Man tuller ikke med fotball

Jeg har gjort en STOR feil. Jeg har foreslått forandringer rundt sporten fotball. Og hvis man vet hva fotball betyr, så vet man også at man ikke tuller med den.

Jeg skrev i forrige innlegg hva jeg mente om at man på Ullevål kun blir servert pølser og cola. Dette var ment som en liten tankevekker fra min side, fordi jeg personlig synes det var litt rart å bli servert dette på Norges største stadium. Det var ikke ment som et krav fra min side at det måtte være kylling og ris servert på tribunen, slik noen misforsto meg, men at jeg mener det må være mulig med andre alternativer.
At man setter spørsmålstegn og er kritisk, og da spesielt rundt fotball, gjør at man får mange nye venner..

Enkelte gjør alt for å bli rike. Noen gjør alt for å fortsette å være statsminister, mens andre gjør absolutt ALT for å se en fotballkamp. At noen da kommer og foreslår at man forandrer noe som helst av tradisjonene rundt nettopp dette, gjør at sinnet står i kok. Det blir omtrent som da man for noen år siden foreslo(!) å nekte folk å røyke på fly, dette var noe man var vandt med og som man skulle fortsette med.


Jeg har aldri hatt som håp eller visjon om at Ullevål skulle fylles opp med bønnestenger eller gulrøtter, men mente og mener fortsatt at avfallsmat ikke har noe der å gjøre. Nå skal sant sies at jeg ikke er så ofte på fotballkamp, og når jeg eventuelt er det så kan jeg fint spise et annet sted. Men skriver man innlegg og meninger bare etter hva som er et problem for en selv?

Jeg kommer nok ikke noe lenger i mitt ønske om et pølse-fritt Ullevål, men én ting har jeg fått til. En som kaller seg "patbateman" sier at han egentlig ikke liker meg, men er likevel enig med meg i at pølser er usunt og kanskje ikke hører hjemme på et idrettsanlegg. 

Så fikk jeg i hvert fall én ny "venn".

Cornelis :) 
Pølse ødelegger fotballen

Søndag kveld var jeg på Ullevål og så kampen mellom Lyn og Odd Grenland. Det som overrasket en forholdsvis ny fotballseer som meg var at i pausen serveres det, på Norges største fotballstadium, pølser og cola!

Her er man samlet alle mann. Store som små for å se på idrett og store sportspresentasjoner, og så er det eneste man får servert proteinfattig mat som slettes ikke har noe med idrett, sunne kostholdsvaner eller prestasjoner å gjøre. Nå vil vel mange mene at man skal kose seg på fotballkamp, men det er her jeg er uenig.

Pølse er ikke kos
Pølser og cola er blitt sett på, helt fra vi var barn, som noe ekstra flott man bare fikk i barneselskaper.
Mye av skylden for dette må foreldrene ta, som ikke skjønner hvor usunt dette er, men som kanskje heller betrakter det som enkelt og greit å servere. Dermed har det blitt plantet inn i vår bevissthet at dette er fest, mens det egentlig er den billigste og dårligste formen for mat.

At man også står hundrevis inne på vip-området og dypper fingertuppene sine borti hverandres pølsebrød når man skal forsyne seg er på en annen side nokså uhygienisk, uten at vi skal ta den debatten her.

Hva er alternativene?
Nå sitter jeg her kjepphøy og kritiserer pølse- og cola inntak tenker du, men hva har jeg å foreslå som alternativ?
Selvfølgelig er en stor kjele med pølser en meget enkel og grei løsning, men som den rike
(fotball)nasjonen  vi er hadde det sikkert vært mulig å ordne pastasalater, kyllingretter og andre sunne alternativer. I tillegg er jo dette en perfekt måte å få reklamert på for ernærings- og kostholdsprodukter. Firmaer som Midelfart med Atkins sjokoladebars (som jeg har testet tidligere på Side2) burde jo være tilstede nettopp her hvor idretten er!

