SØNDAGSBILDER FRA NEW YORK

Hver søndag framover vil jeg legge ut bilder av kjent og ukjent i New York, og hva som ellers detter inn i min hverdag. Her er bildekarusell #1:

12310-108
Fra Central Park´s syd-ende. Snart er det sommer i New York..

12310-104
Ikke langt unna finner vi Apple sitt verdenskjente glassmonter på Fifth Avenue.

12310-103 
Nokia er også representert i området, noe som gleder nordiske sjeler. Var i hvert fall deilig for meg å finne et sted å kjøpe en ordentlig mobil, i stede for de dårlige amerikanske telefonene..

12310-101
Amerikanerne bommet litt på bokstavene, men tanken var god :)

12310-105Fra New York´s Upper West Side. Området hvor det skulle se ut som Seinfeld bodde. Dette er mitt favoritt område i New York, og det anbefales på det varmeste fra meg å ta seg en tur hit!

Søndagshilsen fra Cornelis
12310-106

SLIK VOKSER ARMENE!

Folk spør meg gjerne hvordan man best bygger armer. Her er oppskriften:

SJELDEN, MEN HARDT
Armene bør ikke trenes for ofte, faktisk mye mindre enn mange av oss tror. Vi bruker armene så mye i det daglige, at du ikke trenger å slite dem ut ytterlige med for mange arm-treninger.

12310-100

Som du kan se på mitt program har jeg én dag i uken med armer, ved siden av at de blir trent gjennom de andre muskelgruppene og litt småplukk andre dager. Når det er sagt hender det faktisk at jeg enkelte uker hopper over hele arm-dagen, og det kan derfor noen ganger gå uker mellom hver ordentlige arm-trening.. dette fordi jeg vet hvor mye som skal til for å få de til å vokse, eller hvor lite som skal til for at det blir for mye..

Så tren armene hardt, men sjelden. De blir ikke, som med skuldre, store og fine av å løfte lett. På armene skal det løftes tungt, og det er derfor ingen vits i å stå og leke med for lette vekter når man skal tyne biceps- eller triceps.

Slik bygges biceps Jeg har tidligere skrevet hvordan man bygger opp bicepsen på best mulig måte, og her finner du at jeg anbefaler øvelsene; bicepscurl med EZ-stang, stående hantelcurl og Scottcurl med kabel.
Les mer om øvelsene her.

Sjekk også ut nettsiden til Larry Scott, en stor arm- legende :)

Glemmer triceps
Som jeg også har skrevet tidligere har vi en tendens til å glemme å trene triceps like godt som vi trener biceps, enda triceps står for største delen av overarmene våre. Dette vil også si at har du en bra utviklet triceps, men mindre biceps, vil du se større ut i overarmene enn en som har motsatt.

Så mitt råd er enkelt: tren triceps hardere og minst like mye som du trener bicepsen.

Ikke alene

Det kan virke umulig eller vanskelig å få større armer, men er du innstilt på å få det til og vet hva du gjør, kan alt oppnås. Et siste lite tips fra meg er at du ikke trener alene.
Armer, eller egentlig alle muskelgrupper, trener du best når du har en til å hjelpe-, pushe-, støtte-, og guide deg. Du kan selvfølgelig få til mye på egenhånd, men du flytter ikke fjell alene, for å si det sånn.

Håper du etter å ha lest dette blir litt mindre “redd” for å gå i gang med arm-treningen, og har du ellers noen spørsmål kan du gjerne sende meg en direkte mail, eller sende spørsmål inn på kommentarfeltet!

Hilsen Cornelis

NORDMENNENE, FINNEN OG FRANSKMANNEN

I motsetning til nok mange andre nordmenn håper jeg denne mannen vinner helgens Rally Norway..

Verdens beste

Da er løpet i gang, og det blir spennende å se om Solberg gutta kan dra inn en pallplass, eller om det igjen blir franskmannen som stikker av med seier. Eller kanskje det blir en finne?

Personlig håper jeg som sagt på Loeb, men de norske brødrene kan kanskje overraske..?

Lykke til uansett, Henning og Petter, selv om jeg holder med "fienden".. :)

12310-61
Hilsen Cornelis

Hvem holder du med?

NEW YORK SNØDD NED

I dag stoppet New York opp. På grunn av snø..

12310-96
På Broadway gikk trafikken like fort som vanlig, selv om gaten var stappfull av snø.
 
Da jeg våknet opp og så ut av vinduet i dag tidlig, var det nesten som jeg var hjemme i Norge igjen. Plutselig var de ellers så tørre gatene stappfulle av snø, og det var nok bare undertegnede som synes det var gøy.. T-baner ble kansellert, fly fikk ikke lette eller lande og bilene sto på kryss og tvers.

I tillegg klarte ikke myndighetene å få bort snøen, så folk var mildt sagt forbannede og kaos var et faktum. Folk setter nemlig ikke ned farten i New York, samme hvor dårlig føret er..

12310-90
Det var vanskelig å se hvor fotgjengerfeltene lå i dag..

12310-91
..og det var kanskje ikke dagen å dra ut en ny hvit bil..

UNGDOM ER IKKE VIKTIG!

Om steroider kan blandes med alkohol, eller anoreksi kan skjules ved vekttrening - er reelle og skremmende spørsmål. Spesielt når de kommer fra en på 16.

