Hva skal man blogge om, liksom?.. :)

Sitter nå med en espresso på 3rd i Santa Monica, og tenker over hva jeg skal blogge om i dag, men vet ikke hva.. Kanskje du kan hjelpe meg?

Jeg sitter og tenker over masse forskjellig som jeg har lyst til å fortelle dere der hjemme, men vet ikke helt hvor jeg skal starte. Eller enda viktigere; hva dere vil lese om..

LA/CALI
Selv føler jeg for å taste litt om hvor vakkert det var å se ned mot vannet fra min leilighet her i Santa Monica, denne litt kalde, men solrike morgenen i LA. Eller hvor morsomt det var å kjøre opp PCH (Pacific Coast Highway) her om dagen, til en venn av meg i Malibu. Sola skinte, og alt var bare digg :) 

Kanskje du er mer interessert i å lese om mine "dinners" og fester i "Hollywood"? Ikke vet jeg.. :) Det jeg personlig liker best ved denne byen er at du kan sitte og se utover havet og sola deg på de beste strendene i det ene øyeblikket, for så i det neste å være mitt i en ordenlig "by", og sitte å nippe til din kaffe på en kjendis-fortauscafé i for eksempel WeHo. Personlig liker jeg sjø-siden av LA best. Det er ikke her de beste festene og galskapen er, men det er her det er digg :) 

Ellers er jeg personlig mye i det som gjerne bare blir kalt "the Valley", som er "alt" bak the (Hollywood) Hills. Grunnen til at jeg er her så mye, er at det er her du finner de fleste filmstudioene, og det meste av "production".

FACEBOOK VS. TWITTER
Ved siden av å sole meg her i LA, prøver jeg også å oppdatere mine "venner" på de sosiale medie-sidene, som Facebook og Twitter. Jeg var kanskje en av de siste til å bruke Facebook i Norge, og grunnen til at jeg til slutt meldte meg inn var fordi jeg ikke lenger var i Norge, men over her. Jeg trengte å holde kontakt med mine venner hjemme, og plutselig var ikke FB (som det gjerne blir kalt av de kule.. :) så teit lenger..
Siden har Twitter kommet til, og jeg må si jeg er hekta. Det jeg liker med denne tjenesten er at det ikke er så mye fokus på folks egne oppdateringer, men mer "instantly news". Det er gjerne her/der du leser det først.

HYBRID-BILER
Jeg må bare si det først som sist; jeg liker ikke hybrid-, eller elektriske biler. De lager liksom ikke den ordentlige godlyden, og kjører man hybrid har man også denne ekle fordelingen mellom å kjøre på strøm eller forbrenning som personlig plager meg. Det går liksom litt i rykk og napp, og de siste tidenes problemer med mange av disse bilene har vel ikke akkurat overbevist meg noe mer..

KAFFE ELLER TE?
Jeg husker da jeg pleide å ta flyet mellom Oslo og New York hele tiden, og flyselskapets store gave var at du kunne drikke så mye kaffe eller te du ville.. Jeg husker at det liksom var det store spørsmålet; hva man skulle velge.. Da jeg bodde i New York, gikk jeg til slutt helt vekk ifra å drikke kaffe, og drakk sånn ca. to liter  grønn-te hver dag. I dag er jeg mer eller mindre tilbake til kaffe, og det går gjerne i et par veldig sterke espresso'er om dagen.
Hva er ditt valg?

Så som sagt; jeg vet ikke helt hva jeg bør blogge om, selv om det ser ut som jeg har blogget om mye rart i dag.. Kanskje du kan gi meg noen hint om hva du likte best å lese om, eller kanskje DU har et forlag til hva jeg bør blogge om.

Uansett, virker som espressoen fungerte.. :) 

Hilsen Cornelis i LA

Fra stranda i Santa Monica i dag.. 25 grader og sol :)


Kan kvinner og menn trene likt? Se mitt svar..

Kan alle kan trene likt? Og kan kvinner få for store muskler av å trene "som menn"? Her er svaret:

Mange stiller meg nettopp disse spørsmålene, og jeg har nesten gitt opp å få den vanlige kvinne i gata til å forstå at hun ikke vil bli "stor" av å trene litt med vekter, eller at hun faktisk har godt av det..
 

