HVORFOR KVINNER IKKE LIKER FOTBALL

Tror du det er tilfeldig når kona- eller kjæresten blir sur bare hun ser, hører eller føler en fotball i nærheten? Det tror ikke jeg..

De fleste kvinner hater fotball. Virkelig hater det! Alt fra å se det på tv, til å spille det selv gjør at det vrenger seg av frustrasjon for de fleste kvinner. De vil ikke ha noe med en fotball å gjøre, og ser helst at også du dropper det.

Hva kan det komme av, spør du deg selv kanskje? Vel, her er en liten liste med forslag:

1. Kvinner eier ikke retningssans, så det blir vanskelig å holde styr på hvilken vei de skal score. Ikke prøv å forklar dem at: «men du ser det målet på høyre banehalvdel, der skal du score..». For kvinner er alle mål like..
2. Alle kvinners mareritt er å dukke opp i samme antrekk som en annen kvinne..
3. Kvinner liker ikke å ha flekkete klær. Dermed er faren for sklitaklinger og det å falle på gresset en grunn for å stå over.
4. Kvinner liker ikke at menn plystrer og hoier etter dem, dermed blir det utenkelig for kvinner å ha supportere på tribunen.
5. Kvinner liker ikke at andre sjefer og bestemmer over dem, derfor er det utelukket med dommer på banen.
6. Kvinner liker å se på tv, høre på musikk, eller ha en eller annen ivrig instruktør som heier dem frem når de trener. Å løpe rundt på en bane uten underholdning er utelukket for de fleste kvinner.
7. Kvinner liker ikke å komme etter menn, og siden det maskuline kjønn var først på banen gjør det det uaktuelt for kvinner å spille.
8. Kvinner liker å følge moter slavisk. Derfor vil fotballen bli lagt på hylla den dagen det ikke er hipt lenger..
9. Å hoppe etter fotballen og nikke den mot mål vil ødelegge frisyren, og etter klær er dette det kvinner tenker mest på..
10. For kvinner ville det vært viktigere å baksnakke det andre laget, enn å faktisk score på dem..
11. For kvinner er det ikke ordentlig kamp før de kriger mot menn. Så inntil den dagen er kvinnefotball bare å regne som oppvarming....

Denne listen representerer ikke det alle kvinner mener, men er nok ganske treffsikker for det!
Det finnes selvfølgelig noen kvinner der ute som liker å leke med én ball, men det er ikke mange av dem. Listen med forslag er hentet ut fra undertegnedes egne erfaringer med det motsatte kjønn, og gjenspeiler ikke alle kvinners synspunkt, meninger og interesser, men gir (også i følge undertegnete) likevel et godt bilde på hvordan kvinner generelt tenker.

Cornelis :)

12310-13
Foto: Paul Weaver

FRANKRIKE GJØR DET IGJEN!

Etter 3-1 over Spania i kveld er Frankrike igjen klar for å møte Brasil. Ønskereprisen fra ´98 er et faktum..

Mitt favoritt lag, Les Bleus (Frankrike), gjør det igjen. Etter en spansk VM- fadese er de franske spillerne igjen klare for å kjempe mot Brasil, slik de gjorde og vant i ´98..

Ribéry, Vieira og Zidane er navnene som i kveld sørget for at Frankrike fikk sine tre mål, og «det franske spøkelset» -som ikke hadde vunnet VM kamper siden mesterskapet på hjemmebane- er definitivt over.

Så nå er det bare å lade opp til lørdagens kamp mellom to av største fotballnasjonene i verden. Husk bare å få i deg sunn mat under kampen, og ikke la en dårlig pølse ødelegge fotballen..

Cornelis :)

Dårlig samba gir mål!

VM- favoritten Brasil spiller i dette øyeblikk mot Ghana, som har vist overraskende takter. Ghana spiller som Brasil og går mesterne en høy gang, selv om Ronaldo & co leder 2-0.

Se kampen på TV2.

Dårlig samba gir mål!

HVORFOR ARMENE IKKE BLIR STORE:

Det kan være flere grunner til at man ikke får de armene man alltid har ønsket seg, men spesielt én ting må ta mye av skylden. Les hva det er her:

«Alle» gutter/menn sliter med samme problem, vi får ikke store nok armer. Dette kan skyldes forskjellige grunner, men særlig én ting må nok ta mye av skylden. Det trenes for mye biceps, og for lite av noe annet.

Dette mystiske «annet» er rett og slett triceps, som faktisk står for største delen av overarmene våre. Med dette i mente kan det være forståelig at trener man ikke triceps skikkelig vil ikke armene se store ut, samme hvor store biceps en klarer å bygge.

Faktisk kan det være fordelaktig å prioritere triceps fremfor biceps, og heller sørge for at den muskelen som prosentvis er størst også blir størst.

Konklusjon: Store triceps gir større armer enn hva store biceps gir deg.

Mitt råd er ikke å få deg til å slutte og trene biceps, men bare å få tricepsen med og!

