LA Auto Show 2011..

LA Auto Show gikk av stabelen denne uken, og her kommer en liten smakebit på noe av det jeg så:

20111129-093642.jpg
Verdens kuleste bil. Basta! :)

20111129-093925.jpg
Den nye Jag´en, C-X16. Ser litt ut som en Lexus..

20111129-094155.jpg
Jeg liker den nye Range Rover´en, men den er knøtt liten innvendig, og jeg får ikke plass i denne..

20111129-094258.jpg
Det samme gjelder forøvrig i den nye (Passat) CC..

20111129-094346.jpg
Endelig en bil jeg fikk plass i, men ikke min favoritt.. Jeep Wrangler 4-door.

20111129-094437.jpg
Cadillac..

20111129-094520.jpg
Muligens verdens dyreste bil.. klarer du å gjette hvilken modell det er?

Hvem bør blogge?

Etter en diskusjon jeg hadde med et par venner her om dagen, sitter jeg igjen med følgende problemstilling; hvem bør egentlig blogge?


Jeg husker en tid hvor blogg var noe nytt og spennende. Noe ikke "alle" hadde, og noe journalistene lo litt av. Jeg husker da TV2 Nettavisen lanserte min blogg, som var én av tre nye kjendisblogger de lanserte i 2005. Det var nytt, litt rart, og ikke alle visste hva de skulle tenke. I 2011 har bloggene tatt over, og flere nettaviser har sagt opp mange av sine ansatte og erstattet dem med blogg(ere). En veldig populær nettside som The Huffington Post, baserer seg på bloggere, og kunne nylig selge sitt bloggimperium til AOL for $315.000.000.. Men hvem bør/kan egentlig blogge? Og hva slags krav må man stille til en blogg(er)? Jeg blogger om hva jeg gjør. Sånn som f.eks. når jeg har en kaffe.. Nå spør du kanskje hvorfor undertegnede blogger, hvor jeg selvfølgelig vil mene at jeg har mye gøy å vise / interessant å skrive. Er du ikke enig, er jeg dessverre døv på det øret.. Cornelis www.corneliselander.com

Les mer her: http://bit.ly/lDYgdq

Klarer du å se hvem dette er?Kjenner du igjen denne mannen? Hint: han er en veldig kjent (og god) skuespiller.. :)

Det kryr av kjendiser i LA, og har du øynene med deg kan du nær sagt se en kjendis hver dag (mange ganger om dagen, om du går de stedene jeg går [noe jeg skal avsløre for dere senere..]).

Men altså tilbake til dette lille bildet over. Klarer du å kjenne igjen denne herremannen, som har spilt mang en viktig og imponerende rolle i Hollywood´s historie? Legg igjen ditt svar, og gjerne en liten melding i kommentarfeltet :)

God uke!

Hilsen Cornelis i LA  

7-11 bensin? Anyone?:) 

Hilsen Cornelis i LA  

Kveld i San Francisco :)

Legger her ut noen bilder ifra min leilighet i San Francisco, med utsikt over en mørk og spennende by.
Det er helg i Cali.Gatescene ifra San Fran.: 30 år gammel Jaguar, parkert på en gate med 45% helling, og på toppen av bakken sivende røyk opp ifra kumlokk.

Ha en fin lørdag folkens!

Northug - et STORT problem for nordmenn.

Northug har blitt et problem for nordmenn, men ikke på grunn av det du tror.  

VM på ski er over - og med det en "evigvarende" fest, og enkelte ting vi ble flaue over.. Hørte jeg noen si Northug?Norge og jantelov 
I Norge skal du helst ikke tro du er noe. Du skal ikke skryte eller snakke for mye om deg selv. Samtidig skal du stå på, og "gi alt for Norge". Klarer du å vinne én gullmedalje eller to, ja da er du en stor helt. Bare du selvfølgelig ikke mener dette selv..

Nordmenn blir av mange sett på som veldig nasjonalistiske, samtidig som vi også ikke er det. Vi elsker å male norske flagg i ansiktene våre og synge nasjonalsangen så det jomer, men skryte gjør vi ikke. Ei heller liker vi å si at vi har det for bra her til lands. Ingen ANDRE har derimot lov til å si dette. 

Min amerikanske kjæreste sitter for eksempel igjen med dette inntrykket av nordmenn:

"To be a Norwegian is like being part of a club. A club the members can hate, but everyone else has to love"

Så problemet for nordmenn med Northug er ikke at han setter oss i dårlig lys overfor utenlandsk presse eller svenskene. DET kan vi leve med.. Problemet er at vi liker at han vinner, samtidig som vi absolutt ikke liker at han liker at han vinner. Forvirret? Jeg og..

Hilsen Cornelis i LA

@corneliselander

P.S. På fredag kommer Northug til Skavlan - som jo er en kjempesuksess i Sverige - og på denne måten erter NRK/Fredrik Skavlan virkelig med søta bror..

Peugeot 908 RC..

Denne bilen vil jeg ha! 

Etter forespørsel fra enkelte lesere om mer "guttestoff", legger jeg nå ut et bilde av en BIL jeg vil ha (for det må jo være veldig mannete. Right?). Peugeot 908 RC, som jeg her har fotografert fra en av mine reiser til Paris -  og Peugeot´s hovedkontor på Champs Elysees/ Avenue de la Grande Armée - er noe av det kuleste jeg har sett av store familiebiler. Den er tøff, bred og trolig veldig rask.. Og designet er av en helt annen klasse enn for eksempel vanlige, kjedelige Audi´er, som man jo så ofte ser.. Denne MÅ jeg ha, OM den kommer ut da..For øvrig god helg til dere alle! Mer guttesaker kommer snart :)

Nytt nummer av avisen min


Cornelis Elander Daily

er ute. Les den her
God helg! Hilsen Cornelis i LA

Så signerte akkurat opp med..

Bloglovin, og det var noe som vekket min oppmerksomhet. På deres nettsider opplyser de om følgende:

Audience Statistics:

  • 85% female audience..

    85%?? Wow. Det var ikke dårlig. Eller, det er vel dårlig nytt for oss "males", som kanskje skriver/leser annet stoff enn det dere jenter er på utkikk etter? Tar jeg feil?

HVA MENDER DERE? ER BLOGG MER FOR JENTER?Hilsen Cornelis i Cali.
@corneliselander


Og forresten.. please: 

Follow my blog with bloglovin
:)

Charlie Sheen, Oscar og San Francisco

 

Charlie Sheen, Oscar og San Francisco. Her er hva jeg har sett og opplevd de siste dagene i "The Golden State".

Jeg begynner med det siste første; Charlie Sheen, og hans besøk hos Piers Morgan på CNN. Jeg har egentlig aldri likt Charlie Sheen, men etter å ha sett ham på showet mandag kveld begynner jeg virkelig å skjønne hvorfor hans ekskone, Denise Richards (som jeg tidligere har hatt den ære av å jobbe med..) forlot ham. For en usmakelig type, og nå er han jo virkelig blitt en junkie..

Det første som slo meg var hvor tynn, kritthvit og gira han så ut, og selv om han viste Mr. Morgan papirer på at han var rusfri, har jeg fortsatt vanskelig for å tro dette. Kan skjønne hvorfor CBS sparket denne mannen..

Dette er forøvrig hva Morgan skrev på sin twitter konto: 
-Piers Morgan

Wasn't sure Charlie would actually turn up until he turned up - 4 mins before we went on air. #phewthatwasclose


Besøk også MEG på twitter..Ellers har jeg den siste tiden bodd her:Utsikt fra min suite på Mark Hopkins InterContinental i San Francisco.. Kan absolutt anbefales, og sørg for å få med deg frokost på Top of the Mark


Søndag var jeg en tur innom Carmel,før jeg måtte frese av gårde til Hollywood for Oscarutdelingen og en tv-jobb jeg hadde for en lokal tv-stasjon. Etter utført jobb endte det på en av de mange kjendisfestene, hvor jeg tror mange prøvde å gjøre en "Charlie Sheen".. God tirsdag fra Cornelis i Cali ;)
@corneliselander

 

Tone og Aksel: Typisk norske kjendiser..

Tone og Aksel; et superpar som ifølge Kjendis.no kjøpte seg nytt hus til 13 mill., og nå gjør seg klare til å flytte inn. Og da har Tone planer om å bli en skikkelig husmor..

Jeg husker da Tone Damli Aaberge var med i Idol i 2005 og skulle bli Norges nye popyndling. Vel, yndling ble hun vel, der hun har vært på forsiden av et hvert magasin i landet de siste årene. Sangkarrieren har jeg derimot sett mindre til. Aksel Hennie ble Norges filmskuespiller nummer 1 - etter filmer som Uno og de andre - og står vel i dag for mesteparten av norsk filmskuespill (ja, av og til kan det virke som Norge har én filmskuespiller). Etter at jeg reiste til LA har disse to funnet hverandre, og blant annet gått til anskaffelse av et stort, fint hus. Men man kan ikke skryte for mye..

Gir 13 mill. for hus - blir husmor
I typisk norsk kjendisstil blir det vist til at huset, eller kåken (som journalisten i Dagbladet kaller det..), koster 13 millioner. Men de pusser opp selv, og hu Tone skal bli husmor.. Give me a break..

Hvorfor skal alltid norske kjendiser på den ene siden vise og skryte av ting, men på den annen side ikke være ved at de menger seg i luksus?

Janteloven, lenge leve
Jeg betviler sterkt at Tone virkelig skal stå der å pusse opp selv, og det er nok mer laget for bloggen hennes enn en virkelig realitet. Selvsagt er dette et fint lite innslag å legge inn, slik at leserne ikke synes hun er "jålete"..

Nei, norske kjendiser; vær litt mer ærlige! Vis da søren meg at dere kaster bort penger på tull og tøys. At dere vasser i luksus og liker det! For denne dobbeltmoralismen begynner virkelig å gå ut på dato..... 

Hilsen Cornelis fra Beverly Wilshire - Beverly Hills
(og jeg liker det)
:) 


@corneliselander

Happy Valentine´s Day fra LA ;)
Blogglisten

Hvordan kan jeg motivere deg?

Hvordan kan jeg motivere deg?

Dette var et av spørsmålene jeg fikk under et intervju i dag. Det samme spørsmålet kom også nylig opp i en annen sammenheng, og det har fått meg til å tenke: Hvorfor ikke heller spørre; "hvordan kan jeg motivere meg selv?"


Veldige mange går til anskaffelse av en personlig trener for å komme i form. Dette skal liksom være den smarteste, enkleste (og noen ganger dyreste) måten å få kiloene til å renne av, og musklene til å poppe. Strengt tatt er det ikke den personlige treneren som får deg i form. Jo da, han eller hun står ved siden av deg, og pusher deg de siste meterne inn til mål, men den viktigste jobben gjør du selv.

Nå er du kanskje litt forvirret, og tenker at "det er jo PT´ens jobb å få meg i form". FEIL. En personlig trener kan pushe deg, vise deg hvordan du skal trene, hvordan du bør spise, men han eller hun kan ikke gjøre jobben for deg. Er ikke DU motivert, er det lite de kan gjøre. Så hvordan får vi deg motivert?

Første steg er allerede tatt
Vel, den dagen du gikk til anskaffelse av en PT var første steg tatt. Du innså at noe måtte gjøres, og bestemte deg for å gjøre noe med det. Første steg var altså tatt av deg!

Neste steg på stien tar du og din trener sammen. Dere går gjennom treningsstudioet sammen, og pusher deg til nye høyder. Så er det igjen opp til deg..

Jeg hadde en gang en kunde som kom til meg og var helt desperat etter å komme i form. Hun ville gjøre "hva enn det måtte koste for å komme i form", sa hun. Vi satte opp et opplegg og fikk henne i gang. Hun sto på, og ga faktisk gass fra første stund. Da vi etter noen uker ikke helt så den store forandringen, begynte jeg å mistenke at noe var gærent. Vi gikk igjennom hva vi hadde gjort på treningssenteret, og hva hun hadde gjort utenom. Det viste seg at hun fulgte spiseplanen jeg hadde satt opp til punkt og prikke, men hun hadde "glemt" å fortelle meg at hun etter hver av våre treningsøkter gikk rett til nærmeste McDonalds for en stor burger og pommes frites..

Poenget mitt her er at personlig trenere skal hjelpe deg. De skal pushe deg til nye høyder, og sørge for at du går den riktige veien. Mye av jobben må du derimot gjøre selv.. Hvis du ikke virkelig vil selv, er det faktisk svært lite treneren kan gjøre. Bortsett fra å ta seg betalt.. Men den dagen du går inn døren på ditt lokale treningssenter - og bestiller en trener - har du gjort det første (og viktigste) steget. Da bør du i samarbeid med din trener kunne nå det målet dere setter for deg. For hvis ikke, har én gjort noe galt. Og det er muligens ikke PT´ens skyld..

Hardtrening på FitnessXpress i Oslo :)

Da jeg var hjemom Oslo en liten tur ble jeg med min venn Jens på Oslos nye, billige (men veldig bra) treningssenter; Fitness Xpress. Et månedsabonnement koster mellom 199,- og 299,-, noe som er veldig mye billigere enn hva både Elixia og for eksempel SATS tilbyr - selv om jeg endte opp med å betale 100,- for en drop-in..

Senteret ligger i Pilestredet, og er veldig fint og flott, og har "alt" av tilbud (vel, ikke treningsklasser, men det gjør ikke så mye for oss gutta). Til gjengjeld har de klatrevegg, boksering, og de selger forøvrig også shaker fra Proteinfabrikken (I like). Om man kun ønsker å trene hardt og bra, og er mindre opptatt av å bli møtt av et falskt smil i resepsjonen (se Elixia..), er dette stedet for deg. I tillegg er det veldig mye billigere enn hva de andre ledende, store treningssentrene tilbyr. Så hvorfor ikke sjekke det ut? (og som jeg nevnte; jeg betalte for å komme inn, så jeg tjente altså ingenting på å anbefale dette stedet..). 

