Fra Golden Gate BridgeDenne uken har jeg vært i San Francisco, og besøkt blant annet den kjente broen, som står der så majestetisk i tåken utenfor San Francisco.  Mer bilder av byen (og meg :) kommer snart.. 

Hvordan kan jeg motivere deg?

Hvordan kan jeg motivere deg?

Dette var et av spørsmålene jeg fikk under et intervju i dag. Det samme spørsmålet kom også nylig opp i en annen sammenheng, og det har fått meg til å tenke: Hvorfor ikke heller spørre; "hvordan kan jeg motivere meg selv?"


Veldige mange går til anskaffelse av en personlig trener for å komme i form. Dette skal liksom være den smarteste, enkleste (og noen ganger dyreste) måten å få kiloene til å renne av, og musklene til å poppe. Strengt tatt er det ikke den personlige treneren som får deg i form. Jo da, han eller hun står ved siden av deg, og pusher deg de siste meterne inn til mål, men den viktigste jobben gjør du selv.

Nå er du kanskje litt forvirret, og tenker at "det er jo PT´ens jobb å få meg i form". FEIL. En personlig trener kan pushe deg, vise deg hvordan du skal trene, hvordan du bør spise, men han eller hun kan ikke gjøre jobben for deg. Er ikke DU motivert, er det lite de kan gjøre. Så hvordan får vi deg motivert?

Første steg er allerede tatt
Vel, den dagen du gikk til anskaffelse av en PT var første steg tatt. Du innså at noe måtte gjøres, og bestemte deg for å gjøre noe med det. Første steg var altså tatt av deg!

Neste steg på stien tar du og din trener sammen. Dere går gjennom treningsstudioet sammen, og pusher deg til nye høyder. Så er det igjen opp til deg..

Jeg hadde en gang en kunde som kom til meg og var helt desperat etter å komme i form. Hun ville gjøre "hva enn det måtte koste for å komme i form", sa hun. Vi satte opp et opplegg og fikk henne i gang. Hun sto på, og ga faktisk gass fra første stund. Da vi etter noen uker ikke helt så den store forandringen, begynte jeg å mistenke at noe var gærent. Vi gikk igjennom hva vi hadde gjort på treningssenteret, og hva hun hadde gjort utenom. Det viste seg at hun fulgte spiseplanen jeg hadde satt opp til punkt og prikke, men hun hadde "glemt" å fortelle meg at hun etter hver av våre treningsøkter gikk rett til nærmeste McDonalds for en stor burger og pommes frites..

Poenget mitt her er at personlig trenere skal hjelpe deg. De skal pushe deg til nye høyder, og sørge for at du går den riktige veien. Mye av jobben må du derimot gjøre selv.. Hvis du ikke virkelig vil selv, er det faktisk svært lite treneren kan gjøre. Bortsett fra å ta seg betalt.. Men den dagen du går inn døren på ditt lokale treningssenter - og bestiller en trener - har du gjort det første (og viktigste) steget. Da bør du i samarbeid med din trener kunne nå det målet dere setter for deg. For hvis ikke, har én gjort noe galt. Og det er muligens ikke PT´ens skyld..

God helg! Hilsen ifra Cornelis i Santa MonicaYay! Det er fredag. Kom deg ut og tren!!Så er endelig fredagen her, og snart på tide å begynne og drikke, tenker du kanskje. Feil! Vi er akkurat ferdig med jul og nyttår, og alle de fest(lighet)ene det brakte. NÅ er tiden da du bør trene! Særlig om du har planer om å gå i badebukse sommeren 2011.. Sommeren kommer fort! Mange av dere fikk kanskje (eller forhåpentligvis, for det er en fin gave) medlemskap til nærmeste treningsstudio til jul. Eventuelt meldte du deg, som så mange andre denne uken, selv inn på det lokale treningssenteret. I så fall er det bare å komme seg på trening i dag. Fredager er de beste dagene å trene på. Sentrene er tommere enn vanlig, du får en sunn og deilig start på helgen, og skulle du bli litt i støleste laget har du jo et par dager å komme deg på. God helg! Hilsen PT'en :)

Hardtrening på FitnessXpress i Oslo :)

Da jeg var hjemom Oslo en liten tur ble jeg med min venn Jens på Oslos nye, billige (men veldig bra) treningssenter; Fitness Xpress. Et månedsabonnement koster mellom 199,- og 299,-, noe som er veldig mye billigere enn hva både Elixia og for eksempel SATS tilbyr - selv om jeg endte opp med å betale 100,- for en drop-in..

Senteret ligger i Pilestredet, og er veldig fint og flott, og har "alt" av tilbud (vel, ikke treningsklasser, men det gjør ikke så mye for oss gutta). Til gjengjeld har de klatrevegg, boksering, og de selger forøvrig også shaker fra Proteinfabrikken (I like). Om man kun ønsker å trene hardt og bra, og er mindre opptatt av å bli møtt av et falskt smil i resepsjonen (se Elixia..), er dette stedet for deg. I tillegg er det veldig mye billigere enn hva de andre ledende, store treningssentrene tilbyr. Så hvorfor ikke sjekke det ut? (og som jeg nevnte; jeg betalte for å komme inn, så jeg tjente altså ingenting på å anbefale dette stedet..). 

Mvh Cornelis

Skuespilleren de valgte ligner ikke i det hele tatt..Ja, "Cornelis" filmen er endelig her.. men skuespilleren ligner ikke.. 

Hilsen Cornelis i LA 

hits