over hodet mitt. Både i tide og utide.. Jeg så ham fly over Santa Monica i forrige uke. I går fløy han over hodet mitt i Brentwood igjen. Selvsagt er det ikke Conan som selv flyr (eller kanskje det er..), men luftskipet var ment å reklamere for hans nye progam på TBS, her i LA. 

Hilsen Cornelis i LA
Bursdagsgave fra Mr. Trump..Denne kom på døren på bursdagen min, fra Mr. Trump (som jeg møtte for første gang i 2006). Hlisen Cornelis i LA

Hva heter BLØTKAKE på engelsk?

Hvis du kan noe om- eller liker - bløtkake, så vær så snill å fortsette og lese..

I morgen er det en "stor" dag her i huset. Jeg skriver stor i anførselstegn, for selv om det er min (burs)dag, ser jeg ikke selv på dagen som så stor. Det gjør imidlertid amerikaneren i huset, og i dag bakes det kake. Men hva slags kake bakes det egentlig?

Layer cake? Eller kanskje ikke..
Er egentlig bløtkake en layer cake eller en cream cake? Noen kaller det Norwegian cream cake, og jeg vil nok i hvert fall mene at jeg aldri har sett en kake her i statene som ligner noe på en god, gammeldags bløtkake

Da vi var innom Vons i Santa Monica i går kveld for å plukke opp ingrediensene til kaken(e) fikk jeg faktisk (etter fire år i statene) et aldri så lite kultursjokk. Kaker har aldri vært min store greie. "Selvfølgelig skriver han det", tenker du kanskje, men helt ærlig; kaker generelt frister meg ikke. Etter å ha sett reolene med det amerikanerne kaller kake, fristet det enda mindre..

For hva sier du til denne listen med "gode" søtsaker:Personlig fortrekker jeg egentlig marsipankake. Marsipan er godt - så om jeg ikke liker resten av kaken, kan jeg i hvert fall nyte toppen. Og det rundt..

Så for å spore helt av.. Hva er egentlig forskjellen mellom en bløtkake og en marsipankake? Og kan man ha en marsipankake med bare marsipan? Jeg kastet dette spørsmålet inne på Google, og fant denne siden - hvor ingen av de innskrevne hadde vært borte i en kake bestående av bare marsipan.. Jeg tror derimot det hadde vært en god ide. Når en marsipankake er en bløtkake med et tynt lag marsipan rundt, kan da ikke bløtkake være en marsipankake med et tynt lag krem på toppen? Den hadde jeg foretrukket..

Anyway.. tilbake til det innlegget egentlig skulle handle om: hva heter/er bløtkake på engelsk?

Amanda baker kake. Hun lover at den skal bli bra.. 


I oversetteren på min iPhone sier telefonen; Layer cake. Andre søk og henvisninger på nettet gir cream cake, eller cream layer cake. Uansett hva det kalles på engelsk er det IKKE bløtkake. For i går så jeg hva som kan skje når noen får gå amok med kakeideer. Og jeg kan fortelle deg at det er ikke noe vakkert syn..

Forteller dere i morgen hvordan kaken smakte til slutt :)

Hilsen Cornelis i LA

Beste fettforbrenningsøvelse du kan gjøre

Mange tror løping og sykling er beste måte å forbrenne fett på, mens den aktiviteten som virkelig preller av fettet er min favoritt..

Å gå på rulleskøyter
Kjendistrener Ramona Braganza gir deg her listen over aktiviteter som virkelig brenner bort fettet, og nummer én på listen er inline skating. Eller på godt norsk; å gå på rulleskøyter. Dette er min personlige favoritt, selv om mitt mål IKKE er å forbrenne så mange kalorier.. 

Her i LA kan jeg lett gå fire-fem timer, i et strekk, når jeg først begynner, og med tanke på at man visstnok forbrenner 425 kalorier i løpet av 30 min. begynner jeg å bli litt bekymret :) Så jeg trenger med andre ord ikke bekymre meg for juleribba i år :) 

Hilsen Cornelis i LA
Halloween i Hollywood

I helgen var det Halloween, og hvis du tror det betyr litt maling i ansiktet og noen sorte klær må du nok tro om igjen..

Stort i USA
Halloween i USA er stort. Veldig stort.. Og det er ikke som vi liker å forstille oss det - gjennom filmer og tv-serier - en tid da man drar ut de gamle svarte støvlene bakerst i skapet, og setter på litt maling og en heksehatt. Stort sett handler det om å sjokkere og å gå "over the top".. Og for veldig mange handler det om å ha på seg så lite klær som mulig. Særlig de som kanskje ikke burde..

Jeg har aldri kledd meg opp for Halloween. Så dette var min første, og da jeg fikk spørsmålet om hva jeg ønsket å være datt det med en gang ut av meg: Zorro.

Zorro? tenker du kanskje nå. Ja, Zorro! Kunne ikke tenke meg noe kulere enn det, og jeg tenker ikke på den dårlige Antonio Banderas' Zorro- kopien, men den gode gamle tv-serien med Guy Williams fra slutten av 50-tallet.


Halloween pyntet hus i Hollywood. Uuuuuhhhh.... 

Han er jo California
Jeg tenkte at siden Zorro jo "er" California, måtte det være såre enkelt å skaffe hans kostyme her. Det var det ikke.

Etter å lett rundt i en rekke butikker, og bare funnet Zorro's hatt.. ga jeg til slutt opp å være å være min "store helt". I stedet endte jeg opp med å være noe super kjedelig: en doktor.. Vel, i hvert fall var alle rundt meg svært morsomt kledd..


Min venn Maarten som Queen Victoria :)     "Mad Hatter" :) 

Amanda som "geisha" :) 

Ha en fin uke folkens,


Hilsen Cornelis i LA

(som skal jakte på Zorro's kostyme for neste års Halloween.. :)

hits