Mvh Cornelis

God søndag ifra LA!VERDENS TI BESTE BILER

Her er listen over verdens ti beste biler. Enjoy!

Ja, her er listen du alltid har ventet på: De ti beste bilene i verden. Fordelt inn i individuelle kategorier, og ut ifra hva JEG synes er de beste bilene..

Beste italienske luksuslimousin:
Maserati Quattroporte

Det skal vanskelig gjøres å finne noe stygt å si om denne skjønnheten av en bil. Glem Mercedes S, BMW 7 og andre harry, tyske "limousiner". Skal du ha kraft, styrke og plass - og du samtidig vil ha litt eleganse på kjøpet - finnes det nesten bare ett alternativ; Maserati Quattroporte. Dette er direktørbilen over alle direktørbiler. Laget for dem som blir kjørt fra møte til møte på Manhattan, og ikke for de som kjører mellom import- og eksportlagre på Jessheim..

Eneste brukbare alternativ er i mine øyne Jaguar XJ (den forrige versjonen), som Topgear's Clarkson klarte å kjøre fra Basel, i Sveits, til Blackpool i nordvest England. På én tank.. men den vil jo dermed befinne seg i klassen:

Beste engelske luksus- (miljø?)bil:
Jaguar XJ (2003-2009)

Nå lurer du kanskje på hvorfor jeg ikke heller går for den nyeste modellen, men begrunnelsen er enkel: Den er ikke like lekker. Jaguar XJ har i tiår på tiår vært nærmest uforanderlig, og selv om man oppgraderte og gjorde den (mer) moderne, beholdt den samme lekre helhetlige inntrykk og design. Til i fjor. Da kom den nye, oppgraderte versjonen, som klaffet på noen punkter, men som ble for harry på andre. Der den klaffet er den for øvrig veldig lik en annen stor, lekker bil (i fra Frankrike) som du kan finne lenger ned på denne listen..
Morsomme biler bruker mer bensin.. Eller? 

Beste tyske, trauste og gode limousin:
Volkswagen Phaeton

Ja, det var noe rart med denne luksusbilen da den kom ut: en luksuriøs folkevogn! Uhørt, men den var pen. Og tøff. Og siden den hadde VW- merket i grillen forventet du ikke kraftige prestasjoner og luksuriøse kjøreegenskaper. Dette var tiden da VW plutselig følte at de måtte vise at de var sjefen. De eide jo Audi, så hvorfor de følte for å lage en bil som var "den samme" som A8 - bare mer diskré (og med mindre status) - er for meg litt underlig, men dette var vel også grunnen til at den ikke solgte (så godt)..

For meg personlig er det få biler som kan "pull off" å være så vakker, tøff, barsk, tysk og nøktern - alt i et -  som en mørkeblå Phateon (med kremfarget skinninteriør) kan :)  

Fakta: Phateon deler for øvrig plattform med Bentley Continental..

Beste elbil:
Tesla Roadster

Tesla, etter Nikola Tesla (den kjente fysiker- og elektroingeniøren - som blant annet fant opp radioen og "moderne elektrisitet"), er en liten elektrisk bilprodusent, som holder til i California. Den lille nisjefabrikken som i løpet av få år har gått fra å være, eh, nettopp en nisje, er i dag en av verdens ledende el- og sportsbilprodusenter. I dag er det her større bilfabrikanter ser "framtiden" og hvor de bør satse sine millioner/milliarder (både Toyota og Mercedes samarbeider med denne lille produsenten).


Tesla ble først satt på verdenskartet da (som Leonardo DiCaprio gjorde med Prius) George Clooney og en del andre store Hollywood stjerner valgte denne som deres favoritt sportsbil. En elbil som kunne være en virkelig sportsbil? Vel, det viste seg at bilen, som er bygget på chassiet til en Lotus, skulle vise seg å være kjappere enn de fleste Porscher og Ferrarier . Kanskje ikke hva toppfart angår, men på 0-100km/t er den kapabel med en hver supersportsbil.

Tesla Roadster er hva jeg kaller stygg - pen. Den er liten og "rar", med et karoseri som ligner litt på en playmobil. Samtidig er den tøff og rå, og gir deg hint om at den går fort. Likevel blir alle veldig overrasket over hvor fort den egentlig går, når man først setter seg inn. Ville jeg ha kjøpt den i Norge, hvor en har snø i månedsvis og hvor veiene er dårlige? Nei.

Beste franske limousin:
Citroen C6

"Citroen C, hva for noe?", tenker du kanskje. For dette er nok en bil du knapt har sett, hørt eller rørt. Bilen ble lovet i årevis (som en erstatning for Citroen?s XM), og da den endelig kom til Norge, var det litt for sent. Da hadde Citroen kundene - som ønsket seg større biler (for eksempel min far) - gått over til andre merker, og modellen (som litt utstyrt kostet nærmere én million..) forsvant fortere enn noen rakk å bestille.. 

Du tenker også kanskje; "hvorfor nevne han denne, når Quattroporte og XJ allerde er på listen over favorittene?".. Kort og godt; fordi dette er noe helt annet!


En Citroen C6 kan ikke sammenlignes med en Jaguar XJ eller Quattroporte. Dette er ikke (selv om franskmennene liker å tenke det) [bare] en stor, lang, luksuslimousin. Hva det er; en nær perfekt designet bil, for lange turer, med noen kjappe stopp i en hver fransk småby for en kraftig kaffe. Den passer ikke inn blant golfklubber i Tyskland, England eller Sveits. Den passer å stå parkert i middelhavs- solen på et torg i sør- Frankrike, eller som en smidig katt mellom presidentboligen og restaurantene i Paris. Den er stilig, tøff og veldig vakker. Den er IKKE førstemann til 100, eller biljakter på autobanen i Tyskland.  Til det er den for fransk og "lazy"..

Beste Roadster(s):
BMW Z4 og Z8.

Jeg skriver her Z4 og Z8 under samme kapittel. Dette fordi jeg selv har to Z4'er - én svart og én sølv, men om jeg hadde funnet et godt eksemplar, hadde jeg muligens byttet dem begge inn for en Z8 (som dessverre ikke lages lenger). Muligens.

Et av få eksemplarer av BMW Z8          En av mine Z4'er :) 

Z4, er for meg noe av det bedre som lages av biler i dag, og helt klart den beste BMW'en. Når man bor i California er det perfekt med kabriolet, og en toseter. Da er det ingen som er bedre enn denne, der vekt, størrelse og utseende er smeltet inn i den beste løsningen. Eneste alternativ ville eventuelt blitt nestemann på listen - som koster mye, mye mer..

Beste "Grand touring sports car":
Ferrari California

Hadde jeg hatt uendelig med penger, ville jeg valgt denne frontmotor, V8'ern til Ferrari. At den også er oppkalt etter staten jeg bor i - og dermed også setter søkelys på hvor i verden den passer best - hjelper selvsagt også på..

Det eneste som kan sies negativt om denne bilen er at jeg hittil ikke har sett noen kule mennesker kjøre den. Men det er da sjelden tilfelle med Ferrari eiere..

Beste "old school" kabriolet:
Citroen DS Convertible

Bilen som i hvert fall skal ha reddet livet til den tidligere franske presidenten, Charles de Gaulle, kom også i en svært attraktiv kabriolet versjon. Denne må sies å være noe av det bedre som noen gang har rullet ut av en fransk bilfabrikk, og enkelte modeller har i disse dager oppnådd salgssummer på auksjoner på opp mot tre millioner kr..

Beste sportsbil:
Ferrari 612 Scaglietti

Hva kan være bedre enn å kunne stable opptil fire personer i samme bil, flense bortover motorveien i 200 (300?), og ha en Ferrari hest på panseret? Og alt dette i en av verdens peneste biler?

"Alle" som tenker nye Ferrarier tenker gjerne toseters, testosteron - bomber som skriker "se, på meg". Dette er veldig ofte noe folk skaffer seg for å veie opp for mangel av noe annet.. og som oftest blir det bare patetisk og veldig dumt å kjøre rundt i en Ferrari. Særlig om den er rød!

En 612 Scaglietti, gjerne sort, er derimot noe helt annet. Her er det klasse, og moderert "skrikefaktor". Bare kjennere vil med en gang vite hva det er, og selv om folk vil kunne se at det er en Ferrari, kommer man utenom den selv-latterliggjørende gruppen med mennesker som bare "må" ha en Ferrari.

Beste SUV:
Range Rover V8

Glem Cayenne, Tourag, og X5. De eldste vet fortsatt best, og kjøper du denne konge SUV'en - med samme motor som i bilen jeg har under (V8) - er kombinasjonen styrke, evne og utseende nær perfekt. Som utallige motorredaksjonstester har vist: Range Rover er fortsatt best!


BTW..

Kravet for å komme på listen var IKKE at de fortsatt måtte være i produksjon, men at det i hvert fall måtte finnes ETT eksemplar igjen av modellen i verden..


Hilsen Cornelis i LA

Hva jeg synes om kelnere..

Enkelt og greit. Jeg liker dem ikke.

For å "redde" mitt eget skinn før jeg starter; jeg har flere venner som er kelnere, og det finnes sikkert mange gode kelnere der ute (dog de fleste i Paris..), MEN: som helhet er mitt inntrykk og tålmodighet når det kommer til kelnere heller lav..

I LA
La meg først presisere noe. Jeg bor i LA, så mange av mine argumenter - eventuelt klager - er rettet mot næringen i LA og statene. Selv om mye av dette nok også gjelder i Norge..

I LA, som i alle andre store amerikanske byer, er det å spise ute på restaurant like vanlig som det i Nore er å spise matpakke. "Alle" spiser ute hele tiden, og man har ikke med seg mat pakket i en liten, morsom boks når man går på jobb. Dette resulterer i at undertegnede spiser mye ute, og det er ikke alltid at de som står mellom meg og kjøkkenet liker å gjøre jobben sin. Her er noen av mine (nesten daglige) problemer:

Nr.1:
de lever av tips, men da må de også yte noe for å tjene den.
Nr.2: de bør ikke stresse kunden..
Nr.3: ikke spør om jeg trenger penger tilbake når jeg betaler. Bare bring dem..
Nr.4: er det mat igjen på tallerkenen min, er jeg antageligvis IKKE ferdig..
Nr.5: det er ikke SÅ mye å gjøre. Du er ikke så stresset, som du liker å gi inntrykk av at du er (se nr.2 igjen: ikke stress meg som kunde..).
Nr.6: du gjør meg ikke en tjeneste ved å legge inn ordren min, og bringe meg maten.. Jeg betaler for det. Du selger en vare (mat), og om mulig en tjeneste (hvis du håper på tips..).

Etter å ha oppholdt meg i syd Europa i to måneder denne sommeren kom jeg over et par stikk motsatte problemer, men det kan jeg skrive om en annen gang..

Hilsen Cornelis i LA :)

JEG kan være på Twitter, men det kan kanskje ikke du

Twitter er det nye stedet hvor nyhetene detter inn kjappere enn du klarer å blunke, og stadig flere kaster seg på bølgen. Jeg elsker det, men ikke alle bør i mine øyne være der..

Å tvitre, kvitre, Twitter
Jeg var nok en av de siste i Norge til å kaste meg på facebook maset, og syntes liksom litt synd på gamle, gode Myspace. Jeg prøvde å holde ut så lenge som mulig, men måtte til slutt gi opp for presset, og hang meg på den "nye greia". Nå er imidlertid facebook blitt den nye, "gamle" greia (selv om de har fått mye oppmerksomhet i det siste pga. av filmen "The Social Network", og alle pengene Mr. Zuckerberg ga til skolene i Newark, New Jersey..). Den nye kongen i gata heter nemlig: Twitter.

Det er her kjendisene nå kriger om å ha flest mulig følgesvenner, eller "followers" (forresten; være så snill å følg meg ;), og forteller gjerne hele verden hvor de er og hva de gjør til en hver tid. Litt på samme måte som reality TV revolusjonerte tv-bransjen er nå de sosiale mediene med på å forandre og revolusjonere vår hverdag igjen (og snart er det ikke i TV boksen at den største innflytelsen og makten vil ligge).

I det siste har det også kommet for dagen at Stortingsrepresentantene våre, med blant andre Erna Solberg i spissen, "kvitrer" fra selveste Stortingsalen. Og det er her jeg ikke er enig i Twitter bruken til enkelte. Ja, jeg skjønner at dette er en måte å nå "ut til folket" på, men ærlig talt så synes jeg dette kan vente til etter at en viktig ting som statsbudsjettet er lagt fram. Det blir på samme måte som om barn skulle sitte i en skoleklasse og tekste, mens læreren prøver å undervise.. Kanskje det må komme klasser i twitter - etikette? 

Når mener du at det IKKE er greit å sitte på mobilen? I kinosalen? På restaurant?
Få ekspert hjelp
Det er mange eksperter og firmaer som har spesialiserer seg på å fortelle deg hvordan du lett kan skaffe titusener med followers, og et av de første rådene er: "Follow everyone who follows you".. Uansett skal det vanskelig gjøres å få flere enn @LadyGaga , som snart nærmer seg 7 millioner.. Jeg vet i hvert fall at jeg mangler maaaaange..

Hva med deg? Er du på Twitter? Legg igjen adr. din i kommentarfeltet, så lover jeg å følge deg! 

Hilsen @Cornelis i LA :)

På Shelby treff i Los Angeles

For noen dager siden var det stort Shelby treff i Santa Monica, så da måtte jeg bare ta turen.. Her er noen bilder.
Nye Shelby Mustang's er bare harry.. Sorry


En rekke med såkalte "kit-cars". Nye biler, laget som tro kopier av de originale.

Muligens vanskelig å forstå, men denne originale Shelby'en er faktisk verdt flere millioner..

Om du ikke vet hvem Shelby, eller hans biler er; ta en titt på denne siden.