Så svar til ingressens spørsmål, om menn og kvinner kan trene likt: JA.

De kvinnene som virkelig får til mye med treningen er de som nettopp trener "som menn". Nå skriver jeg det i anførselstegn, for hva jeg egentlig mener her er det vi tradisjonelt har sett på som manne-trening: vekttrening. Slik er det jo ikke lenger, selv om mange fortsatt kanskje tenker litt sånn.

Det er ikke slik at du blir tynn, og bra trent, bare av å trene masse mosjonstrening. Du trenger litt muskler, selv om du er en tynn jente/dame som ønsker å fortsette å se slik ut. Du bør også forme kroppen etter hva ditt utgangspunkt er, og du former ikke så mye av kroppen bare av å løpe og svette en masse..

Det samme gjelder også for oss menn, som aldri kan tenke oss å løpe, tøye eller gjøre annen form for trening som ikke bare går ut på å løfte noe veldig tungt, opp og ned. Vi har også godt av litt variert trening, og tøying er for eksempel en viktig og god del av veien mot større muskler og kropp. Når det gjelder oss menn har vel vi en tendens til å bare ville trene det vi er sterkest på, slik at vi kan imponere damene.. Ikke veien å gå, om du virkelig vil ha en fin kropp.

Så hva kan man gjøre for å få den beste kroppen, enten man er kvinne eller mann?

Vel, man må (uansett treningsform) gi 110%, men også lytte til kroppen og ikke trene hardere enn den tillater. Man bør ikke låse seg helt opp i bare én form for treningsmetode/-stil. Man bør prøve å se litt utenfor ens egen boks, men også kjenne etter hva som virkelig fungerer for en (ikke alt fungerer for alle), og ikke kun trene det man er komfortabel med. For DET får man ikke resultater av.. 

Lykke til alle sammen,


Hilsen Cornelis i LA  

Kan en mann komme på blogg-topplisten?

Ja, jeg lurer på nettopp dette, etter å ha gått igjennom topplisten her på blogglisten.no. For av de fem øverste er det bare én som er skrevet av menn. Ja, du leste riktig: menn. For den eneste bloggen med mannlige-innspill er ikke skrevet av én mann, men av flere menn sammen, kalt kreativtstudio.no. Faktisk kommer ikke den første én-manns-bloggen inn før på tiende plass, så vi klarer akkurat å skvise inn en på topp-ti-listen.

Så hvordan kan vi summere opp dette? Jo, jenter/kvinner klarer å komme opp på topplisten på egenhånd, og det er mange av dem. Vi menn må samle oss sammen, og klarer så vidt å hoste opp én blogg som er god nok for topp-fem-listen. Men vi klarer altså ikke dette med vår beste mann, vi trenger flere av oss sammen for å konkurrere mot det smartere kjønn..

Hilsen Cornelis i LA (som har laaaaaang vei opp mot toppen av Blogglisten.no :) 

God morgen ifra LA :)God morgen ifra englenes by :) 

Hilsen Cornelis i LA

4 kjappe fra stranda i Santa Monica..

Mange mener så mangt om trening der ute, og mange sier mye tull. Her er imidlertid fire gode du har godt av..

Er du en av dem, som undertegnede, som surfer nettet etter gode råd og inspirasjon til en bedre trening? I så fall er du muligens også oppgitt (igjen som undertegnede) over hvor mange dårlige råd det er der ut . Her er imidlertid noen gode:

1. Ikke tren for lite, eller for mye!
Mange jeg kjenner liker å trene timer på helsestudio, på én og samme dag.. Det er IKKE veien å gå.. Hvis du ser på eliten blant folk som trener, holder de stort sett treningsmengden på rundt én time. Maks!
Folk spør meg gjerne; "ja, du trener vel flere timer hver dag du?..", og nei jeg gjør ikke det. Rundt 45min., fire til fem ganger i uken er det som skal til for meg, ved siden av eventuelt noen lengre jogge-/ rulleskøyteturer her i LA. For muskeloppbyning skal du egentlig ikke trene så mye i det hele tatt, men heller gi jernet når du først trener.. Intensitetsnivået bør alltid være på topp, og kortere, harde økter får du mye mer igjen for enn lange, avslappende økter. Hvis du er en av dem som kommer inn på et helsestudio, ser noen tråkke på tredemølla og ser de samme gjøre akkurat det samme når du forlater klubben, så vet du hva jeg mener..

