Slått ut av trapper

Trappene i Santa Monica er kjente i LA for å være der man vil bli sett svette og trene. Her kan du løpe, kvitte deg med celulitter, og kanskje møte på Halle Berry. Alt samtidig. 

trappene i santa monica

Vennene mine her i LA maser alltid om å trene i "trappene". "Trappene er de beste", "det er der kjendisene trener", "vi må dra og trene i trappene". Slik holder de på dag ut og dag inn, så etter en stund ble jeg lei og tenkte; skitt au, la meg trene i disse trappene da. Det skulle vise seg å bli noe jeg ville komme til å angre på. 

Trappene i Santa Monica finner du på enden av fjerde gate (4th st.) hvor den møter på Adelaide Dr. i grenselandet mellom Santa Monica og Pacific Palisades, et område hvor det bor svært mange kjendiser og folk med oppfylte lommebøker (i hvert fall inntil nylig..).

Trappene i seg selv er bratte, lange og slitsomme, og etter et par runder er du helt kjørt. Det kan omtrent sammenlignes med å løpe trappene i Holmenkollen, bortsett fra at det her er så mange "kule" mennesker du vil imponere at du gjerne presser deg litt hardere enn du strengt tatt burde. At solen steker, og gradestokken vanligvis viser høye tall på pluss siden hjelper heller ikke på.

Da jeg endelig bestemte meg for å løpe i trappene, var det 40 grader og sol. Jeg bor noen få kvartaler fra "trappene", så jeg tenkte; "jeg behøver ikke å kjøre dit, jeg går". I tillegg tenkte jeg, "Å bare løpe i trappene er ikke nok, la meg trene én time på helsestudioet først". 

Som sagt, så gjort. Jeg trente først på Equinox på andre gate og Santa Monica (som er en 20 min. spasertur fra trappene..). Så gikk jeg til trappene, og trente videre.

trappene i santa monica 3

Jeg begynte å gå, og tenkte at dette var da lett. Så jeg begynte å gå fortere og fortere, løp opp og ned trappene i 40 minutter, passerte folk og smilte litt inni meg selv over hvor trege de var. På den syvende, og nest siste runden begynte jeg å kjenne det litt. På den åttende var jeg ferdig.. 

Jeg begynte å slite med å puste, beina ville ikke lystre og plutselig så jeg en gammel mann passere meg lett som bare det. Det var da jeg så Halle Berry løpe nedover, og jeg tenkte; på tide å komme seg hjem.. 

Problemet var at jeg bare var halvveis I trappene, og at jeg fortsatt hadde mye igjen. Da jeg endelig så toppen var beina så slitne at jeg faktisk måtte hjelpe til og løfte dem med armene. Jeg kom meg opp, pustet som en flodhest, og så nok alt annet en attraktiv ut.. Det var da jeg husket på at jeg måtte GÅ hjem, mens de andre kunne sett seg inn i sine fine biler og frese hjem. 

Det blir lenge til jeg løper der igjen..

Cornelis i LA 

trappene i santa monica 2 

En helt ferdig Cornelis etter endt løpetur.. :)

Regn i LA..

Ja det er mulig. Det kan faktisk regne i LA.. Her er mitt møte med de første dråpene, etter 8mnd. i englenes by.. 

Noen av dere er kanskje lei av å se bilder av sol og sommer i Los Angeles, når målestokken viser lave temperaturer hjemme i Norge. Derfor legger jeg hermed ut bilder av da det her om dagen regnet i Santa Monica. Jeg hadde ikke sett regn på nesten 8mnd. så sjokket var stort da målestokken plutselig viste 18 grader og det startet å bøtte ned. 

regn i la2

regn i la 

Faktisk var det så uvant at jeg klart å pådra meg en liten forkjølelse.. pinlig.. :)

Det rareste var også at, mens Santa Monica hadde 18 grader og regn, var det knall sol og nesten 40.... grader bak Hollywood åsen..... 

Neste dag var det imidlertid varmt og deilig igjen i Santa Monica, og slik så det ut på stranden:) 

regn i santa monica

Cornelis i LA 

hits