Grunnen til at økonomien går dårlig..Hilsen Cornelis i LA

En av verdens beste skuespillere runder 30. Se hvem det er..Jo da, Macaulay Culkin, kjent fra blant annet Home Alone 1&2, runder 30 i dag. Helt utrolig spør du meg, da jeg føler at det var som i går at jeg så hans krumspring i filmene - som har underholdt oss så mye de siste 20 årene - for første gang.

Gratulerer med dagen Kevin. Ehh, jeg mener Mr. Culkin :) 

Hilsen Cornelis

Hva skal man blogge om, liksom?.. :)

Sitter nå med en espresso på 3rd i Santa Monica, og tenker over hva jeg skal blogge om i dag, men vet ikke hva.. Kanskje du kan hjelpe meg?

Jeg sitter og tenker over masse forskjellig som jeg har lyst til å fortelle dere der hjemme, men vet ikke helt hvor jeg skal starte. Eller enda viktigere; hva dere vil lese om..

LA/CALI
Selv føler jeg for å taste litt om hvor vakkert det var å se ned mot vannet fra min leilighet her i Santa Monica, denne litt kalde, men solrike morgenen i LA. Eller hvor morsomt det var å kjøre opp PCH (Pacific Coast Highway) her om dagen, til en venn av meg i Malibu. Sola skinte, og alt var bare digg :) 

Kanskje du er mer interessert i å lese om mine "dinners" og fester i "Hollywood"? Ikke vet jeg.. :) Det jeg personlig liker best ved denne byen er at du kan sitte og se utover havet og sola deg på de beste strendene i det ene øyeblikket, for så i det neste å være mitt i en ordenlig "by", og sitte å nippe til din kaffe på en kjendis-fortauscafé i for eksempel WeHo. Personlig liker jeg sjø-siden av LA best. Det er ikke her de beste festene og galskapen er, men det er her det er digg :) 

Ellers er jeg personlig mye i det som gjerne bare blir kalt "the Valley", som er "alt" bak the (Hollywood) Hills. Grunnen til at jeg er her så mye, er at det er her du finner de fleste filmstudioene, og det meste av "production".

FACEBOOK VS. TWITTER
Ved siden av å sole meg her i LA, prøver jeg også å oppdatere mine "venner" på de sosiale medie-sidene, som Facebook og Twitter. Jeg var kanskje en av de siste til å bruke Facebook i Norge, og grunnen til at jeg til slutt meldte meg inn var fordi jeg ikke lenger var i Norge, men over her. Jeg trengte å holde kontakt med mine venner hjemme, og plutselig var ikke FB (som det gjerne blir kalt av de kule.. :) så teit lenger..
Siden har Twitter kommet til, og jeg må si jeg er hekta. Det jeg liker med denne tjenesten er at det ikke er så mye fokus på folks egne oppdateringer, men mer "instantly news". Det er gjerne her/der du leser det først.

HYBRID-BILER
Jeg må bare si det først som sist; jeg liker ikke hybrid-, eller elektriske biler. De lager liksom ikke den ordentlige godlyden, og kjører man hybrid har man også denne ekle fordelingen mellom å kjøre på strøm eller forbrenning som personlig plager meg. Det går liksom litt i rykk og napp, og de siste tidenes problemer med mange av disse bilene har vel ikke akkurat overbevist meg noe mer..

KAFFE ELLER TE?
Jeg husker da jeg pleide å ta flyet mellom Oslo og New York hele tiden, og flyselskapets store gave var at du kunne drikke så mye kaffe eller te du ville.. Jeg husker at det liksom var det store spørsmålet; hva man skulle velge.. Da jeg bodde i New York, gikk jeg til slutt helt vekk ifra å drikke kaffe, og drakk sånn ca. to liter  grønn-te hver dag. I dag er jeg mer eller mindre tilbake til kaffe, og det går gjerne i et par veldig sterke espresso'er om dagen.
Hva er ditt valg?

Så som sagt; jeg vet ikke helt hva jeg bør blogge om, selv om det ser ut som jeg har blogget om mye rart i dag.. Kanskje du kan gi meg noen hint om hva du likte best å lese om, eller kanskje DU har et forlag til hva jeg bør blogge om.

Uansett, virker som espressoen fungerte.. :) 

Hilsen Cornelis i LA

Kan en mann komme på blogg-topplisten?

Ja, jeg lurer på nettopp dette, etter å ha gått igjennom topplisten her på blogglisten.no. For av de fem øverste er det bare én som er skrevet av menn. Ja, du leste riktig: menn. For den eneste bloggen med mannlige-innspill er ikke skrevet av én mann, men av flere menn sammen, kalt kreativtstudio.no. Faktisk kommer ikke den første én-manns-bloggen inn før på tiende plass, så vi klarer akkurat å skvise inn en på topp-ti-listen.

Så hvordan kan vi summere opp dette? Jo, jenter/kvinner klarer å komme opp på topplisten på egenhånd, og det er mange av dem. Vi menn må samle oss sammen, og klarer så vidt å hoste opp én blogg som er god nok for topp-fem-listen. Men vi klarer altså ikke dette med vår beste mann, vi trenger flere av oss sammen for å konkurrere mot det smartere kjønn..

Hilsen Cornelis i LA (som har laaaaaang vei opp mot toppen av Blogglisten.no :) 

En liten historie om da videobutikken måtte legge ned..

Dettehandler ikke om en spesiell butikk eller kjede, men om mitt eget syn på at deter slutt for den gode, gamle "video-sjappa"..  

I GAMLE DAGER
Jeg husker i gamle dager, da jeg gikk til videobutikken på hjørnet for å leiefilm. Etter hvert som jeg ble større/eldre ble de gamle videokassettene byttetut med det nyeste av det nye; nemlig DVD'er. Bildet fra de nye platene var så å si helt utrolig, og skuffet VHS-boksene lett av banen. Dette igjen gjorde atman over en periode kunne kjøpe nærmest nye videobånd for en slikk og ingenting, for ingen ville jo leie de gamledagse videokassettene noe mer..Etter en kort tid med bruk av DVD'er i husheimen begynte problemene likevel å melde seg: fikk disse platene én skrape var de så å si ubrukelige, og selv om man med videobånd måtte spole- og slite- fram og tilbake, hadde det gamle mediet noe for seg. Selv lenge etter sin død.

Nå har DVD'ene for lengst blitt en del av allemannseie, og er igjen delvis blitt byttet ut med de mer moderne, høyoppløste Blue Ray-platene, som innehar to av de viktigste bokstavene i elektronikk -bransjen om dagen: HD.. Dette mediet vant fram etter en intens krig mellom to format -leire; Blue Ray og HD DVD. Etter at en del firmaer hadde kastet inn masse penger i krigen fra hver kant, vant altså til slutt Blue Ray formatet, og det er disse platene du vil finne i din lokalevideobutikk framover. Eller?

For vil det i framtiden finnes en videobutikk i ditt nabolag i det hele tatt?

KONKURS
Jeg startet denne historien med at én videobutikk måtte legge ned, men kanskje er det heller en hel bransje som nå er på vei ned.. Uten at jeg skal gå nærmere inn på kjede eller navn, kan jeg for eksempel nevne at en av de største videokjedene her i statene nærmest er konkurs etter at man har fått en ny måte å se film på (som jeg skal komme nærmere tilbake til..).

Man har i lengre tid, i hvert fall her i statene, kunnet leie film på itunes. Mot betaling selvsagt. Og til en ganske høy pris.. I lengre tid har man også kunnet leie filmer fra firmaer hvor man kunne gå inn på nettet, bestille noen filmer, få de levert i posten etter et par dager og sende dem tilbake når man var ferdig. Greit og enkelt tenker mange.

Ikke for meg, og nå skal jeg fortelle deg hvorfor: Når jeg vil se en film, vil jeg bla/lete meg igjennom hyller/lister av filmer, og kunne velge noe å se med en gang. Jeg vil ikke finne ut i dag hva jeg vil se på onsdag.. Og her var problemet med alt annet enn om man gikk til videobutikken. De senere årene har jeg dog benyttet meg av "video on demand", som er kabel -firmaenes egen "videobutikk", levert til din stue. Problemet her er at de ikke har all verden, de er dyre og kvaliteten/det hensiktsmessige ikke alltid er helt på topp.


WATCH INSTANTLY
Så kom den endelige løsningen for meg: Netflix, "watch instantly". Netflix har herjet lenge, og er en av de firmaene jeg nevnte som leverte DVD'er i posten.Problemet er som jeg nevnte at jeg ikke vil finne ut av hva jeg skal se, flere dager FØR jeg skal se det.. Nå har dette endelig blitt fikset (i hvert fall på mange titler), og den endelige løsningen er akkurat slik jeg ønsker meg det personlig. Mot et svært lite beløp i måneden, ca. det samme som jeg betalte for én video i butikken i Norge, har jeg nå uendelig tilgang til tusenvis av filmer på nettet, hele tiden. Så mye jeg vil. Jeg kan se filmer 24/7 (noe jeg bortimot har gjort etter at jeg signerte opp før helgen..), og i tillegg kan jeg bestille ordentlige DVD'er og få de tilsendt i posten om jeg skulle ønske det (noe jeg nok IKKE kommer til å gjøre..).

Så tilbake til hvordan dette innlegget startet. Én dag vil nok din lokale videobutikk måtte legge ned, slik den store kjeden her i statene har måttet gjøre. For om man kan velge mellom; A: å gå inn på en nettside og med en gang ha fri tilgang til nær sagt alt av titler mot et svært lite beløp, eller B: å måtte gå ut i kulden og ned til butikken og leie en film (som forhåpentligvis ikke er utsolgt), som man igjen må levere inn igjen for ikke å bli fakturert for, vil det nok etter hvert si seg selv hva man kommer til å velge.

Men vent, det er et problem.. hvor får jeg tak i sjokoladen til filmen....
Søren, nå må jeg ned til butikken likevel..

Hilsen Cornelis i LA

HVA MENER DU OM Å LEIE FILM PÅ NETTET? 

Slik trener HOLLYWOOD-stjernene

Les intervjuet av meg om hvordan Hollywood stjernene trener på VG og Gi Jernet-nettsiden til Powerade i dag.

Lurer du på hvor og hvordan Hollywood-stjernene kommer i form? Eller kanskje du lurer på om det er mulig å møte på din store stjerne, mens de trener?

Les intervjuet av meg om hvordan Hollywood holder seg i form på VG i dag.

Hilsen Cornelis i LASlutt på "Music Television" for MTV

MTV har lenge blitt kritisert for å ikke spille nok musikk. Nå fjerner de en del av logoen. 


http://tv.yahoo.com/blog/mtvs-big-change--981

Hilsen Cornelis i LA 

 

NÅR DE "RIKE" SKAL TAS

Det ble tidligere hevdet at man skulle betale mer om bilen forurenset mye. Nå ser det ut som du må betale dyrt om bilen er fin..

Kom over denne artikkelen på Nettavisen i går om engangsavgifter på biler i Norge. Regjeringen har lenge prøvd å stoppe folk fra å skaffe seg fine biler i vårt land, under den unnskyldningen at de er miljøverstingene. De fleste vet vel dog hva som antageligvis skjuler seg bak; misunnelse og jante- lov. Man skal stoppe folk (foruten om dem selv selvsagt) fra å skaffe seg fine, flotte og som oftest sikre biler. Det er nok ikke miljøet de røde tenker på, for selv kjører de privatjet (til klimamøter i København..) og de største, mest forurensende luksusbilene. Det er nok statslommen som har vært tanken (som kom frem da de forsto at de nå tjener mindre grunnet flere CO2 vennlige biler, og dermed vil øke bilavgiftene), men kanskje enda mer at ingen i landet skal føle at de er noe mer enn andre. Du skal nemlig ikke, i Norge, kjøpe deg fin bil, ha et fint hus, eller ha/skaffe deg noe annet som gjør at naboen tror DU tror du er noe.
 

To biler som ikke er politisk korrekte i Norge, veldig OK i LA.. :) 


Nå lød overskriften min at man skal ta de "rike", og med dette mener jeg at man skal ta de som tror de er noe. De som kjøper noe, som Norges morsomste mann gjennom tidene ville kalt; "mot normalt". Eller de som rett og slett bare ønsker å unne seg selv noe litt fint av og til. For det er nettopp det som er saken her i denne artikkelen fra motorsidene til Nettavisen, at det ikke er de rike med alt for store biler som blir tatt. Det er de som har spart opp litt ekstra og kan skaffe seg en (for øvrig "miljøvennlig" bil) flott kabriolet som ikke alle kanskje har. For selvsagt er det ikke ok, i Norge, å skaffe seg en bil med toliter turbodiesel motor og attpåtil som kabriolet. Det finnes ingen begrunnelse for at denne skal bli høyere avgiftsstraffet enn en annen, kjedelig bil med samme utslipp. Punktum. Og saken blir enda mer tullete når de samme politikerne, som har talt miljøets sak gjennom avgifter, selv blir kjørt rundt i svarte, lange millionglis med trolig langt høyere utslipp..

Den dagen regjeringen blir kjørt rundt i Prius'er kan de begynne å snakke om at andre bør tenke i samme bane. Men akkurat nå er det kanskje vanskelig for dem å skaffe seg disse hybridene..

Hilsen Cornelis i LA

SLUTT FOR PAPIR?

Den nye mediehverdagen er over oss, og vi leser blogger, "twitter'er" og facebook oppdateringer som gale. Så hva med de gode, gamle papiravisene? Er de ferdige?

Jeg husker i gamle dager da min far hentet inn morgenavisen på døren og min mor kjøpte magasiner i butikken. Det var måten man fikk nyhetene på, og mellom "Kveldsnytt" på NRK og avisen på døren neste morgen, var det faktisk svært vanskelig å få inn nyheter i timene i mellom. Vel, veldig viktige saker kom kanskje på radioen eller som ekstrasending på TV, mens mindre, daglige nyheter visste man altså svært lite om, før avisen ble trykket og kastet på døren i fem-seks tiden på morgenen.
Nå bør det også poengteres at jeg er i mitt noenogtyvende første år, så "gamle dager" er ikke så lenge siden..