Nå skal du imidlertid IKKE trene for lite heller.. Så hva er den gylne middelvei?
Vel, her kommer det litt an på treningserfaring, utgangspunkt, osv. Er du veldig fet (ja, jeg sa det), har du gjerne godt av å trene mer fettforbrennende trening enn en som allerede er fit, og ønsker å bygge mer opp. Et treningsprogram (enten satt opp på papir eller systematisert i hodet) må derfor lages etter et hvert individs utgangspunkt og mål (grunnen til at treningsstudioenes standardoppsett- likt for alle- IKKE fungerer..).

Helt generelt kan man si at å trene tre-fem ganger i uken á 45min. til rett over en time,  stort sett er den mengden de fleste bør holde seg til, MEN som sagt; det må settes opp for hver enkelt. Og noen kan ha godt av å trene litt mer..

2. Nei, du kan ikke drikke mer alkohol og spise mer usunt, bare fordi du trener..
Det er ikke slik at fordi man trener så vil "ikke alkoholen og festingen ødelegge noe".. Om man trener masse fettforbrennende trening, så vil man kunne forbrenne bort (og muligens se mindre av) noen av kaloriene som festingen ga, MEN man mister jo fremgangen man kunne ha sett av treningen, og da er vel hele vitsen litt borte..? Om man går på helsestudioet (hele uken) bare for å forbrenne bort helgens fest og moro, kunne man kanskje heller ha festet litt mindre, og dermed sluppet å trene så mye og?.. Målet med å løpe bort på (helse)klubben er vel å komme i bedre form, bli mer markert, bygge mer muskler og føle seg mer vel. Er det ikke?

"Målet med å løpe bort på (helse)klubben er vel å komme i bedre form, bli mer markert, bygge mer muskler og føle seg mer vel. Er det ikke?"

3. Ikke tren for hardt, med en gang
Nå tenker du sikkert, "men sa ikke han at man skulle gi jernet?..". Og jo da, jeg sa det, men det gjelder etter at du har trent litte gran.. En som aldri (eventuelt ikke på veldig lenge) har trent kan ikke gå i gang med én time eller mer med trening om dagen, mange ganger i uken. Kroppen må settes litt i gang, og trener du for hardt med en gang vil du gå lei, og brenne kroppen helt ut. Det er som med alt; du må gjøre det litt med måte, du må gi det litt tid, og du må ha tålmodighet.. Klart man kan kjøre hardt på med en gang, og sikkert se store forskjeller, men det vil ikke vare. Forskjellen mellom folk som alltid er i form fra dem som ikke er det, er at de som får det til har tålmodighet.

4. Ikke periode- tren
Det er en gruppe mennesker vi som trener mye ler av (ja, igjen så leste du riktig..), og det er de som kommer heseblesende inn på treningsstudioene rett etter jul- og nyttår og rett før sommeren- for å komme i superform. Men aldri ellers..

Skal du komme i superform, og holde deg slik, må du trene jevnt hele året. Du kan ikke (om man da ikke jukser) komme i form på noen få uker. Det å være i form er en livsstil, som med enkle knep kan fikses, men som man må ofre litt svette for. Det kommer ikke av seg selv, og ingen er i form uten å gi en liten innsats..

Hilsen Cornelis i LA

En liten historie om da videobutikken måtte legge ned..

Dettehandler ikke om en spesiell butikk eller kjede, men om mitt eget syn på at deter slutt for den gode, gamle "video-sjappa"..  

I GAMLE DAGER
Jeg husker i gamle dager, da jeg gikk til videobutikken på hjørnet for å leiefilm. Etter hvert som jeg ble større/eldre ble de gamle videokassettene byttetut med det nyeste av det nye; nemlig DVD'er. Bildet fra de nye platene var så å si helt utrolig, og skuffet VHS-boksene lett av banen. Dette igjen gjorde atman over en periode kunne kjøpe nærmest nye videobånd for en slikk og ingenting, for ingen ville jo leie de gamledagse videokassettene noe mer..Etter en kort tid med bruk av DVD'er i husheimen begynte problemene likevel å melde seg: fikk disse platene én skrape var de så å si ubrukelige, og selv om man med videobånd måtte spole- og slite- fram og tilbake, hadde det gamle mediet noe for seg. Selv lenge etter sin død.

