Fra stranden i LA på en søndag :)

video:img0393
Hilsen Cornelis i LA

Hva jeg synes om kelnere..

Enkelt og greit. Jeg liker dem ikke.

For å "redde" mitt eget skinn før jeg starter; jeg har flere venner som er kelnere, og det finnes sikkert mange gode kelnere der ute (dog de fleste i Paris..), MEN: som helhet er mitt inntrykk og tålmodighet når det kommer til kelnere heller lav..

I LA
La meg først presisere noe. Jeg bor i LA, så mange av mine argumenter - eventuelt klager - er rettet mot næringen i LA og statene. Selv om mye av dette nok også gjelder i Norge..

I LA, som i alle andre store amerikanske byer, er det å spise ute på restaurant like vanlig som det i Nore er å spise matpakke. "Alle" spiser ute hele tiden, og man har ikke med seg mat pakket i en liten, morsom boks når man går på jobb. Dette resulterer i at undertegnede spiser mye ute, og det er ikke alltid at de som står mellom meg og kjøkkenet liker å gjøre jobben sin. Her er noen av mine (nesten daglige) problemer:

Nr.1:
de lever av tips, men da må de også yte noe for å tjene den.
Nr.2: de bør ikke stresse kunden..
Nr.3: ikke spør om jeg trenger penger tilbake når jeg betaler. Bare bring dem..
Nr.4: er det mat igjen på tallerkenen min, er jeg antageligvis IKKE ferdig..
Nr.5: det er ikke SÅ mye å gjøre. Du er ikke så stresset, som du liker å gi inntrykk av at du er (se nr.2 igjen: ikke stress meg som kunde..).
Nr.6: du gjør meg ikke en tjeneste ved å legge inn ordren min, og bringe meg maten.. Jeg betaler for det. Du selger en vare (mat), og om mulig en tjeneste (hvis du håper på tips..).

Etter å ha oppholdt meg i syd Europa i to måneder denne sommeren kom jeg over et par stikk motsatte problemer, men det kan jeg skrive om en annen gang..

Hilsen Cornelis i LA :)

Strandbilder ifra LA :)

Ha en fin fin tirsdag. Hlisen Cornelis i LA

JEG kan være på Twitter, men det kan kanskje ikke du

Twitter er det nye stedet hvor nyhetene detter inn kjappere enn du klarer å blunke, og stadig flere kaster seg på bølgen. Jeg elsker det, men ikke alle bør i mine øyne være der..

Å tvitre, kvitre, Twitter
Jeg var nok en av de siste i Norge til å kaste meg på facebook maset, og syntes liksom litt synd på gamle, gode Myspace. Jeg prøvde å holde ut så lenge som mulig, men måtte til slutt gi opp for presset, og hang meg på den "nye greia". Nå er imidlertid facebook blitt den nye, "gamle" greia (selv om de har fått mye oppmerksomhet i det siste pga. av filmen "The Social Network", og alle pengene Mr. Zuckerberg ga til skolene i Newark, New Jersey..). Den nye kongen i gata heter nemlig: Twitter.

Det er her kjendisene nå kriger om å ha flest mulig følgesvenner, eller "followers" (forresten; være så snill å følg meg ;), og forteller gjerne hele verden hvor de er og hva de gjør til en hver tid. Litt på samme måte som reality TV revolusjonerte tv-bransjen er nå de sosiale mediene med på å forandre og revolusjonere vår hverdag igjen (og snart er det ikke i TV boksen at den største innflytelsen og makten vil ligge).

I det siste har det også kommet for dagen at Stortingsrepresentantene våre, med blant andre Erna Solberg i spissen, "kvitrer" fra selveste Stortingsalen. Og det er her jeg ikke er enig i Twitter bruken til enkelte. Ja, jeg skjønner at dette er en måte å nå "ut til folket" på, men ærlig talt så synes jeg dette kan vente til etter at en viktig ting som statsbudsjettet er lagt fram. Det blir på samme måte som om barn skulle sitte i en skoleklasse og tekste, mens læreren prøver å undervise.. Kanskje det må komme klasser i twitter - etikette? 

Når mener du at det IKKE er greit å sitte på mobilen? I kinosalen? På restaurant?
Få ekspert hjelp
Det er mange eksperter og firmaer som har spesialiserer seg på å fortelle deg hvordan du lett kan skaffe titusener med followers, og et av de første rådene er: "Follow everyone who follows you".. Uansett skal det vanskelig gjøres å få flere enn @LadyGaga , som snart nærmer seg 7 millioner.. Jeg vet i hvert fall at jeg mangler maaaaange..

Hva med deg? Er du på Twitter? Legg igjen adr. din i kommentarfeltet, så lover jeg å følge deg! 

Hilsen @Cornelis i LA :)

hits