Det virker på meg (selvfølgelig en helt uhøytidlig vurdering fra min side) som de nye mediekanalene er delt inn i forskjellige aldersgrupperinger. Facebook som et talerør og kanal for de litt unge voksne, Twitter mer for de eldre "unge", mens bloggene fordeler seg generelt over hele spektret. Avisene (i papirform) virker (igjen for undertegnede) som området for de "eldre" som ikke vil kaste seg på nettlesnings /oppdateringsbølgen.

Trenger vi så mye?
Jeg kan igjen ta min egen familie som eksempel. Min far var en av de første til å kaste seg på nettbølgen i Norge, mens min mor trolig vil bli en av de siste (om aldri). Far i huset leste for eksempel flittig VG i det øyeblikket de var på nett, og har vel siden alltid vært få tastetrykk fra siste nytt. Faktisk var det ham, som bor i Oslo, som først fortalte meg om skogsbrannene her i LA, som jeg faktisk kunne se fra mitt eget soverom.. (!).

Så hvorfor skal vi fortsette å lese papiraviser og blader? Du vil jo ikke sitte å vente på avisen og "gamle" nyheter neste dag, når du med et par tastetrykk kan få siste nytt. Hele tiden.


En av mine personlige grunner for å fortsette å lese aviser og blader i fysisk form er/var at man så lett kunne nappe de i en kiosk og lese dem på trikken, bussen, eller andre steder hvor det å åpne en laptop og begynne å lese ble for komplisert. Etter at smarttelefonene, og nå sist iPaden har kommet til er dette argumentet litt dødt.

Så er papirformen død?
Vel, det er vel ingen som "bestemmer" det, men for meg personlig er den det. Særlig om man skal videreføre nyheter, eller som her, skrive blogginnlegg. Da kan man ikke basere seg på "gamalt nytt" i papirform, slik at verden vil ha passert deg innen du trykker på publiser-knappen..

Likevel på et punkt kan ikke nettet konkurrere med de gode, gamle papiravisene: Det kan ikke holdes opp og skjerme deg mot regn..

Hilsen Cornelis, via nettet, i LA/New York 

BRYR MEG IKKE OM MAT

Jeg liker å spise, men jeg liker ikke mat. I hvert fall ikke i den grad at jeg bryr meg så mye om å snakke om det. Det skal ned, det skal være sunt og smake godt, men that's it!

FROKOST FOR MEG
For meg er frokost hellig. Jeg liker brød, egg, appelsin juice og gjerne en kopp espresso eller tea. Jeg kan spise brød til frokost, lunsj og middag, og jeg er ikke så opptatt av store biff -middager og lignende.


Her jeg nå bor er de generelt mer opptatt av store, fine middager, enn av gode og avslappende frokoster med sunt tilbehør. Her er det langt mellom hver gode kaffe-kopp og måten man spiser på er helt annerledes enn hva jeg er vandt med fra Norge.

Grunnen til mitt lille innlegg her i dag kommer av at jeg nå har sittet og hatt en av mine lengre, gode frokoster, mens jeg har måttet sitte og høre på to personer ved nabobordet snakke om mat og vin i snart én time. Non-stop.

De har vært innom vindistriktene i nord- California, hvordan små byer i Europa kan ha de beste, små gourmet restaurantene, og hvordan enkelte mindre steder i USA nå begynner å stable på beina gode nok restauranter til å konkurrere med deres favoritter i New York, LA og San Francisco. Ikke at jeg har sittet og lyttet altså..

ALDRI VIN-TESTING
Jeg bryr meg altså ikke så mye om hva slags kjøtt jeg spiser (så lenge det er sunt og smaker godt). Det kunne aldri falle meg inn å dra på "vin-testing"-turer og jeg søker ikke opp hvilke restauranter som er de beste når jeg reiser til et nytt sted. Jeg skjønner heller ikke hvordan folk nærmest kan være på gråten når steder som Bagatelle stenger..

Likevel, jeg er som sagt veldig opptatt av hvordan kaffen min smaker, og jeg er veldig nøye med hvordan brødet mitt skal smake (og hva det inneholder). Så jeg skal vel ikke kritisere andre for mye om hva de bryr seg om eller ei, men det er som sagt uforståelig for meg å bry seg så mye om kjøtt, fisk og vin.

God mandag fra Cornelis i LA

BRYR DU DEG OM DET ER RIKTIG ÅRGANG AV VINEN DU DRIKKER, OSV.? 

God natt fra Hollywood.. :)Da går jeg og legger meg :) og poster samtidig et lite bilde av meg med min neste bil, Mercedes SLS :) 

God natt fra Cornelis i LA   

Norske kjendiser har det lett..

Norske kjendiser vet ikke hva det vil si å bli "jaktet på", og forårsaker oftere selv selve "jakten".

Når du er ute i Hollywood ser du ofte kameramenn med lange linser og små notisbøker. De er de såkalte "paparazzi", som ikke må forveksles med for eksempel Se&Hør- fotografene du finner her hjemme. Du skal ikke gjøre så mange krumspring, som stjerne, før du har dem på nakken, og vi snakker ikke; "smil litt til kamera da". Vi snakker ikke vennlige ord eller den kameratslige tonen vi har i Norge. Her snakker vi krig, og bare den beste/sterkeste vil vinne.

Trine Grung's blogg er den mest populære saken om "Norges heteste kjendispar". Det snakkes om frøken Aaberge og Aksel Hennie, og hun mener at når man har stilt opp på all verdens ting må man tåle dette.. Og hun har rett. For det de må tåle er peanuts i forhold til hva utenlandske, da i stor grad amerikanske, stjerner må tåle. Ja da, de har også valgt det selv, og mange føler nok at det ikke er så synd på dem, der de leker seg i sine dyre biler og fine hus. Og ja da, det finnes også steder i "Hollywood" stjernene oppsøker med vilje, fordi de vet det venter journalister/fotografer der. Et eksempel er "The Ivy" på Robertson, som så mange nordmenn elsker å besøke når de gjester LA (det finnes forøvrig en "Ivy" ved sjøen, kalt "Ivy At The Shore", rett ved leiligheten min her i Santa Monica). Det er bare det at restauranten mer eller mindre er fylt opp av de som prøver å være noe. De som virkelig er noe vil du sjelden finne her..

Egne områder
Selv om amerikanske stjerner har det langt tøffere enn norske, finnes det fortsatt steder der de kan gå mer eller mindre fritt, uten å bli plaget av fotografer, som enkelte områder i Malibu og i Pacific Palisades. Her vet fotografene at de er, men her har man altså en liten "frisone" (så lenge de ikke kjører med promille, eller gjør andre former for utskeielser..). Går du derimot på Hollywood Boulvard må du forvente å bli plaget av fotografer.

Jeg har aldri blitt plaget av fotografer, verken i Norge eller USA (så noen vil sikkert mene at jeg: "ikke vet hvordan det er..", men jeg husker da jeg var på Mess TV, på TVNorge, at privatpersoner kunne ta bilde av meg for eksempel kjøpe nye underbukser og lignende. Det var skikkelig gøy..
Likeså kan de ordentlige kjendisene i Norge kan gå mer eller mindre uforstyrret rundt i våre byer, hvor det å blitt tatt bilde av av privatpersoner nok mer eller mindre er det "tøffeste" de må deale med. Som en amerikansk venninne av meg spurte meg her om dagen; "når kjendisene går på utesteder i Oslo, vil det dukke opp fotografer på utsiden og vente på dem?". Ikke akkurat, svarte jeg..

I byen jeg nå bor i vil fotoapparatene, holdt av enten privatpersoner eller profesjonelle, dukke opp overalt, til en hver tid. Du skal helst ikke gjøre så mye pinlig, før det blir fanget av en av de ivrige jegerne. For så lenge du ikke holder deg til en kaffe latte i sola i Malibu er du altså "fritt vilt", i englenes by..

Hilsen Cornelis i LA, som ikke synes så synd på noen av de norske kjendisene :) Synes du synd på norske kjendiser?

Takk for gaven Cartier :)

I dag kom pakken fra Cartier, på Rodeo, på døren. Endelig slipper jeg å prøve og forklare folk hvordan navn mitt skal uttales eller staves, og at det absolutt ikke skal være noen U i det :) Fra nå av er det bare å dra opp denne og peke. Såre enkelt. 
 

Ellers er det helt sinnsykt vær ute, så i dag blir det nok ingen strand- eller løpetur på meg. Må nok heller lade litt opp hjemme, og kanskje gjøre noe så uvanlig som å se på én eller to filmer på tv. Og drikke litt kakao..

Hilsen Cornelis i (ikke så solfylte) LA  :) 

Undertegnede inn i "Mira saken" :)

http://www.tv2underholdning.no/gkn/kjendisene-inn-i-mirabraaket-3104007.html


Hilsen Cornelis i LA

Kan feite folk kaste skitt?

Nå er vektharseleringen i gang igjen i norsk presse, og som vanlig er det de "store" som kaster skitt..

Dere får ha meg unnskyldt om jeg ikke har fått med meg poenget, eller om jeg ikke er satt godt nok inn i saken, MEN jeg refererer til saken på God Kveld Norge om en gruppe NRK programlederes mobbing av Mira Craig.

Ja, ifølge artikkelen er det et humoristisk program, men bør det da ikke være morsomt? For når en gruppe programledere, som ut ifra hva jeg kan se av bilder på nettet selv kunne trengt seg en treningsøkt eller to.., sitter og latterliggjør henne på denne måten blir det bare litt trist og lite morsomt (igjen, jeg referer bare til hva som blir nevnt i artikkelen. Kanskje er det morsomt når du hører det på radioen. Kanskje ikke..).

Og som jeg nevner i begynnelsen; hvorfor kan lubne folk kaste skitt om andres utseende eller vekt? Hvorfor skal det være greit for røslige folk å kaste skitt om andres eventuelle kilo for mye, mens folk som er trente aldri kan finne på å nevne slike ting? Er det virkelig greit at en gruppe programledere sitter og ler av Mira Craigs vekt, fordi de selv eventuelt er på den tunge siden? Jeg ser at de får litt kritikk for saken, men hadde en supertrent person sittet i studioet på Marienlyst og sagt de samme ordene, hadde nok personen blitt tatt av luften. Eller hva tror du?

Her er min melding til gutta: kom dere ut av studio og inn på nærmeste gym. Så etter at dere har kommet i superform kan dere gå tilbake til studio og fortsette harseleringen av andres vekt.. Eller vent, da er det vel ikke "morsomt" lenger..

Hilsen Cornelis i LA


Laguna Beach, Cali. 25 grader og sol :)Sol og "sommer" i Laguna Beach. Med godt over 20 grader og sol skal man være fornøyd.. :) Min høyeste filmforhåpning i 2010..

http://www.youtube.com/watch?v=qvRdGKxsmD8 

Endelig en god Mel Gibson film igjen.. Forhåpentligvis :)

Vi har den verste smaken..

Har vi nordmenn den verste bilsmaken i verden? Får i hvert fall følelsen av det når jeg leser biltester på norske nettsider.. 

Denne artikkelen om den "bedre og mer økonomiske A3"'en.. får meg til å gjespe av kjedsomlighet og grøsse av nordmenns bilsmak.. Dette kan da ikke være vår våte "bil drøm"?  

brads car 2
Min venn Brad's Lambo.. og nei, han eier ikke et oljeselvskap :)  

Jeg mener, her har vi en bil til rundt 300.000 kr. (ca. det samme du må ut med for å skaffe deg en BMW 335i kabriolet i USA..), og den ser slik ut. Har en 1.6 liter "spennende" turbo diesel motor, og bortimot ikke noe ekstra. Dette er hva en amerikaner ville kalt en "unexciting car", og ikke en gang vurdert som 18-årsgave til minstemann i familien som første bil.. 

Verdens rikeste land

Men i Norge, verdens rikeste land, er dette hva mange voksne må spinke og spare til over lengre tid for å skaffe seg. Ungdom (under 30) kan normalt bare drømme om en bil i denne prisklassen og selv om det sikkert ruller mange av disse i ditt nabolag er det nok få som har gått og kjøpt denne selv (normalt betalt av jobben/firmabil..). 


Jeg kan også ta noen nære eksempler jeg kjenner til her borte:
1. En barneskolelærer som kjører en BMW Z4 (startpris i Norge: 900.000)..
2. Sykepleier som kjører en Range Rover V8 (startpris i Norge: ca. 1.500.000)..

Om disse eksemplene er betalt cash eller er under såkalt "leasing" er en annen sak, men uansett hvordan nedbetalingen foregår er det nok svært få i Norge med slike jobber som kjører slike biler.. I det hele tatt er det vel svært få i Norge som kan vurdere biler i disse prisklassene, nesten uansett hva slags jobb man har..  

Hilsen Cornelis i LA
my new car

 P.S. hva slags bil kjører du?

De verste byene å bo i..

De verste byene å bo i..

om du er med i en Hollywood film om katastrofer..
Og i kveld skal jeg på premieren av 2012
securedownload12

Vil ha hjelp uten hjelp

Ganske ofte får jeg forespørsler om hvordan man skal trene, spise, etc. for å komme i bedre form. Ganske ofte ender det med at de som spør ikke vil ha hjelp likevel..

Ikke daglig, men i hvert fall ukentlig får jeg forespørsler fra folk om hvordan de skal trene eller spise for å komme i bedre form. Det starter gjerne med: "jeg løfter slik.. jeg spiser slik.. så det burde jo være bra, ikke sant?". Og mitt svar er gjerne; "jo da, det høres bra ut, men kanskje du skulle prøve slik.. og slik..".

Det ender veldig ofte med; "nja, jeg tror jeg skal kjøre slik og slik jeg..", og så rusler de bort.

