Moms sjokolade om du vil!

Hver gang jeg skriver en artikkel om hvordan man bør spise og leve for å komme i bedre form, får jeg de samme svarene; "dette er ikke for folk flest", "spis heller sunn og vanlig mat", "det går an å kose seg litt da". .


Klart det!

Jeg er helt enig i at man skal kose seg av og til, MEN jeg kan ikke anbefale at du skal kose deg med usunn og dårlig mat. Pølser og cola, potetgull og sjokolade er ting du bør styre unna å spise for mye av!

Dette mener noen at jeg ikke må si for mye, fordi det da kan resultere i at du som leser dropper å spise alt som er usunt. De samme mener igjen at resultatet blir at du ender opp sykelig opptatt av kosthold og ernæring. Helt ærlig tror jeg ikke at jeg har så stor innflytelse på deg, mulig jeg tar feil. 

På denne bloggen har jeg tidligere prøvd å foreslå alternativer til det mange spiser til daglig. Dette fordi store deler av befolkningen får i seg for dårlig mat og drikke, og jeg ønsker bare det beste for mine lesere!

Men hva kan du spise som er ”passe” usunt, men som samtidig ikke er for ille?
Da vil jeg si ren, og helst mørk sjokolade. Selv om dette står på min liste over ting du ikke bør spise så mye av, er det ikke det verste. Dette kan du momse litt i helgene med god samvittighet, men ta det igjen med hard trening etterpå!
 

Hilsen Cornelis :)

Svenskene er smartere enn oss!

Da jeg nylig besøkte våre kjære naboer i øst fikk jeg en hyggelig overraskelse. Langt fra min egen "godtehylle" med proteiner hjemme i Norge, fikk jeg et lite "sjokk" da jeg så at svenskene kan kjøpe proteintilskudd på 7-11.

Når man er ute og reiser, og ikke hele tiden har tilgang på mat og proteinpulver, er det deilig at vi "helsprø" kan få roet ned våre sarte nerver ved å kjøpe det vi trenger på 7-11.
Her hjemme i moderlandet er 7-11 og andre storkiosker synonymt med dårlig mat og drikke. Slik er det ikke hos søta bror. I Stockholms mange 7-11´er er det egne vegger og kroker for det sunne, og de spiser opp mer og mer plass fra vanlig sjokolade og junkfood.

Poenget er jo nettopp at det man får servert rett i fanget er det man som oftest også velger, ikke det man må søke og grave opp selv. I Norge er det nesten "umulig" å finne proteinrike ting å putte i munnen, der man må bruke timer på å finne en kostholdsbutikk, som jo nesten er de eneste stedene som selger det.

Nylig begynte de store norske matvarebutikkene å selge enkelte utvalgte proteinsjokolader, men problemet er at man må være rimelig interessert for å finne dem. Og de som er det vil jo finne dem uansett, så hva med alle andre? Hvor mange flere hadde ikke spist sukkerfrie proteinsjokolader (som faktisk smaker som vanlig sjokolade) hvis de lå der folk faktisk går?
I Stockholm lå de ved kassen og da blir det litt lettere å ta den "riktige" veien.

Er egentlig svenskene smartere enn oss? ikke vet jeg, men i denne saken er de helt klart det!

Cornelis :)


Si din mening om sjokolader, svensker og alt annet på bokstaven S.
hits