Jenter og gutter i alderen 16-18 er en av de gruppene jeg får mest henvisninger ifra, og ofte høres de fortvilte og noen ganger nesten desperate ut i sin søken om hjelp. Hvorfor? Jo, ingen andre vil hjelpe dem.

Jeg mener noe er galt når gutter på 16-17 år sender meg mail om hjelp fordi de føler seg for tynne, og at de ikke føler de får hjelp noe sted. Likeså når jenter på samme alder forteller meg at de vil trene og være i form, men at alle treningsveiledere bare gjør dem store og for muskuløse og at de store treningssentrene liksom ikke tar seg tid til å hjelpe dem.

Selvsagt er ikke gutter på denne alderen ferdig utvokst, og de vil naturlig legge på seg. Kanskje overdriver noen jenter deres redsel for å bli “store”, men det er sånn det er å være i den alderen. Man er gjerne usikker og vet ikke hva man skal gjøre.

Da må i hvert fall ekspertene vite og vise hva som må gjøres.

Ikke treningstimer for de yngste

På treningssentrene i Norge finnes det klasser for gravide, for eldre, for mosjonister, for de supertrente, for de med dårlig tid, osv. Når så du sist en klasse for de yngste? De mellom 16-18? Tenkte meg det..

De yngste er ikke business. Ja, noen helsestudioer har 18-års aldersgrense, men de tar ikke imot 
18-åringene noe bedre der av den grunn. Unge mennesker under 20 år bestiller sjelden personlig trener timer, så der kan ikke treningssentrene tjene sine ekstra kroner. I tillegg er det trolig at de faktisk vil bruke sitt medlemskort for alt det er verdt, mens eldre og de mer “voksne” kundene gjerne blir det vi liker å kalle støttemedlemmer.

Dop og alkohol

Samtidig som flere og flere unge mennesker kommer til helsestudioer uten å finne den hjelpen de trenger, så ser myndighetene at bruken av steroider og doping øker blant den unge befolkningen. De unge vet ikke så mye om trening og langt mindre om farene ved bruk av disse preparatene. Aldri en god kombinasjon.

Gutter ned i 17-års alderen har spurt meg om det ene dopingmiddelet etter det andre er bra, og om det er skadelig å blande det med alkohol.. Og da tenker de ikke på helsa, men på muskulaturen…..

Hilsen Cornelis

FARLIG TYNT I NEW YORK

Nye retningslinjer for å bedre modellenes helse har sett sitt lys, men under moteuken i New York så det ikke ut til at verken designere eller modeller var påvirket av nye regler og tiltak.

Som du kunne lese for kort tid siden på Side2 har CFDA, «The Council of Fashion Designers of America», laget nye retningslinjer for hvor tynne modellene bør være og hvordan de skal spise og holde seg sunne. Dette er noe som kommer som en reaksjon etter at en modell døde av anoreksi i november.
12310-88
Da jeg var på Gen Art sitt fashionshow her i New York i helgen, ble jeg sjokkert over hvor tynne modellene faktisk så ut til å være. Lite var det i hvert fall som tydet på store helsemessige forandringer. Under visningen i regi av Gen Art var det tre New York designere som fikk vist seg frem, Chrishabana, Geren Ford og Jerry Tam. Ingen av designerne så ut til å ha satset på større størrelser over deres høstkolleksjon.

Det kan også virke som flere av de i apparatet rundt modellene har mye å lære, i hvert fall når designere som Betsey Johnson får seg til å si: - Jeg har sett modeller spise pizza på kjøkkenet. De spiser alt, og går ikke opp ett gram. Det finnes jenter som har perfekt vekt.
12310-81
(foto: Us Weekly)

Hvis hun hinter til noen av de jeg så, så var ikke dette personer med perfekt vekt. Og spiser du pizza og “alt” vil du ikke kunne se slik ut, så da burde kanskje designeren få sjekket ut hva som skjer når hun ikke er der..

I tillegg er det vel ikke til hennes, eller hennes kollegaers interesse at modellene er så tynne, for som tilskuer blir du jo bare stående å tenke på hvor sykt tynne disse jentene er og man glemmer jo helt fokuset på klærne. Slik var det i hvert fall for meg, som bare kunne tenke på mat under visningene..

Hilsen matglade Cornelis :)

HER VIL DU IKKE SPISE!

Det finnes tusenvis av spisesteder i New York, men enkelte av dem vil du ikke spise på..

Neste gang du besøker New York og føler for en matbit, så lov meg at du ikke spiser på en av byens "pølseboder"!

Dette er små flyttbare boder som settes opp- og tas ned samme dag. De selger en form for svidde kjøttbiter som de står å putrer på grillen hele dagen, og du vet aldri om kjøttet har ligget der i fem minutter eller fem timer.. I tillegg til at hygienen er dårlig, kjøttet er vondt og usunt, er bodene også til sjenanse for forbipasserende.

Røyker deg ned
Enten du vil eller ikke, er det umulig å komme bort ifra lukten. En slik bod kan lett røykforgifte 10 kvartaler, og de står gjerne på beleilige steder, hvor de vet at folk må passere eller vente på grønt lys.

12310-79
Mat for hunder.. :)

Av en eller annen grunn liker new yorkerne å spise på slike steder, men så liker de også pannekaker med sirup til frokost og da.. men som personlig trener og dine øyne på kosthold- og trening i New York fraråder jeg deg å prøve.

Jeg sier bare som t-banepolitiet sier når de ber deg om å passe på bagen din, "YOU HAVE BEEN WARNED".

12310-80
Hilsen Cornelis 
hits