Følger du dette enkle rådet kan jeg nemlig garantere deg at armene dine vil vokse mer enn de kanskje har gjort tidligere. Om du da ikke har pleid å være flink til å trene den STORE delen av armen..

Cornelis :)

LØRDAGS TRIMMEN!

Det er lørdag, det er sol og det sommer. Oddsen for at treningen blir byttet ut med iskalde øl i dag er nok stor, selv om det er nettopp nå du burde holde formen..

Det koker i hovedstaden, og skjærgården er full av båter og liv. Noen drar til hyttene sine, mens andre bruker parkene på å fordrive tiden. Sjansen for at du kommer deg på trening i dag er kanskje liten, selv om det nettopp er nå du burde trene.

Ingen umulighet
Selv om du sitter på hytta eller på stranden og er langt unna treningsstudioene, behøver ikke det være synonymt med å ikke trene. En enkel treningsstrikk kan være redningen, eller noen bøtter med vann. Mulighetene er mange, du må bare gripe dem.

Er du i nærheten av trapper eller bratte bakker, er dette perfekt å løpe i av flere grunner. Trappehopp gir kraft og styrke i hamstringen (baksiden av låret) og leggene, mens bakkeløp er mer skånsomt for beina enn løping på flatmark eller nedoverbakker.

Ligger du derimot på stranden eller i hagen på hytta, kan enkle sett med push- og sit-ups erstatte litt av den normale treningen på studioet. Kjør 4-6 sett med 15-20 repetisjoner på hver, så vedlikeholder du litt av den normale treningen. I tillegg er det gjort på noen minutter.

Drikk så mye som dette
Når gradestokken når opp på det nivået vi har nå er det viktig å få i seg nok væske, og da spesielt vann. Kroppen mister ca. 3 liter væske i døgnet, og dette må erstattes. Kaffe og te teller ikke, da disse er vanndrivende og dermed har negativ effekt.

Noe får du imidlertid i deg igjennom mat, men når varmen slår til senkes appetitten og viktigheten av å drikke nok øker. Prøv å få i deg 2 liter eller mer, alt etter hvor mye du trener og beveger deg.

Svøm for fin kropp
Når vannet er varmt og man klarer å komme seg uti, bør man bruke den muligheten man har til å trene samtidig som man har det hyggelig. Svømming er en av de beste treningsformene for rygg og overkropp, og hvis man først er uti kan en jo få litt ut av det samtidig.

Utnytt god været til å ta noen hundre metere med «hard» svømming, vi vet tross alt ikke hvor lenge god været varer..

Lørdagshilsen fra Cornelis :)


Har du noen treningstips å komme med i varmen?


GRATTIS SVERIGE!

12310-11

GO SWEDEN
Det var på håret, men de klarte det til slutt! Sverige, som eneste skandinaviske land, er videre med i fotball VM noe som fortjener en liten klapp på skulderen. Nå er det ikke lenger dem mot oss, men en samlet nordisk region som bør applaudere fram söta bror.

Hvis du ønsker, så send inn din hilsen til svenskene! De forstår antageligvis ikke hva du skriver/sier, men det er som kjent tanken som teller..

- Cornelis

DRITBRA FROKOST!

I butikkhyllene finnes det en frokostblanding som ga meg og mange andre en stor overraskelse.
Les hvorfor her:

I det siste har jeg fått en ny favoritt frokostblanding, kalt «Go´Mix, mandel og honning» fra frokostleverandøren AXA. Den må nok gå i kategorien søt, selv om den både er sunn og uten sukker.

Ikke alle butikker i Oslo fører denne frokostblandingen, men med DEN gode smaken løper jeg gjerne byen rundt for å få frokosten i orden. Ja den gjør deg avhengig, nærmest som et narkotikum, men dette er ikke det eneste som kan bli et problem for deg med «Go´Mix»´en..

Du blir sittende
Kornblandingen inneholder, i følge pakningen, fiber. Og skal man tro undertegnete og andre som har smakt den, må det her være snakk om ganske mye. For etter å ha inntatt én eller to porsjoner, begynner magen å jobbe, og der blir du sittende.

I begynnelsen trodde jeg det var tilfeldig, og prøvde derfor  på nytt og på nytt. Men etter å ha brukt den over en lengre periode av og på, er det bare å konstatere; kornblandingen får deg «dårlig» i magen, eller for å si det på en annen måte, den får magen din til å jobbe.

For at det ikke bare skulle være min egen mage, som muligens kunne tatt feil, har jeg fått andre til å prøve. Og resultatet er det samme over hele linja.

Perfekt frokost
Så AXA´s kornblanding, «Go´Mix», er derfor ikke den jeg anbefaler om du skal i jobbintervju eller har annet viktig på agendaen, men er du ute etter god smak og har tid til overs så prøv den. For en mer perfekt frokost skal du lete lenge etter, hvis målet er å «få i gang» kroppen..


Cornelis :)

hits