RYGGHJELP

Nedtrekk kan trenes på flere måter, men den beste er bak frem..

Grunnen til dette er at når du kjører nedtrekk på den "vanlige" måten, må du lene kroppen fram for å få dratt stangen ned bak hodet. Dette gjør nemlig at du sitter i spenn på en ugunstig måte når du trekker ned, som ikke er bra for kroppen. Derfor anbefaler jeg at du sitter med ryggen inn mot apparatet, slik at du på denne måten får dratt stangen rett ned uten å måtte lene deg fram.
12310-40
Sitt slik når du trener nedtrekk

Eneste ulempen med å kjøre øvelsen på denne måten er at du kan få problemer med å holde kroppen nede på setet, siden du ikke har noe som holder deg igjen. Min måte å løse dette problemet på er å samle beina under setet, og "hekte" de fast i setestangen.
12310-41
Ikke slik..

Håper du får det til,

hilsen Cornelis :)

MITT TRENINGSPROGRAM

Noen av dere har tidligere spurt om jeg kan fortelle hvordan jeg legger opp treningsuken min, og det er jo klart jeg kan. Her er listen over hemmelighetene..

12310-39

Her er hvordan jeg deler opp uken med trening:

Mandag trener jeg bryst og biceps.
Tirsdag går det i hard beintrening.
Onsdag trener jeg skuldre og mage.
Torsdag betyr fri.
Fredag er det rygg og triceps.
Lørdag er det armer.
Søndag blir gjerne en dag hvor jeg kjører hva jeg føler for. Kose dag :)

Jeg tillater med andre ord ikke så mye hvile, noe som kanskje ikke vil passe for dere alle, men det fungerer for meg. I tillegg til dette legger jeg til minst én løpetrening i uken, som vil si løping på tredemølle i maks 30min., pluss eventuelt annen kondisjonstrening.

Nesten enda viktigere enn hvordan en trener er hvordan man spiser, men hvordan jeg spiser får jeg skrive om en annen gang :)

Hilsen Cornelis

HELLER TYNN ENN FRISK

Å overhøre røykere snakke om at de skal slutte eller ikke kan både være interessant og overraskende. Les hva røykere er mest redde for:

Kiloene viktigst
At kiloene veier høyest er følelsen jeg sitter igjen med når jeg hører røykere prate om å stumpe "siggen". Det å stumpe den kan nemlig gjøre dem feitere, mener de, og da velger de heller å fortsette. Lite tenker røykere på det at å røyke er som å sette kniven på strupen, og at man nedsetter livskvaliteten. Gulere tenner, dårlig ånde, styggere hud, elendig kondis og generelt nedsatt helse er argumenter som er "glemt". At man derimot kan gå opp ett par kilo ved å prøve og slutte, det henger som en oppslagstavle med belysning på veggen.

Det første som slår meg, uten at jeg skal påberope meg å være noen ekspert på "stumpe røyken"-området, er at røykere bare leter etter unnskyldninger for å fortsette. Det at man risikerer å gå opp noen kilo er ikke problemet, de kan dere kvitte dere med ved å trene med meg, kjernen er at dere ikke vil slutte!

Eller for å si det på en annen måte; dere vil gjerne slutte, bare ikke i dag!

Klart det er bedre å ta det problemet senere, vente litt liksom. Det passer aldri å gjøre ubehagelige forandringer i livet. Man vet det er dumt å fortsette, men å slutte kommer til å gjøre så vondt at man lar det være. Men hva om det blir for sent? Hva om man går så langt at det er for sent å snu?

Personlig synes jeg, kanskje ikke så overraskende, at dere som røyker bør stumpe den lille eklse saken dere suger på flere ganger om dagen. NÅ! Så får man heller gå opp noen gram, komme seg bort til ett helsestudio og ta det derfra. Det gjør kanskje litt vondt, og kanskje føles det "umulig", men jeg tror på dere. Så lykke til!

Om dere tar utfordringen da...

Hilsen Cornelis

MIN NYE TRENINGSKOMPIS

12310-38


To glade gutter ute en tirsdags kveld i New York :)

(Det er meg til høyre og Pharrell Williams til venstre, for de av dere som ikke ser forskjell)

Fritt luftrom over Manhattan

En skulle kanskje tro at Manhattan, etter 11.september 2001, var et ulovlig område å fly over.
I realiteten kan ingen stanse deg..


Det er riktignok ulovlig å fly over Manhattan, men som tv-reporter John Schiumo i "The Call" på NY1spurte ekspert Dr. Maxine Luber; "hvordan kontrollerer dere egentlig det?". Til svar fikk han at det var jo ulovlig å fly over Manhattan, så hvis man vil bryte loven så..
Nyhetsoppleser
"The Call" satte spørsmålstegn ved sikkerheten.

Terrorister bryter jo gjerne loven, men å fly nærme Manhattan (over dens nabobydeler) er lovlig, og som tv-reporteren fortsatte; "hva hindrer da egentlig folk fra å ta en liten svingom over Central Park? Det er vel ikke sånn at dere skyter ned småfly som nærmer seg med missiler?".
"Nei, men utifra alt det vi må overvåke og passe på, skjer det jo lite da", svarte hun tørt tilbake.
12310-33
Flyet traff en høyblokk på Upper East Side.

I går kveld skjedde det igjen. Et fly krasjet inn i et høyhus på Manhattan, men i forhold til tragedien i 2001 var det denne gangen snakk om et lite privatfly eid av Yankee-stjernen Cory Lidle. Flyet gjorde mindre
12310-36
Baseball-stjernen Cory mistet livet i flykrasjet.

skade på boligkomplekset det traff, men som nordmann i New York blir du litt skremt når du hører fly, høyhus og krasj i samme setning.

New Yorkere tok derimot hele saken med knusende ro, og i motsetning til hva man kan få inntrykk av i norske medier, var det ingen panikktilstand i byen onsdag kveld. Derimot var mange mer opprørt over ar Mets kampen ble avlyst, begrunnet av dårlig vær, og at de ikke fikk igjen de 26 dollarene billettene kostet..


12310-35
Borgermester Bloomberg under pressekonferansen i går kveld.

Selv om de fleste innbyggerne jeg snakket med raskt konkluderte med at dette ikke kunne ha noe med terror å gjøre, syntes likevel noen at datoen 11/10 var mistenkelig. Senere på kvelden kom riktignok borgermester Bloomberg med en offisiell uttalelse om at dette ikke hadde noe med terror å gjøre, men det vil sikkert ikke stoppe enkelte fra å fortsette og spekulere.

Cornelis

HVA VAR DET FØRSTE DU TENKTE DA DU HØRTE OM ULYKKEN?

Moi på Broadway

12310-30

Her er jeg på Broadway i New York og samtidig "reklamerer" for kjæresten min sin kanal, MTV.

hits