Nå har DVD'ene for lengst blitt en del av allemannseie, og er igjen delvis blitt byttet ut med de mer moderne, høyoppløste Blue Ray-platene, som innehar to av de viktigste bokstavene i elektronikk -bransjen om dagen: HD.. Dette mediet vant fram etter en intens krig mellom to format -leire; Blue Ray og HD DVD. Etter at en del firmaer hadde kastet inn masse penger i krigen fra hver kant, vant altså til slutt Blue Ray formatet, og det er disse platene du vil finne i din lokalevideobutikk framover. Eller?

For vil det i framtiden finnes en videobutikk i ditt nabolag i det hele tatt?

KONKURS
Jeg startet denne historien med at én videobutikk måtte legge ned, men kanskje er det heller en hel bransje som nå er på vei ned.. Uten at jeg skal gå nærmere inn på kjede eller navn, kan jeg for eksempel nevne at en av de største videokjedene her i statene nærmest er konkurs etter at man har fått en ny måte å se film på (som jeg skal komme nærmere tilbake til..).

Man har i lengre tid, i hvert fall her i statene, kunnet leie film på itunes. Mot betaling selvsagt. Og til en ganske høy pris.. I lengre tid har man også kunnet leie filmer fra firmaer hvor man kunne gå inn på nettet, bestille noen filmer, få de levert i posten etter et par dager og sende dem tilbake når man var ferdig. Greit og enkelt tenker mange.

Ikke for meg, og nå skal jeg fortelle deg hvorfor: Når jeg vil se en film, vil jeg bla/lete meg igjennom hyller/lister av filmer, og kunne velge noe å se med en gang. Jeg vil ikke finne ut i dag hva jeg vil se på onsdag.. Og her var problemet med alt annet enn om man gikk til videobutikken. De senere årene har jeg dog benyttet meg av "video on demand", som er kabel -firmaenes egen "videobutikk", levert til din stue. Problemet her er at de ikke har all verden, de er dyre og kvaliteten/det hensiktsmessige ikke alltid er helt på topp.


WATCH INSTANTLY
Så kom den endelige løsningen for meg: Netflix, "watch instantly". Netflix har herjet lenge, og er en av de firmaene jeg nevnte som leverte DVD'er i posten.Problemet er som jeg nevnte at jeg ikke vil finne ut av hva jeg skal se, flere dager FØR jeg skal se det.. Nå har dette endelig blitt fikset (i hvert fall på mange titler), og den endelige løsningen er akkurat slik jeg ønsker meg det personlig. Mot et svært lite beløp i måneden, ca. det samme som jeg betalte for én video i butikken i Norge, har jeg nå uendelig tilgang til tusenvis av filmer på nettet, hele tiden. Så mye jeg vil. Jeg kan se filmer 24/7 (noe jeg bortimot har gjort etter at jeg signerte opp før helgen..), og i tillegg kan jeg bestille ordentlige DVD'er og få de tilsendt i posten om jeg skulle ønske det (noe jeg nok IKKE kommer til å gjøre..).

Så tilbake til hvordan dette innlegget startet. Én dag vil nok din lokale videobutikk måtte legge ned, slik den store kjeden her i statene har måttet gjøre. For om man kan velge mellom; A: å gå inn på en nettside og med en gang ha fri tilgang til nær sagt alt av titler mot et svært lite beløp, eller B: å måtte gå ut i kulden og ned til butikken og leie en film (som forhåpentligvis ikke er utsolgt), som man igjen må levere inn igjen for ikke å bli fakturert for, vil det nok etter hvert si seg selv hva man kommer til å velge.

Men vent, det er et problem.. hvor får jeg tak i sjokoladen til filmen....
Søren, nå må jeg ned til butikken likevel..

Hilsen Cornelis i LA

HVA MENER DU OM Å LEIE FILM PÅ NETTET? 

hits