Så mine spørsmål er følgende:
- om de er så fornøyde med hvordan de trener, hvorfor spør de meg om hjelp?
- om de ikke er fornøyde med hvordan de trener og lever, hvorfor vil de da ikke høre på de rådene og tipsene de selv har spurt etter?

Bare noen SPØRSMÅL fra meg. Og ja, jeg vil gjerne høre hva DU kan fortelle meg :) 

Nei da, hun er ekte :)Amanda og jeg på vei til Beverly Hills. Da jeg så bildet etterpå fikk jeg litt en følelse av at noen ville tro jeg hadde satt inn en dokke, siden hun ser så livløs ut :) men nei da, hun er ekte. Bare litt opptatt av å følge med på veien (og kanskje se litt kul ut på bildet :) 

På besøk hos tv-kanalen E!

Noen bilder fra da jeg stakk innom E! i dag.. 

e

Og Ryan Seacrest satt IKKE og svettet i treningsrommet. For en gangs skyld.. :) 

Da Marisa Tomei lo av meg..

Jeg må bare fortelle dere om en liten flau opplevelse jeg hadde i dag.. 

Jeg sitter med en venn på den kjente kafeen Urth, på Main Street i Santa Monica. Det er nydelig vær og stedet er fullt opp av alle "se og bli sett" menneskene i LA.. (dette er blitt kåret til det kuleste stedet å innta en kaffe i LA, så de leker ikke butikk her..:). Plutselig mister min venn solbrillene sine på bakken og en skrue fra brillene faller av (har du SETT hvor små skruene på et par solbriller er..?). Så hun begynner å se etter skruen fra sine heller dyre designerbriller - noe som selvsagt er som å lete etter den kjente nåla i en høystakk- og undertegnede føler for å hjelpe til. Til slutt sitter vi begge på alle fire og leter etter en dum liten skrue fra et par enda dummere solbriller, før det plutselig slår oss at dette kanskje ser litt dumt ut.. 

Så vi begge retter oss opp, og setter oss tilbake på våre respektive stoler. Og det er da den pinlige delen kommer.. På innsiden (glemte jeg å nevne at vi sitter utenfor..?) sitter ingen mindre enn MARISA TOMEI! Og hun smiler av/til oss..

Jeg gjentar; Marisa Tomei sitter og ler av oss, fordi vi begge ligger på alle fire og leter etter en skrue..

Vel, for de av dere som nå sitter og lurer på hvem Marisa Tomei egentlig er, så kan jeg nevne filmer som; My Cousin Vinny, What Woman Want, The Wrestler, for ikke å snakke om det hun egentlig er mest kjent som: seg selv. Ja, for det var nemlig i en episode av Seinfeld at navnet hennes virkelig ble kjent. George var nemlig helt i hundre da han fikk vite at Marisa Tomei, som egentlig ikke var en stor stjerne da den episoden kom ut, var venn av en venn og visstnok likte skallete menn med briller (=George).

Så her sitter jeg og aner fred og ingen fare i Santa Monica på en nydelig høstdag, og så ender jeg opp med å bli ledd av Marisa Tomei. Ja, hun som liker små menn. Uten hår. Og med briller.. 

Hilsen Cornelis i LA

Min agent kåret til den beste i verden..

Fikk meg en gledelig nyhet i går; Mitt agentbyrå, Affinity Artists, har blitt rangert som det beste i verden.... 

img0941

Listen, som er å finne på den verdenskjente filminformasjonssiden IMDB (du må ha en IMDB PRO konto for å se listen..), har rangert mitt agentbyrå foran verdenskjente byråer som CAA og William Morris (sistnevnte er hvor den virkelige agenten, Ari Emanuel jobber, som er inspirasjonen til Ari Gold, karakteren fra Entourage..). 

Nå er dette selvfølgelig ikke noen endelig liste, og IMDB sitter jo ikke med fasiten på hvem som er best. Likevel er det litt gøy, siden de er den mest leste og anerkjente filmnettsiden i verden, med bortimot 60 millioner besøkende hver måned.. Og de blir i bransjen sett på som "fasiten" :) 
img0919

 

Hilsen Cornelis i LA 

Spionfotografen Cornelis :)

Jeg er en ivrig leser av all verdens bilblader og synes alltid det er like gøy å se "spion-bilder" av nye, kommende modeller. Har alltid hatt lyst til å ta et slikt bilde selv, og her om dagen fikk jeg muligheten til nettopp det i selveste Santa Monica.  

spion car
Er ikke hundre prosent sikker på hvilken bil dette her, men tipper på Ford's crossover "Edge". Hva tror du? 

Normalt bruker bilfabrikkene å kjøre kommende bilmodeller i forskjellige klimaer for å teste bilenes ferdigheter. At Santa Monica og LA er et valg hva angår varme er naturlig, men hvorfor de velger å kjøre rundt i travle Santa Monica på en søndag om de så veldig gjerne vil holde den "hemmelig" er for meg et mysterium..  

Hilsen Cornelis i LA 

 

http://usatralala.blogspot.com/

Morsom blogg fra en morsom fyr :) 

Is in a relationship, and it's complicated..

Ja, dette var oppdateringen fra en av "vennene" mine på Facebook i dag, noe som fikk meg til å tenke: Er det virkelig noe som heter å være i et forhold, men det er komplisert?.. 

Har du ikke gått halvveis ut av forholdet, eller i hvert fall står og lurer ved døren, den dagen du legger ut en slik oppdatering på Facebook?

Personlig vet jeg i hvert fall at jeg ikke ville fortsatt å date noen som la ut slike kommentarer for "vennene" sine.   

Er man så usikker, gjør man det vel slutt, fremfor å dra hele verden inn i et forhold som er på vei ned..? Eller kanskje dette er den nye måten å erte, tease eller ta igjen på. Tidligere gikk vi kanskje på dør, og truet med å gå ut og drikke og finne på noe "gøy", om man var misfornøyd med kjæresten. 

I dag rusler vi bare bort til PC'en. Logger oss inn og legger ut et provoserende utsagn, for så å stirre sint på kjæresten og tenke: "Ja, ta den du. Gå inn på www.... og se hva jeg virkelig tenker om deg.. God natt. 

Hilsen Cornelis i LA

santa monica2

Bør man si ifra?

Akkurat nå står jeg og trener på mitt lokale helsestudio, og en dame rett ved meg holder på å skade knærne sine ved å løfte feil. Bør jeg si ifra?

Ja, nå tenker du sikkert; "hvordan kan han stå der og se på den stakkars jenta ødelegge seg..", men det har sin enkle grunn: ikke alle VIL ha hjelp, selv om de kan spare seg for skader o.l. Noen velger faktisk heller å trene feil og pådra seg skader, fremfor å bli fortalt hvordan det bør gjøres..

Noen ønsker rett og slett ikke hjelp!

visa pic from fitness campaign

Jeg har ved enkelte anledninger kommet til å prøve og hjelpe noen, gi dem noen råd, men sjelden tas det imot med et smil. De setter gjerne opp et irritert ansikt og tar av. Jeg skjønner at det kanskje ikke er så gøy å ha noen komme over til deg og si "hei, slik skal det gjøres".. Dette kan forståelig nok føles litt ovenifra og nedad og svært mange vil kanskje tro at du kun bruker det for å komme i kontakt og flørte. SAMTIDIG er det vondt å se på folk kjøre det ene settet etter det andre med beinpress hvor knærne spriker alle veier og du tydelig ser at om litt er det noe som ryker.. 

HVA VILLE DU FORETRUKKET? Å BLI FORTALT AT DU GJØR DET FEIL, ELLER BARE LÆRE AV ERFARING....? 

Så her står jeg altså. Kjører mine egne sett og ser på at damen gjør tingene helt feil. Jeg føler for å si noe, vet at hun kommer til å kjenne det på de helt feil stedene i morgen, men vet ikke om hun bryr seg. Kanskje er det bedre å la henne lære av egne feil, eller?

Cornelis i LA

Om å ta med en amerikaner til en norsk kirke..

Jeg tok med meg en amerikaner for å kjøpe norske matvarer og sjokolade. Les hvordan DET gikk.. 

Her om dagen var jeg en liten tur nedom Sjømannskirken i Long Beach for å shoppe norske matvarer og drikke, og med meg hadde jeg en amerikaner jeg skulle vise "Norge" til.

Jeg tok med meg en amerikansk venninne, og dro ned til kirken, som av en eller annen grunn er lokalisert i et heller spesielt nabolag i Long Beach. Ja, den ligger nærme havnen osv., men skjønner ikke helt at de gamle norske (og svenske) pensjonistene som henger der liker å ferdes i dette området.. Jeg har også vært i den som ligger på Manhattan (New York), som befinner seg i et veldig fasjonabelt strøk..

Vi parkerte på utsiden, og jeg tenkte for meg selv at her burde man kanskje lukke taket på kabrioleten.. men da jeg så det norske flagget vaie i vinden, fikk jeg en stolt og beroliget følelse, og tenkte at det ikke kunne være så farlig..

img0262

BJEFFING FRA NORSKE DAMER
Min amerikanske venninne, som jeg hadde dødd etter å ta med og vise en "del av Norge", ble først lettere sjokkert da en liten gammel norsk dame "bjeffet" til oss på engelsk om vi trengte noe hjelp. Jeg fortalte min venn at dette kan være slik noen av oss er, når vi ser nye, ukjente fjes og at hun antageligvis ikke mente noe vondt med det.. Min venn kalte det bare for "very New York".. (hun er for øvrig fra New York, så det var vel hennes måte å si at det var greit..).

Vi tuslet litt rundt mellom hyllene, jeg viste henne bilder fra norske reisebøker, pekte ivrig på risen grøt og mine favorittsjokolader og følte at jeg var litt i overkant ivrig over vanlige norske ting..

Med ett kom en veldig hyggelig svenske spradene over for å hjelpe oss. Jeg har tidligere fortalt min venn hvordan svensker gjerne kan være litt hyggeligere enn oss, litt mer innbitte, nordmenn. Og jo da; denne svensken (som helt sikkert het Johann, eller no) snakket høyt og lavt og spurte oss masse vennlige spørsmål. Han skjønte raskt at jeg var norsk, i.o.m. at jeg hadde nappet til meg norsk Donald (ja da, jeg er ikke flau over det, jeg leser Donald..), og spurte meg hvor vi bodde. Jeg svarte og prøvde å være vennlig tilbake og plutselig kom en hyggelig nordmann over som sa at "Donald'et skal du få..". Dagen var reddet :)  

Etter en halvtime inne i kirken, hvor jeg hadde rasket til meg alt jeg kunne tenke meg av god saker fra hyllene, var vi tilbake i bilen (som fortsatt sto der..). Jeg tenkte for meg selv, at dette gikk jo ikke så verst. Kanskje vi nordmenn ga et greit førsteinntrykk tross alt..

JEG BLE VELDIG NORSK
Min venninne satt i bilen og stirret på meg, og jeg følte meg med et som en merkelig skapning fra en annen planet.  

"Det var morsomt. Du ble veldig norsk der inne..", kom det plutselig fra min venninne..

Moi? Norsk? Jo da, jeg er norsk, men hvorfor syntes hun at jeg ble så veldig mye mer norsk der inne? Jo, det skulle vise seg at jeg gikk inn i en annen rolle da jeg handlet norske fiskeboller og sjokolade og var omgitt av mine landsmenn. Jeg ble visstnok kortere og morskere i svarene mine, og da svensken (som hun forøvrig syntes oppførte seg akkurat slik jeg har omtalt dem..) prøvde å være hyggelig og imøtekommende, skulle jeg ha vært rimelig kort og bestemt i tonen.

Vel, turen til den norske sjømannskirken gikk for så vidt greit. Min venn ble ikke totalt sjokkert over sitt første møte med "Norge", og ingen av de norske pensjonistene "skremte" henne helt.. Men min attitude forandret seg visstnok, og plutselig kunne hun se hvor jeg egentlig kommer ifra; et lite merkelig land, oppe i nord..

Hilsen Cornelis i LA :)

Får fikset iPhonen gratis..

Så denne artikkelen i dag om hvor dyrt det kan være å få fikset iPhonen om den skulle gå i stykker.. Skjønner ikke dette helt, for min har gått i stykker tre ganger og hver gang har jeg fått den erstattet med en ny. Gratis..

Er det noe som bare gjelder for kunder i Norge, at man må betale for represjon? For her i Cali. kan du gå inn i en hvilken som helst Apple Store og få den erstattet.. 

http://www.facebook.com/profile.php?id=845955056&ref=profile

Hit meg up på fac'ern :) 

Nice car dude!

Her sitter jeg i morgenkøen på Wilshire blvd, og venter på grønt lys i det en uteligger passerer mellom bilene for penger. Plutselig kommer det fra mannen; "nice car dude"..

Nå kan man tenke seg at dette er en grei måte å få en ekstra slant på, siden bilen min er en kabriolet og det er "umulig" for meg og ikke få det med meg. Men faktisk, han er halvveis forbi i det han sier det og ser ikke ut til å forvente å få noen penger av meg likevel, så jeg velger faktisk kun å ta det som et komplement.

Eller: han liker bilen min og jeg ser ikke ut som en som er hyggelig og gir "change".. Hmm 

moi

God torsdag fra Cornelis i LA

Bilder fra Cornelis i LA :)

Her kommer noen bilder fra min hverdag i LA. 

Ha en fortreffelig uke alle sammen! 

obama p melrose Superman på Melrose Ave. :)

amanda og brad 
Amanda og Brad fra et party for designer Carlos Antonio, på SLS hotellet.
 
hollywood party 
Sjefsdesigner for Guess, Gustavo Garibay, og undertegnede. 

amerikansk frokost
Amerikansk frokost.. Nam nam
 

range rover 
Verdens styggeste Range Rover? 

Min favoritt by :)

mot pieren

mot havet

Santa Monica, Cali. MIN favoritt. Hva er din? 

Hilsen Cornelis 

Verdens teiteste tv..

Verdens teiteste tv..

