Mindre jobb med fet kropp

Det danske fagmagasinet Lederne presenterte nylig en undersøkelse som viste at danske ledere i stor grad valgte bort overvektige når de søkte etter folk.


Lederne velger bort de fete
Ledernes hovedorganisation i Danmark har utført undersøkelsen blant sine medlemmer. Her kom det fram at 4 prosent av lederne unnlot å ansette søkere, direkte på grunn av overvekt. I tillegg innrømte ytterligere 16 prosent at overvekt var en medvirkende faktor, slik at for 20 prosent av lederne var overvekt en grunn for å ikke ansette.

686 danske ledere var med i undersøkelsen, hvorav 137 mente at overvekt hadde betydning for ansettelsesforholdet. Dette er tall som ikke overrasker lederen for Adipositasforeningen, som jobber for å forbedre de overvektiges vilkår, Nina Frahm. Hun mener at dette gjenspeiler samfunnet ellers, hvor alle ønsker å se ut som prinsesser.

Ikke bare størrelsen som gjelder
Det ser likevel ut som at både mangel på riktig bekledning og fremtoning fortsatt er større grunner til at folk ikke får jobb, enn at man har noen valker for mye.

Les mer om undersøkelsen her:
www.lederne.dk/Nyheder/Manedsmagasinet_Lederne/
Manedsmagasinet_2005/Nr_11_november_2005/Ledere_dumper_overv%E6.htmlHva mener du? Kan/bør overvekt være en grunn til ikke å få jobb?

Nå er Kristin ute og vakler

Etter å ha sett vår nye finansminister Kristin Halvorsen på NRK torsdag kveld, kan vi med sikkerhet si at det blir dyrere for oss som liker god mat.

Halvorsen med regjeringen i ryggen vil øke matmomsen med 1 milliard, og da NRK´s Jon Gelius spurte henne "hvilke signaler synes du det gir?", svarte vår finansminister at "nei matmomsen, den håper jeg rett og slett at konkurransen mellom kjedene sørger for at ikke forbrukerne får noe særlig virkning for.." -Kristin Halvorsen
Og jeg som trodde vi var kvitt politikere i regjeringsposisjon som tror på mirakler..

Med dette gjør vår nye finansminister det desto vanskeligere for de som har lite. Det gjør at en av grunnsteinene i vårt samfunn, det at alle skal ha tilgang på mat, blir verre for en stor gruppe mennesker. De som har mye penger vil ikke merke dette noe særlig, mens de som antageligvis stemte på Kristin Halvorsen for nettopp å gjevne ut forskjellene bare taper enda mer. I tillegg er det ganske naivt av finansminsteren å tro eller håpe at de store matkjedene vil ta denne ekstra kostnaden. Hvorfor skal egentlig de føle noe ansvar for å holde prisene nede for folket, når de sosialistiske politikerne ikke tenker i de baner?

Nei her er vår nye finansminister på vaklende grunn. Og selv om hun ble skrytt opp i skyene for sin tale på Stortingets talerstol, gir jeg personlig henne en karakter 1 for opptreden hos statskanalen.

Hva synes du?

Cornelis

HVORDAN FÅ STØRRE ARMER, DEL2

Tidligere har jeg forklart hvordan man får større triceps. Hva med biceps?

Forrige gang skrev jeg hvordan man lett kunne få større armer, men det gjaldt bare den ene delen av armen. Det mange vil vite er hvordan de får større biceps.

Sliter ut biceps
Et av de største feilene mange gjør er at de kjører armer for ofte!
Bicepsene dine trenger, som alle andre muskelgrupper, hvile. Mange har komplekser for for små armer, og dette resulterer gjerne i at de overtrener bicepsene i sitt ønske om å bygge dem større. For det første "sliter" de ut bicepsene, og de glemmer å trene baksiden (triceps). Derfor; kjør armene sjeldnere, og ikke "glem" å kjøre triceps!

Bygg biceps
Når man da først skal jobbe med bicepsene så må man kjøre de beste øvelsene. Personlig anbefaler jeg da å kjøre stående bicepscurl med EZ-stang (de korte, bøyde/krøllete stengene), stående hantelcurl og Scottcurl med kabel.
 
Bicepscurl med EZ-stang vil egentlig bare si at du tar en EZ-stang med underhåndsgrep og holder den i midjehøyde, for så å løfte stangen til skulderhøyde. Du gjør omtrent det samme med hantelcurl, bortsett fra at her benyttes det hantler/manualer og du kan dermed kjøre én og én arm om gangen. Ofte så er det en fordel å dele opp kroppen med individuell trening for høyre og venstre side, slik at du ikke jukser om den ene siden er sterkere enn den andre. På denne måten kan du passe på at du er like sterk og ser lik ut på hver side, slik at symmetrien blir ivaretatt.
Min personlige favoritt er Scottcurl med kabel. Den kjører du ved å flytte Scottcurlbenken (apparatet du sitter på, mens armene "hviler" på en pute foran deg) bort til kabelapparatet. Kjør så øvelsen ved å ta tak i en stang koblet til vaieren i kabelapparatet, og trekk med et underhåndsgrep stangen til haken. Hold litt på toppen, før du slipper den saktere tilbake.

Hvis du kjører disse øvelsene med 3-4 sett på hver og virkelig løfter alt du har, vil armene dine garantert se større ut allerede til julebord-sesongen :)

CornelisNew York

New York

Her er et bilde fra min favoritt by, New York! Dette er fra Central Park, det beste stedet å trene i byen :)

PRESS FRA FRANKRIKE

Det er ikke press av loffspisende franskmenn ved grensene våre. "Franskpress" er bare den beste øvelsen du kan kjøre for å bygge større triceps. Hvordan det fungerer leser du her:

SLIK GJØR DU
For å bygge større triceps har jeg alltid anbefalt mine kunder å benytte øvelsen franskpress. Dette er etter min mening én av de beste øvelser som finnes, for å få volum og styrke i "undersiden av overarmen". Som vi kaller det på norsk.

Selve øvelsen utføres ved å benytte en ez-stang (de korte, bøyde/krøllete stengene du finner på helsestudioene). Hold et overhåndsgrep på stangen (vil si at når du tar stangen opp fra gulvet, skal håndflatene være på oversiden av stangen), legg deg på en flat benk og hold stangen med et skulderbredt grep over deg.  Senk så stangen ROLIG ned til pannen, før du presser stangen tilbake til startposisjon.

VIKTIG
Pass på at du ikke lar albuene peke ut til sidene, men at de står så mye som mulig rett frem. Prøv også å ikke røre biceps og triceps (altså overarmene), men bruk for det meste underarmene til å utføre øvelsen.

Få med deg en venn til å stå bak og hjelpe, både som sikring og motivasjon til å klare mer.
Kjører du denne øvelsen over en periode vil du merke stor fremgang i triceps, for resultatene vil ikke utebli!


Lykke til!
hits