FASTFOOD TIL LUNSJ?

Ansatte velger dyr og dårlig hurtigmat, fremfor billig,sunn og god kantine mat. Hvorfor? Er de rett og slett redd sine egne kolleger?

Da jeg kom ifra TV 2-kantinen i dag slo det meg en ting; mange av mine kolleger velger bort TV 2 kantina´s sunne tilbud, og løper heller bort på Burger King eller McDonalds og kjøper seg dyrere og dårligere mat der.

Hva kan dette komme av? Er de redd for å spise med sine kolleger, eller er de bare lei av å se de samme trynene?

For at du som er utenifra skal forstå hva jeg snakker om, ramser jeg her opp litt fakta om lunsjtilbudene våre:

TV 2-kantinen (for Oslo kontorene) ligger i TV 2 huset midt i Oslo, nærmere bestemt på Karl Johans gate. Kantinen ligger i toppen av huset, og består av en innebygget etasje pluss en åpen terrasse etasje (kanskje Oslos fineste). Normal kost her er aldri «normal», men skiftes daglig med nye spennende retter med morsomme navn (en av dagens retter var for eksempel «Innbakt Ufo», som på TV 2-språket betyr pita med kjøtt og salat). Selv om rettene aldri er de samme, og navnene er rare er maten alltid sunn og god.  I tillegg er den for oss ansatte billig. For rundt 30-40kr. spiser du deg veldig mett, hvor langt kommer du for det på McDonalds?

Så tilbake til mitt spørsmål: Hvorfor spiser ikke alle der?

Ingen forståelse
Jeg kan skjønne at de på huset som vil legge litt mer penger i lunsjen, og slippe å se alle de trøtte gamle fjesene, velger en eller annen restaurant i nærheten. Jeg er selv en av dem en gang i blant (i tillegg til å være fast kunde på den lokale helsekostbutikken), men å droppe kantinen for Mickey D´s (McDonalds)?

Nei sorry folkens, der får dere ingen forståelse fra meg. Tross alt skriver jeg om trening og kosthold, og selv om dere er mine kolleger støtter jeg dere ikke der!

Cornelis :)

Hvordan er det på din arbeidsplass? Spiser du selv burger og «fastfood» til lunsj?


SJEKKEPLASSEN NR.1

Glem utesteder og barer, det beste stedet å sjekke opp er på treningssentrene.

Lei av å snakke med folk i fylla, eller å lete etter et sted å møte din framtidige utkårete?
Prøv treningssentrene!

Uten alkohol
Ja da, det høres ut som et dårlig triks fra min side for å få deg opp av sofaen og inn på treningssentrene, men det er faktisk sant. Det stedet du lettest kommer i kontakt med helt fremmede mennesker, uten å innta masse alkohol først, er nettopp på de store sentrene.

På landets mange store Elixia´er, Sats´er, Spenst´er og Friskis og Svettis´er, samles ukentlig tusenvis av treningsinteresserte og kanskje ikke så interesserte mennesker for å trene og SE.
Se etter hva? Jo kanskje etter deg!

mitt lokale treningssenter er det morsomt å se nettopp dette i praksis. Nye single medlemmer kommer inn, møter så noen av de få som fortsatt ikke har kjæreste på gymmen, og vips så er nok et (trenings)par i boks.

Litt på kanten
Det høres kanskje litt på kanten ut, med det er faktisk sannheten. Og egentlig er det jo ganske naturlig;
to personer er single, begge har de samme interessene (i hvert fall noen av de samme), og begge befinner seg på samme sted. I tillegg har man noe å prate om, eller i hvert fall en unnskyldning for å begynne å prate.

De beste stedene å finne en av motsatt kjønn er nok for gutter å henge seg på typiske «jentetimer», og for jenter å entre vektsalen. Da kan gutta spille litt klønete og få hjelp av alle jentene i klassen, mens gutta nok vil hjelpe til om du er jente og spiller «ny» i vektsalen.

Derfor er dette etter min mening sjekkeplassen nr. 1, og vil i tillegg til å gi deg bedre helse, sørge for at du også får deg kjæreste eller møter noen å bli kjent med, om dette er ønsket.

Uansett går det fortsatt an å bare trene på landets helsestudioer, og ønsker du å være i fred er det bare å kaste på seg iPod´en..

Hilsen Cornelis :)

Nå ble det kanskje veldig mye klarere hvorfor alle fikser seg så mye, når de bare skal gå og svette likevel..

INGEN SKJØNNER TRØNDERSK?

TV3´s populære og morsomme serie «Charterfeber» består av turglade nordmenn fra hele landet, men noen av dem skjønner vi ikke hva sier, skal vi tro TV3.

«Charterfeber» går på TV3 på søndagskveldene, og er blitt en sikker vinner i tv-krigen for kanalen. Programmet handler om typiske nordmenn på charterferie på ferieøya Gran Canaria, og mangfoldet blant deltagerne er det ikke noe å si på.

Her finner vi festglade ungjenter, eldre pensjonister, grillglade gutter og turglade menn. I tillegg til én «normal» familie.

Trøndere
Sist ble vi kjent med en ny guttegjeng fra Trøndelag, og da jeg så reprisen i går var det noe som vekket min oppmerksomhet: trønderne blir tekstet!

Der har vi altså folk fra nord og sør, øst og vest, og alle skal vi skjønne hva sier, men trøndere?
Nei, der går grensen!

Trøndere har altså blitt den nye uforståelige språkgruppen blant nordmenn, og vi ifra Oslo får heldigvis hjelp fra TV3 til å tyde hva disse festglade guttene egentlig mener når de prøver å snakke.

Så får det heller være at de unge trønderske guttene egentlig er de, etter mitt syn, mest oppegående på øya og de eneste jeg egentlig skjønner hva sier i utgangspunktet.

Rai, rai

Cornelis
hits