Vel, jeg liker i grunn tv-en. Jeg mener bare at det er "litt" feil timing, helt vanvittig priset, og alt for mye å betale for en "Panasonic".... tv.

Jeg skjønner heller ikke hvorfor noen lenger gidder å kjøpe tv-er med plasma teknologi..

Tar jeg helt feil?

Hilsen Cornelis i LA

Friday night in LaLa Land :)

party i hollywood

Brad, Tia og jeg vei til vår venn David's bursdagsparty fredag kveld :) 

Norges dyreste vanlig i USA

Norges dyreste er "vanlige" i USA..

Leser i dag om Norges dyreste biler i Nettavisen. Ser på listen at de har BMW M6 listet opp blant bilene, og er jo litt trist å tenke på hvor mye den koster hjemme på berget, når den bortimot er regnet som en vanlig bil her i statene.

Bilprisene er jo litt i det blå i Norge, særlig med tanke på hvordan økonomien er nå.. Blir vel ikke så mange som gidder, eller har mulighet til, å gå til anskaffelse av slike biler. Synd, for de er veldig morsomme å kjøre :)  

Hilsen Cornelis i LA
som koser seg med sin egen BMW. Ikke M6 da :) 

Hva slags bil kjører du? Og hva er drømmebilen din? 

Manhattan Beach.. :)

manhattan beach5 

Noen bilder fra Manhattan Beach rett sør for Santa Monica :) 

manhattan beach4manhattan beach2manhattan beach

Jeg hater kelnere..

Det er en gruppe jeg av og til ikke klarer, og det er de som står mellom meg og kjøkkenet når jeg er sulten..

Misforstå meg rett, jeg hater ikke menneskene, men jeg hater å være avhengig av andre når det kommer til mat. Når jeg er sulten vil jeg ha mat med en gang, og ikke måtte sitte og vente til en eller annen fremmed person føler det passende å se til om jeg trenger noe.
mat 

Jeg liker ikke å måtte vente på maten.. :) 

Moren min pleier å kalle meg for løven; jeg er stort sett veldig fredelig og snill, så lenge jeg får mat..

Når man slipper å kommunisere
Jeg har et favoritt spisested i LA, kalt Le Pain Quotidien. Dette er et typisk europeisk sted hvor de serverer den beste frokosten/lunsjen som er å oppdrive i LA. Jeg er her svært ofte, og trenger ikke lenger fortelle dem hva jeg liker eller ei. De har alltid et bord klart til meg, og drikken kommer gjerne til bordet før jeg rekker å sette meg ned. Her er det akkurat som jeg kommuniserer med kelnerne telepatisk; kaffekoppen blir gjerne fylt opp før jeg behøver å si noe, og  brødet kommer kjappere enn jeg er klar over at jeg trenger mer. This is perfect!

At jeg misliker å vente på mat er kanskje grunnen til at jeg også alltid prøver å bli venn med de som serverer.. og er kanskje igjen grunnen til at jeg liker det amerikanske systemet hvor du betaler litt mer for servicen, men hvor du også kan forlange kjappere oppvartning.

Ikke klag
Nå høres jeg kanskje ut som den største klagekunden ever, men vit at alt dette er kun ting jeg tenker og irriterer meg over for meg selv, og det er nok ikke en eneste kelner der ute som noen gang har fått inntrykk av at jeg var misfornøyd.

Jeg har nemlig en personlig regel om at man aldri klager på maten- eller servicen når man er ute, for du vet aldri når du får samme kelner igjen..
30 grader
Hilsen Cornelis i LA
cornelis@z-one.no

Det var da enda godt.. :)

pancakes

Hilsen Cornelis, i LA/Vegas :) 
cornelis@z-one.no

På vei til Vegas :)

vegas

I dag er jeg på vei til Las Vegas for å snakke med filmfolk. Blir gøy :)  

Forøvrig er det elektronikk- og pornomesse i byen, men det er seriøst ikke derfor jeg skal dit :)  

Hilsen Cornelis i LA, snart Vegas
cornelis@z-one.no
 

iPod ble sjokolademaskin

Vel, jeg måtte le litt (og ta et bilde) da jeg ruslet inn på Macy's i LA og oppdaget at de hadde satt opp en iPod "vending" maskin..

ipod
Vel, nå behøver du ikke lenger stå i lange køer, eller gå til en elektronikkbutikk, for å kjøpe din neste iPod. Det er nok å sette inn et kredittkort, peke litt på en skjerm, og vips så detter det en iPod ut av maskinen..

Jeg bare lurer på én ting; detter iPoden på samme måte som sjokoladene? I så fall vil ikke jeg ha en..

Hilsen Cornelis i LA
cornelis@z-one.no

Hva med deg, ville du kjøpt en iPod på denne måten? 

 

Med Brad på vei til Beverly Hills :)

me and brad 11

Meg og Brad, fra amerikanske Ronbinson, på vei til Beverly Hills for lunsj. 

moi i beverly hills Vi spiste på toppen av Barney's, på Greengrass, kåret til en av de beste stedene å innta lunsj i LA. Utsikten er mye av grunnen, og langt bak meg der kan man se Hollywood skiltet. Man kan bare ikke se det på bildet :)

Snø og is, i 27 plussgrader?

Her er jeg i Santa Monica, med knall sol, 27 grader og.. skøyteføre??

Her bor jeg i sol og varme ved stranden i Santa Monica, og plutselig ser jeg en skøytebane som tatt rett ut av et postkort fra Norge..
skytebane i santa monica2
To "blocks" fra der jeg bor har the city of Santa Monica laget en perfekt liten skøytebane. Her kan unge og gamle, flinke og mange ikke så flinke, gå på skøyter og få litt julefølelse. Midt i solrike Cali.

skytebane i santa monica3    skytebane i santa monica

I går åpnet byen, i samarbeid med blant annet Starbucks, skøytebanen som er plassert rett ved berømte 3rd St. Promenade. På kanten av skøytebanen var det også rester av litt snø, noe som var merkelig å se når du kommer fra stranden og har ligget og solt deg i nærmere 30 grader.. 

regn i santa monica Og slik så det ut på stranden.. 
Hilsen fra Cornelis i LA
cornelis@z-one.no
l8aba293f4905fad0bfbfc29b81396f68


Kunne du fått julefølelse i 30 grader og badevær? 

SWEET CORN..

Når gutter sender gutter "søte hilsener".. 

sweet corn2 
Plutselig detter det inn en mail i innboksen min med tittelen "Sweet Corn".
Mailen er selvfølgelig fra en av gutte-guttene jeg kjenner i LA, for her kan det jo virke som omtrent "alle" er samme-kjønn-orientert..

LA, med sine tilhørende byer, er et område hvor det å like det samme kjønn er mer normalt enn å ikke. Og selv de som går for å være "straighte", som kan være samboer eller gift med en fra motsatt kjønn, har seg av og til en liten historie på si..

Her kan gutte-guttene være så på at selv når du helt tydelig forteller at du liker JENTER, kan de i neste setning spørre; "men hvordan kan du si at du ikke liker det før du har prøvd..".

Nå er mine venner forståelsesfulle, og de har sluttet å "prøve seg", men heller gått over til å hjelpe meg med å finne jenter, noe som selvfølgelig blir mye enklere da 97% eller noe av guttene ikke liker jenter.. Særlig i bydeler som West Hollywood og alt vest for 405..

Men like fullt fortsetter de altså å sende meg søte meldinger og hilsener. Jeg får vel se på det slik at det er prisen jeg må betale for å bo i en av verdens beste byer, med masse jenter.. :)

Hilsen Cornelis i LA 
cornelis@z-one.no

Regn i LA..

Ja det er mulig. Det kan faktisk regne i LA.. Her er mitt møte med de første dråpene, etter 8mnd. i englenes by.. 

Noen av dere er kanskje lei av å se bilder av sol og sommer i Los Angeles, når målestokken viser lave temperaturer hjemme i Norge. Derfor legger jeg hermed ut bilder av da det her om dagen regnet i Santa Monica. Jeg hadde ikke sett regn på nesten 8mnd. så sjokket var stort da målestokken plutselig viste 18 grader og det startet å bøtte ned. 

regn i la2

regn i la 

Faktisk var det så uvant at jeg klart å pådra meg en liten forkjølelse.. pinlig.. :)

Det rareste var også at, mens Santa Monica hadde 18 grader og regn, var det knall sol og nesten 40.... grader bak Hollywood åsen..... 

Neste dag var det imidlertid varmt og deilig igjen i Santa Monica, og slik så det ut på stranden:) 

regn i santa monica

Cornelis i LA 

Santa Monica i dag

santa monica i dag

Sol og fint vær i Santa Monica i dag. Kan ikke klage :)

Hilsen Cornelis

Verdens beste..

..Sandwich finner du på en liten, anonym kafé i Santa Monica..

I Santa Monica, California, finner du mange dyre, fjonge og svært hyggelige kaféer og restauranter. Likevel er stedet jeg trekker frem for deg av den svært billige og lite prangende sorten. 

internet cafe

På Broadway Boulevard, nærmere bestemt mellom Santa Monica's 3rd st. (3rd St. Promenade) og 2nd st. finner du en liten kafé kalt kort og godt for "Interactive Cafe". Den interaktive delen står for at du får fri tilgang til internett, mens du inntar ditt lille måltid, noe som raskt vitner om at dette ikke er det hyggeligste stedet. En internett cafe kan vel ikke være det beste stedet å spise eller se på folkelivet.. eller? 

Det er her USA overrasker. For det er nettopp på slike steder som dette du kan møte på de største stjernene og oppleve dine beste måltider. Nå skal det sies at dette stedet ikke har verdens beste meny eller tilbud, men hva de virkelig har er verdens beste sandwich. La meg presisere dette litt mer, de har den beste eggesalat-sandwichen i verden. Tro meg.

I tillegg til å ha den beste sandwichen er dette faktisk også stedet å møte på stjerner. Ikke så mye i løpet av fellesferien (juli, august), men ellers i året er dette stedet du f.eks. kan møte på Al Pacino sitte med sin kaffe latte en regntung høstdag (noe man vel sjelden opplever her. Regn altså..). 

interactive cafe

Så selv om dette kan se ut som et lite interessant sted å innta frokost- eller lunsjen, så tro meg: Dette er et godt sted å jakte på stjerner og/eller spise et lettere måltid. For amerikanere liker å snu opp ned på ting, og overraske. 


moi in france
God mandag, fra Cornelis i LA :)

Hei :)

p besk hos david

På besøk hos min kompis David i Santa Monica.
Her er det sol, sommer og deilig. Ha en fin uke alle sammen!

Hilsen Cornelis i LA

HVORDAN ET VIRKELIG GYM BØR SE UT..

equinox santa monica2
Jeg er så lei, hver gang jeg kommer til Norge, å komme til helsestudioer som stinker og hvor apparatene ikke fungerer. På mitt lokale helsestudio, Equinox, i Santa Monica er det alltid rent og pent, alle maskiner fungerer og i garderoben finner du barberhøvler, parfyme, etc.. I tillegg står de ansatte klare med håndklær til alle som trener, og dermed slipper du å sette rumpa di på et apparat fullt av svette. 

equinox santa monica

Kanskje noen gode ideer for enkelte av kjedene hjemme i Norge..? 

Cornelis :) 

Hvorfor er det ikke..

fallskjermer for alle ombord på passasjerfly? 

Noen vil sikkert komme med at det går jo ikke og hvordan skulle man lært opp alle til å klare og folde ut skjermen..

Men seriøst, vil du:

A. ha en fallskjerm under setet som du i verste fall må klundre med å få opp, eller enda verre (er enda verre det neste steget fra verste?..) ikke får opp i det hele tatt..

eller

B. ikke ha tilgang på noen fallskjerm? (slik det er nå).


Hilsen Cornelis
(som ikke liker å fly, men som må gjøre det hele tiden..).
jeg drikker kaffe i queens

God helg!

malibu

God helg fra Cornelis i LA :) 

På jobb som badevakt i Santa Monica

p jobb i santa monica

Da jeg var på stranden nedenfor huset mitt her om dagen spurte badevaktene om ikke jeg kunne hoppe inn som reserve fordi de manglet noen høye, mørke menn i stallen deres. Så jeg hoppet i det, og ble badevakt, eller "Lifeguard" i englenes by.. :)

Badetid i mars..

dscn1007

Det står mars på kalenderen min, men jeg har likevel hentet fram badebuksen. Det er tid for å bade i Santa Monica :)

Min nye bil..

dscn1018

Dette er min nye stolthet her borte i LA.. :)

Nei da, måtte bare ta et bilde av denne deilige mixen av amerikansk SUV og den erkebritiske (men eid av BMW..) Rolls-Royce Phantom.. Hmm, du må bare elske disse pimp my ride amerikanerne.. Stort mer harry blir det kanskje ikke..?

On my way to LA..

bilde fra turen over

En trist dag for alle som liker god radio..

Kommisjonen på Kanal24 hadde akkurat sin siste sending, og med det er en del av norsk radiohistorie over..

Kommisjonen, med Atle Antonsen og Johan Golden på Kanal24, har holdt på i flere år nå for å få radiokanalen på rett kjøl, men måtte til slutt kaste inn håndklet.. Spør du meg har norsk radio nå mistet sitt beste kort og morsomste program!

Takk for alle de gode radiotimene dere ga oss!

Hilsen Cornelis
alltid paparazzi
(dette var det "tristeste" bildet jeg hadde å legge ved..:)

God helg..

daisy og meg God helg folkens! Hilsen Cornelis med verdens tøffeste hund.. :)

TING Å GJØRE I HELGEN..

Har du lagt planer for helgen? Her er noen forslag fra meg:

Fredag:

Etter jobb eller skole foreslår jeg at du løper hjem og skifter til treningstøy, for så å trene én time!
Etter trening bør du gå innom en sushirestaurant og spise et sunt og godt måltid..
Dra hjem, hvil litt og gå ut og møt venner. (merk: jeg sier gå ut, men det behøver ikke bety å drikke..:)

Få 8-9 timer med søvn, før du står opp på lørdag morgen..