Hvor viktig er egentlig mat?
Når du skal på fotballkamp bryr du deg egentlig om hva du spiser, eller er kamper og andre "fester" friområder fra dagens mas om sunn- og ernæringsrik mat? Rømmer du rett og slett bort fra ekspertrådene og lever la vida loca? Uansett hvor mye det skremmer meg, så tror jeg pølsene gikk unna på Ullevål..


GI MEG DIN MENING!

Hilsen Cornelis :)

Alle vet best selv

Det er faktisk folk som bestiller time hos meg for så å dukke opp og forklare at dette vet de allerede.


Det er utrolig hvordan vi alle er verdensmestere når det kommer til trening og kosthold, da er det jo rart at vi alle ikke har lykkes?
Som du ser i artikkelen, «7 farlige feil» på Side2.no, er det mange små ting man kan gjøre feil som kan føre til store skader.

Det er mye man kan lære seg gjennom det man hører og det man leser i blader, men før man har prøvd det og gjort det et par ganger, skal man ta imot gode råd.

Vi har sikkert alle drevet med en øvelse en periode for så å finne ut at vi har utført øvelsen feil hele tiden. Men det gjør ingen ting. Så lenge man lærer av det, tar i mot råd, og slutter å tro at man er ferdig utlært. Jeg synes flere burde gi råd og hjelpe folk på treningssenteret, selv om de ikke har bedt om det. Bedre at de får rettet på det enn at de får skader.

Jeg fikk selv veldig mye av min kunnskap og interesse gjennom hjelp fra andre som kunne dette veldig mye bedre enn meg. Og det er jeg glad for i dag.

Har du gjort en øvelse feil over lenger tid noen gang, eller har du noen gang tatt i mot eller gitt gode råd til noen ukjente på treningen?

Synes du folk bør si i fra til en som tydelig trener feil, eller bør folk holde seg til sitt?

Gleder meg til å lese din mening!

Hilsen Cornelis :)

Én «kjapp en» på låret

En «kjapp en» på låret


- Hvordan trener jeg denne muskelen her, sier hun og peker på innsiden av låret. Hun vil ha en rask løsning på problemet.


Det er mange som lurer på hvordan man kan trene minst mulig og få mest mulig ut av det.
- Hvordan trener jeg denne muskelen her?, sier en av mine kvinnelige kunder og peker på innsiden av lårene sine.

Da jeg spør om vi ikke skal starte med en løpetur og brenne litt fett , siden det ikke finnes en ting som punktforbrenning, ser hun bare rart på meg.


Selvfølgelig er det ting man kan gjøre for å konsentrere treningen rundt en muskel eller et område, men punktslanking går ikke damer.
Dessuten skjønner jeg ikke hvorfor dere spør og graver, leser og leter etter ”Smarte metoder”, ”Den lette løsningen”, ”Hvordan trene minst mulig å oppnå best mulig resultat”? Kan dere ikke bare prøve å få inn gode treningsvaner?.
 

Ikke ha som mål å lure dere unna. ”Snarveismetodene” er gode å ha når man er i knipe og virkelig trenger de, men man skal ikke legge opp treningsvanene sine etter disse metodene.


Alle vil vite hvor mye de forbrenner på den joggeturen, hvor fort lårene kan bli smalere, når begynner six-packen å vise seg? Det er kjempe fint med spørsmål og dere har en klar rett til å følge og vite om resultater, spesielt når dere betaler for personlig trener, men det ødelegger ofte for deres egen treningskonsentrasjon.


Be din personlige trener om å ha møter med deg hvor dere ikke trener, men snakker sammen. Her kan du stille alle spørsmålene dine om øvelser, kosthold og tid, dere kan også sette opp mål for treningen. Dermed kan dere bruke tiden under treningsøktene på å trene.


Vær ærlig med meg i ditt svar, er du en av de som leter etter snarveien og sniker deg unna noen ganger?
Nå er det tid for å være ærlig og innrømme svakheter folkens :)

Gleder meg til å lese innlegget ditt!

Lykke til og husk: Ikke snik deg unna!

Hilsen Cornelis

hits