Lørdag:
Gå på morgen-/formiddagsspinning og svett ut litt før du spiser brunsj med venner på en hyggelig café.
Dra så på reiselivsmessen på Lillestrøm, om du bor i Oslo området, og planlegg sommerferien allerede nå. På den måten vil du vite når formen bør være på sitt beste..

dscn050912310270
                                                                   Hva med å planlegge å komme hit..
1231019612310229
                                                                            eller dit..

På kvelden kan du derimot kjøpe deg en pose M og se pangstarten på filmåret..

Søndag:
Søndagen bør derimot fortone seg rolig og behagelig, og kan være den dagen i helgen da du ikke trener..
God fornøyelse :)

INGEN UNNSKYLDNING LENGER..

Nå er jeg lei av å høre at "det er jo jul da, man må slappe av..". Nå er julen over, så kom dere ut og tren! :)

Onsdagshilsen fra Cornelis

Me 
Det er nå på tide å få magerutene frem igjen..

GOD JUL FRA NEW YORK :)

DSC00760

Hilsen Cornelis

12310-258

Fake miljøverner?

Hvor miljøvennlig er du egentlig, og er det nok å bytte ut SUV´en med en EL bil for å påberope seg tittelen?

Personlig mener jeg at det å kjøpe seg en EL- bil ikke klassifiserer til miljøverner. Alene.. For det første er ikke de små elektriske bilene SÅ miljøvennlige, når man ser på batterilevetid, o.l., og for det andre: det hjelper lite om du kjører rundt i den lille "teite" bilen, når den "kule" Range´en står i garasjen hjemme. For du drar vel ikke til hytta på fjellet i en EL-bil? Tenkte meg det..

Nei, ærlig talt er jeg litt lei hele dette "spar kloden" maset. Jeg skjønner selvsagt at vi må gjøre noe, og at vi er på gæren vei, men jeg føler at for mange har dette blitt mer en kortvarig trend enn et virkelig engasjement, og jeg ser for meg at så fort avisene skriver om noe annet er hele greia glemt. Vel, kanskje ikke for selve naturen og kloden vår sin del..

Det hele minner meg litt om "redd Burma" kampanjen for kort tid tilbake, hvor folk skulle gå på byen kledd i rødt for å vise sin solidaritet.. Du viser ikke solidaritet eller gjøre så mye godt ved å gå på byen og feste kledd i rødt!

Nå vil nok mange sette et spørsmålstegn ved hva undertegnede kan vise til, og det er strengt tatt svært lite for å være ærlig. Jeg dusjer nok for lenge og kjører bil, men jeg har heller aldri påberopt meg å være en ekte miljøverner, selv om jeg ikke sløser eller er utpregende "forurensende". Likevel er jeg nok ikke noen større synder enn de som er så innmari grønne om dagen, for de aller fleste av dem er faktisk ikke så grønne når det kommer til stykket. Se bare på "miljøforkjemperne" Jens Stoltenberg og Kristin Halvorsen; hva slags bil blir de kjørt rundt i for å snakke om miljø og besparelser? BMW 7-serie av den mest forurensende sorten..

Hilsen Cornelis

Ikke for de med høyde- og heisskrekk..

Wall St. omr?det14

To flinke fyrer :)

To flinke fyrer på trening. Hvor flink har DU vært i dag?

Alfie_og_Cornelis_232714m

Det er søndag, og for de fleste fri og hvile. Men burde du kanskje vært på trening i dag? Husk; det er ikke så lenge til det ser slik ut igjen..

DSCN0187

God søndag,
hilsen Cornelis
http://www.myspace.com/corneliselander

FREDAGSBILDER FRA ROCKEFELLER PLAZA..

12310-269

Rockefeller Plaza, NBC´s hovedsete i New York, hvor du får den beste utsikten over byen (og mindre kø enn ved Empire State Building..).

12310-268 
Inni heissjakten, som lyses opp av blått lys som du kan stå og se opp i på vei opp.. Forøvrig NY raskeste heis..

12310-265 12310-266
Me on the top..                                                                         Nice utsikt på toppen.

God helg, hilsen
Cornelis
http://www.myspace.com/corneliselander

Litt dyrt?..

12310-264

Litt dyrt?

Vel, jeg må si jeg ble litt sjokkert da jeg så dette, men det var egentlig ikke så ille siden det var snakk om islandske kroner..

Torsdags hilsen fra
Cornelis :)

På settet i New York..

12310-257

Meg med maestro Giacomo under innspilling i New York her om dagen.

Nå gleder jeg meg bare til min venn Will Smith's nye film, I Am Legend, kommer ut. Tro meg, dere kan glede dere!

Se mer her

Fredag, ukens beste dag?

Thank God it's Friday, sier de gjerne på engelsk, og vi nordmenn er vel ikke så mye dårligere. Men er egentlig fredag ukens beste dag? Her kommer noen argumenter for og imot, at nettopp denne dagen fortjener betegnelsen; ukens beste dag.

Det er jo egentlig helgen vi liker, selv om helgen kun består av lørdag, som er deilig, og søndag, som "alle" hater.. Fredag derimot er bare bindeleddet mellom en hard uke og de etterlengtete fridagene i helgen. Fredag er i seg selv ikke så veldig lite travel for de fleste, da man gjerne både jobber og løper rundt som en gal for å handle inn til helgen.. Fredagshandelen er nesten like ille som de siste dagene opp mot jul, og vitner lite om helg og fri. Det er mas og kjas, og før klokken er blitt 8-9 er dette en mer stressende dag for de fleste enn for eksempel mandag, som igjen; "alle" hater (bortsett fra TV3 da..).

12310-254 
Er fredag fri, eller mas for deg?


Så hva er egentlig så bra med dagen i dag? Jo, det er jo "starten" på helgen, så man kan begynne å glede seg til i kveld/morgen. Du behøver antageligvis ikke å stå opp tidlig i morgen, noe som gir deg mulighet til å være oppe hele natten og ha det gøy.

Personlig er jeg mer glad i lørdag, og særlig lørdag for- og ettermiddag. Da er det deilig å gå ute og handle, møte venner og kjente, og bare nyte fridagen. Siden LØRDAG er den egentlige fridagen, er det den som burde vært alles favoritt.

I could be wrong, hva mener du?

God helg, 

12310-256
hilsen Cornelis

Hatt en fin helg?

Hilsen gutten i LA :)


12310-166

Vanskeligere å være avholds enn dopa!

Lørdagskveld betyr gjerne sprit, øl, og for noen, dop. Dette er virkeligheten av 2007, og selv om politikere generelt ikke ser ut til å ha skjønt virkeligheten blant de unge, fortsetter folk å dope seg og drikke til den store gullmedalje.

Jeg mener det i dag er vanskeligere å forsvare å være avholds, eller moderat drikker, enn det er å åpenlyst bruke dop. Det er på en måte godtatt at "alle" bruker partydop på byen, og om jeg derimot stikker ut en lørdagskveld med venner uten å drikke, eller i hvert fall holder inntaket svært moderat, er dette liksom ikke greit. Og da snakker jeg ikke om mine venners reaksjoner, men om den vanlige normen på byen som sier at å sippe til en lett brus er helt bak mål.

Og ja, skal innrømme at en cola light på byen ser litt sturselig ut, men alternativene er ikke mange og heller ikke så mye "kulere".

I utlandet er jeg vandt med at alkoholfrie drikker er like vanlig som de med, og tilbudet av spesielle kaffetyper eller alkofrie drikker er større. Ja, du får masse spennende kaffevarianter på caféene her hjemme, men disse stedene stenger tidlig og barer og lignende selger ikke sånt på kvelden i Norge. Dette selvfølgelig av den enkle grunn at dette ikke lønner seg..

Så hva står en som ikke drikker (alkohol) eller eventuelt lite (moderat med alkohol) igjen med på for eksempel Oslo´s "vannhull" (liker forresten ikke dette ordet..)?

Jo da, det er gjerne; brus/lett brus og gjerne gammel, gammel svart kaffe..Ikke så spennende? Velkommen til de "teites" verden..

Cornelis


HVA MENER DU OM SAKEN?

Jeg har trent denne damen!

Jeg har trent denne damen, og i helgen kan du se henne i NM i fitness..

Tidligere hadde vi en konkurranse på Side2, hvor premien var en treningstime med meg. Den heldige vinneren ble Marthe Johansen fra Drammen.
12310-235

Og overraskelsen var stor da denne jenta kom inn på helsestudioet, hvor fotografen utbrøt at det ville bli vanskelig å sette denne jenta på prøve. Men det klarte vi/jeg, og etter endt økt var nok Marthe litt sliten.. Er mulig jeg var "lite" hardere med henne enn med andre kunder jeg har..

Likevel virket Marthe fornøyd, og resultatet ser du at ble bra (jeg tar selvfølgelig all ære for formen hun i dag viser på scenen..:)
12310-237

Uansett, Marthe ble nylig nummer tre i Stavanger Open, og til helgen kan du se henne i NM i Oslo.

Lykke til Marthe!

Cornelis

Beviset på at pølser er usunt.. :)

12310-43

Hilsen en mindre pølsete Cornelis
12310-151

Teit å trene på en søndag?

Denne tanken slo meg da jeg i dag var og trente på mitt lokale helsestudio, siden jeg trente der nærmest alene, på en klubb som har plass til 6000 medlemmer..

Er det slik, siden man da antageligvis ikke drakk så mye lørdag kveld, at det er teit å trene på en søndag? Er det litt nerd liksom?

12310-155

Vel, personlig synes jeg selvfølgelig ikke det, men det er nok en stor sjanse for at det er mange glade lakser der ute som mener at undertegnete og hans/mine likemenn er teite.

Og selv om jeg var ute på lørdagskvelden og hygget meg, var/er jeg nok ikke blant de "kule", som på søndagsettermiddagen sprader rundt i mitt nabolag, godt "gjemt" bak store solbriller, fyllesyk og god, på vei til videosjappen.

Likevel ser jeg ingen problemer med å fortsette å trene på søndagene, selv om det muligens setter meg i den "teite" gjengen. I så tilfelle blir dette også den trente gjengen, men det vil ikke de "kule" skjønne før de har fått kulemage.. :)

God søndag folkens!

Cornelis :)
HVA MENER DU? ER DET NERD Å TRENE PÅ EN SØNDAG?

007 HEIS..

12310-230
Gikk på denne heisen her om dagen i LA, og må si den ga meg litt 007 følelse.. :)

Cornelis

HVOR MYE ER NOK TROR DU?

Jeg synes det er interessant hvor stor forskjell det er på oss folk når det kommer til hva vi føler er nok trening. Der noen mener at en til to ganger i uken er mer enn nok, synes andre at fem til seks er lite.

HVA MENER DU?

Personlig trener jeg fem til seks ganger i uken. Dette gjør jeg stort sett hele året, bortsett fra noen få uker hvile om sommeren. Generelt virker det på meg som om mange der ute liker å trene veldig mye i perioder, for så å ta lange pauser.. GJELDER DETTE DEG?

Cornelis

12310-193
Når trente du sist?

SØNDAGSBILDER!

Her er en lett blanding fra min hverdag i statene. God søndag!


12310-220 
Kodak Theatre i LA, som blant annet huser Oscar utdelingen.

12310-221
Hollywood Boulevard hvor blant annet Grauman´s Chinese Theatre er å finne, og du kan skimte fasjonable (men kanskje ikke så pene) Roosevelt Hotel i bakgrunnen (med H&M reklame....).

12310-222
Bilde fra øya Roosevelt Island i New York City. Bildet er tatt under Queensboro Bridge som du også ser i "Kongen av Queens".

12310-223 En måte å komme seg til og fra øya på er å ta taubane. På fire minutter er du inne på Manhattan, etter å ha svevet høyt over East River..

12310-224 Og slik ser det ut inni :)

12310-225 Manhattan´s sørende

Hilsen Cornelis :)

"DONALD DUCK" PÅ TUR!

12310-217

Min nye bil :)

Her er min nye bil :) ..som heldigvis er "litt" billigere her enn i Norge..

12310-215

God helg!

hilsen Cornelis :)

New York Guide

Her kommer, som noen av dere har spurt etter, noen flere bilder fra min hverdag i New York, med forklaringer og tips. Kanskje får du også noen idéer til ting å se i New York!

12310-207 Times Square, New York City

Dette er selve kjernen for de fleste turister og selv om det for folk som bor i byen blir litt vel mye turister her er det utvilsomt verdet ett besøk. Den beste opplevelsen får du om kvelden ved å ta t-banen til Times Square på 42nd St. og gå opp rulletrappene som ender ut mot 7th Ave./Fashion Ave. Da gir alt lyset og de høye bygningene deg en suralistisk følelse av at du er innendørs når du kommer ut!

12310-202  12310-201
Bilder fra Park Avenue i Manhattan´s Midtown, som er en av de dyreste adressene i byen.

12310-208 Bloomingdale´s på 59th St. og Lexington Avenue

I området rundt Bloomingdale´s på 59th og Lexington Ave. finner du mange av de beste butikkene. Her er det fine butikker, men ikke så ekstremt som på Fifth Ave. Denne delen av Lexington Ave. kan, for oss som er fra Oslo, minne litt om Bogstadveien..

12310-210 
Apple Store på Fifth Ave. fra lanseringen av iPhone, den nye telefonen som Apple håper hele verden vil kjøpe..

12310-211 
Apple Store på Fifth Ave. ved Central Park er en av verdens dyreste butikklokaler, med naboer som Plaza Hotel og Trump Tower.

12310-204  12310-205
Fra Fifth Ave. på Central Park´s østside. Her finner du de eldste og dyreste byggene i byen. Det var her de rikeste industriherrene bygget sine palasser på 18- og 1900 tallet, noe husene bærer preg av.

12310-212  12310-213
Fifth Ave., nord for 79th St. kalles Museum Mile,              Hva dette er vet jeg ikke, kanskje gammelt fengsel, eller
og her finner du blant annet dette bygget som var          kloster? Du finner det i hvert fall på Manhattan´s
ment å skulle ligne på franske slott og som i dag           Upper East Side.
huser et jødisk museum.

Én god ting med regn

Det høljer ned i Norge, og byer og tettsteder druknes av vann. Når sommeren ser mørk ut for de fleste, er det i hvert fall én god ting noen av oss kan få ut av regnet.

Sjelden har vel julimåned sett mørkere ut enn den gjør akkurat nå, i hvert fall for de av oss som liker seg på stranden. Det bøtter ned i vårt langstrakte land, og de fleste sitter innendørs og surmuler. Men når sommeren ser ut som den ikke kunne blitt tristere er det i hvert fall én lys side av saken; det er bedre å trene!

12310-19712310-195
Siden det ikke akkurat ser slik ut i Norge om dagen, men heller som i bildet enda lenger ned, er det kanskje greit å ta en treningsøkt i stede..

De fleste av oss trener dårlig om vinteren for så å gå bananas på helsestudioene når vi merker at våren setter inn. Etter noen uker er det 17. mai, og alle koser seg med en fest, for så å bli "tatt på sengen" av at  -sommeren kom så tidlig i år..

Etter dette gir mange opp. Sommeren har jo liksom startet og for mange er det mer innbydende å ligge i parkene eller på strendene og spise god mat. Og kanskje drikke. Å gå på helsestudio er IKKE det man gjør i julimåned. Eller?

Nå som de fleste steder i Norge ikke akkurat har sommerlige tilstander er det vel like så greit å bruke eventuelle fridager- eller timer på noe som gjør deg i bedre form. Og kanskje humør?

Personlig setter jeg det å trene høyere enn å ligge i parken eller på en båt med én pils i den ene hånda og pizza i den andre, men er du en av dem som ikke er enig med meg der er du kanskje enig i det nå ikke akkurat er vær for stranden eller båten..?

Er du enig med meg på det punktet er du kanskje også enig at det å benytte noen minutter på et helsestudio NÅ, for så å komme i enda bedre form til pils- og badetider SENERE, ikke er noen dum idé.

HVA MENER DU, TAR JEG HELT FEIL?

Hilsen Cornelis :)

Sunny California..

12310-194

Solen skinner ikke alltid i solstaten California. Da er det godt at man uansett, alltid, må bruke bil i LA..

God sommer!

Cornelis

Norske kjendiser:

GLAMOURMODELLER OG AP-POLITIKERE

Paris er ute, og USA står på hodet. Nyhetskanalene dekker det som årets store happening, mens andre mener at det blir dumt å dekke en skandale gjort av en kjendis som egentlig ikke gjør noen ting. Sa noen rosa kjole opp kongsbakken?..

I USA var dekningen av Paris Hiltons løslatelse større enn dekningen av siste presidentvalg. E! Entertainment og lignende kanaler dekket det døgnet rundt, og i går kveld var frøken Hilton selv på CNN´s velrenommerte Larry King Live for å fortelle om sin tid bak murene. Dette fikk noen til å se rødt.

12310-175 Jenta som ikke har det så lett om dagen..

"Late Late" showets host, Craig Ferguson, var en av de som mente at det å sette kveldens egentlige gjest, Michael Moore, til side for å intervju en som egentlig ikke gjør noen ting, var rene galskapen.

Glamourmodeller og AP politikere

USA krever kanskje mer av sine kjendiser enn det vi gjør, du kan ikke bare være kjent for å være kjent i USA, da blir du angrepet.

I Norge er glamourmodellene, enkelte for så vidt dyktige, de eneste kjendisene vi har.

Når vi får besøk av utenlandske stjerner og Norge skal stelle til fest er dette gjestelisten; glamourmodeller og AP politikere. Lenge siden sist jeg så Clinton, Bloomberg eller Bush på fest her i New York. Det er derimot alltid lett å finne et nytt bilde av en festglad Giske på nettet?..

Nei, det jeg savner i vårt kjære land er noen skikkelige kjendiser, noen å se opp til. Noen som har gjort noe virkelig stort, vunnet en Oscar, laget et album som har solgt til gull. I utlandet. Noen som folk kjenner til utenfor våre grenser, som er internasjonal og som jeg kan referere til når jeg snakker med folk ute i verden for å sette mitt hjemland på kartet. Ikke bare hvem som handler dyrest på Voga i Bogstadveien..

Den eneste jeg vet om som er stor nok til å sette Norge på kartet er Morten Harket og A-HA, selv om de fleste der ute tror at de er fra England eller Sverige.

Ellers er Thomas Giertsen en som jeg mener er en av de få kjendisene vi har, som faktisk fortjener en plass i rampelyset, men det er dessverre ikke mange flere der ute.

Nei, når du åpner VG-nett, leser Se & Hør (selv om jeg selvfølgelig ikke gjør det) er det alltid de samme ansiktene du ser. Det er tidligere Big Brother vinnere, folk fra Farmen, som gjerne begynner å jobbe med TV, eller andre personer du kanskje ikke har hørt om. Og så er det selvfølgelig en eller annen ny jente fra et eller annet glamourmodell- byrå som skal slå igjennom som artist, som programleder, etc.

Det er sjelden du på de røde løperne i USA ser noen du må stoppe opp å lure på hvor du har ifra. Her presser ikke kjendisene seg inn, de blir invitert..

Cornelis :)

Sjalu på Oslo?

Er folk fra utkants- Norge og andre mindre byer sjalue på Oslo, eller er Oslo by så dårlig som enkelte mener?

Her om dagen leste jeg denne artikkelen på Dinside hvor tydeligvis mange hadde dårlig erfaring fra Norges hovedstad. Bakgrunnen for artikkelen var at utenlandske reisejournalister hadde kommet med lite flatterende utsagn om Norge og vår hovedstad, noe som fikk mange av sidens lesere til å begynne å "mobbe" Oslo. Leserne så seg ikke enige i de utenlandskes kritikk av fjordene og landet generelt, men hovedstaden fikk gjennomgå.
12310-108
Vi har kanskje ikke Central Park i Oslo, men Frognerparken drar da også mange turister..

Jeg har vokst opp i Oslo, noe som kanskje gjør meg inhabil, men nå bor jeg i New York og LA, så derfor mener jeg at jeg kan mene litt om saken.

Ikke verdens peneste
Oslo er ikke verdens peneste sted. Det er heller ikke det tryggeste, reneste eller morsomste, likevel er det vel det eneste stedet i Norge vi kan sammenligne med de utenlandske større byene, særlig siden det er den eneste byen vi har med litt folketall av betydning.

Vi har byer som Bergen, som er koselig, men i minste laget. Vi har Trondheim, Stavanger, Tromsø og andre byer, men selv om alle disse sikkert har sine ting å tilby blir de ikke store og viktige nok for en hovedstad. I tillegg er hovedstadens plassering, med vannvei mot kontinentet og en såpass kort vei til naboen i øst, en av grunnene til at nettopp dette bør være vårt hovedsted.

Kopiere Australia
Vi kunne jo selvfølgelig gjort som Australia og lagt hovedstaden til en liten innlandsby av mindre viktighet (kan du Australias hovedstad?), men personlig mener jeg at vi gjør best i å bruke Oslo.
12310-163
Vi har kanskje ikke like fin utsikt som de har fra stranden i Santa Monica, men vi har jo Frognerkilen da..

Kvasikule klær
I tillegg kjenner jeg meg ikke igjen i lesernes erfaringer om byen min, vår?, der de mener at det lukter i Oslo, at Aker Brygge er så innmari stygt, eller at "Bogstadveien er prakteksempelet på faenskap, der alle går i stygge, kvasikule klær".. Spesielt når sistnevnte er det eneste stedet jeg vet om i Norge hvor folk faktisk kler seg opp litt, selv om det er langt igjen til hvordan man kler seg for eksempel i New York.

Jeg er veldig glad i Oslo, og selv om jeg synes det kan bli litt kjedelig der og jeg begynner å lengte til andre steder, er og blir dette min fødeby og min favoritt i Norge. Jeg er ikke enig i at Aker Brygge er så stygt, at det lukter her (trodde det var Moss jeg..), eller at vi ikke har noe annet å vise til. Jeg synes vi, sammenlignet med steder som Paris og London, har en fin skjærgård, ypperlige turområder i Nordmarka og ellers mye annet å skryte av. Vi har ikke de peneste bygningene, som Paris og New York, men det er ikke så ille på Frogner og Majorstuen.. :)
12310-122
Shoppingen i Soho, New York, er litt bedre enn i Oslo.. men Bogstadveien har da noe..

Oslo er i hvert fall det eneste stedet jeg kunne bodd i Norge, og selv om det ikke er New York, Madrid, Paris eller Tokyo er det det eneste stedet jeg vet om i vårt land som i hvert fall kan sammenlignes. I hvert fall litt.

Hilsen Cornelis


Hva er DITT favoritt sted i Norge?

Er du for feit?

Hva er riktig vekt for din høyde, og når kan du regnes som feit? Les noen enkle kjøreregler her:

Mange spør meg om de er for feite eller tykke, og det uten at jeg har møtt dem engang. Mye av dette ligger i at folk tror man kan regne ut om man er tykk eller ei gjennom målinger som BMI og lignende, men så lett er det ikke.

BMI, eller Body Mass Index, er noe som mange har hengt seg opp i. Dette er en veldig simpel måte å regne ut om man er overvektig eller ikke, og den tar dessverre ikke hensyn til alle faktorer.

La meg enkelt forklare hva det går ut på;
BMI skal være en formel, utarbeidet av Verdens Helseorganisasjon, som indikerer om en person er overvektig eller ikke, men formelen tar ikke hensyn til benbygning, kroppsfett eller muskler. Det eneste den gir deg er et tall utifra vekten din delt på kvadratet av høyden din.

12310-126

Dette sier seg selv at kan bli litt feil, og gjør for eksempel at personer som body buildere og andre som trener mye plutselig kan komme opp i kategorien overvektig fordi vekten deres er mer enn det gjennomsnittet skal veie med samme høyde. Også blir det feil siden muskler veier mer enn fett, og dette blir da de med høy muskelmasse straffet for i denne formelen. Likeledes blir det feil for personer som har en svært lett benbygning, fordi de kan komme i gruppen undervektig selv om de kanskje ses på som "normale".

BMI under 18,5 er undervektig
BMI mellom 18,5 og 25 er normal vekt
BMI mellom 25 og 30 er overvektig
BMI over 30 regnes som fedme

Jeg kan ta meg selv som eksempel. Jeg veier 88 kg. fordelt på 185 centimeter. Det gir en BMI på
88 / (1,85*1,85)=25,7 noe som er i kategorien overvektig.

Lite visste jeg..

Cornelis


Nå må det visst trenes..

BEDRE FORM AV BRA VÆR?

Blir man i bedre form når man har strand, palmer og fint vær året rundt, eller har ikke været noe med hvor bra form man kommer i?

12310-163
Blir det lettere å ta seg en joggetur når solen skinner og det er palmer over alt?

Etter å ha besøkt treningens mekka, Venice- og Sante Monica beach, slår det meg om det at disse heldiggrisene har strand, palmer og nydelig vær året rundt hjelper dem i å holde fokus og motivasjonen lettere oppe enn det er for de som bor i kaldere og mindre solfylte strøk. Som for eksempel i Norge, hvor vi gjerne kun har fint vær noen få uker i året.

Det er i hvert fall liten tvil om at du blir mer motivert til å holde kroppen i orden når du nesten hele året kan gå i t-skjorte og shorts, og ikke like lett kan gjemme slappe mager og lår under store klesplagg.

12310-161

Selv om Amerikanerne daglig må stå i mot presset av hamburgerer og pommes frites, har de som bor ved vannkanten i Los Angeles ingen ting å legge skylden på om de ikke opprettholder treningen. Vestkysten i USA har også noe som ikke østkysten kan skryte av, nemlig en frisk bris og ikke så utholdelig høy luftfuktighet. For selv om solen skinner kan det bli hardt å trene ute når det nærmer seg 90 prosent luftfuktighet.

Dermed har jeg funnet det perfekte stedet for trening. Los Angeles, California; nesten alltid sol, perfekt temperatur, riktig luftfuktighet og en frisk bris. Tar du deg en tur dit så glem for all del ikke joggeskoene.

Hilsen Cornelis 12310-166

HVA MENER DU? ER VI NORDMENN FLINKE TIL Å SKYLDE PÅ DÅRLIG VÆR FOR Å SLIPPE Å TRENE?

Moi i Universal Studios Hollywood

12310-162

Det har gått en stund siden jeg holdt dere oppdatert om hva som skjer om dagen, og det er fordi jeg har vært i Universal Studios Hollywood for å overvære MTV Movie Awards. Rapport om det kommer det mer om her på bloggen :)

Hilsen Cornelis

Empire State sett fra Queens

I dag var jeg en tur langt inne i Queens, da jeg plutselig så Empire S. dukke opp mellom trærne..
Syntes det var verdt et bilde :)


12310-156

Ha en fortreffelig dag i Norge alle sammen!

Hilsen Cornelis

Gratulerer med dagen alle sammen!

12310-153

Gratulerer med dagen alle sammen!

Hilsen Cornelis i New York

Bilder fra New York

Her kommer noen flere bilder fra min hverdag i New York. God fornøyelse (?) :)


12310-146
Her er jeg og tar kaffepause med NYPD på 42th st.

12310-145
Kjæresten min, Johanna, og sminkøren hennes, Melanie, på MTV studios.

12310-143 12310-139
Og sånn går det når man får besøk,                                   Min kompis Øystein foran Empire State Building.
og gjestene synes tv´en tar for stor plass..

12310-142 12310-153
Her jobber jeg med innspilling av en kortfilm med          Sen kveld på Broadway i New York´s teater distrikt.
35mm Panavision kamera, og er du en kjenner så        (jeg kan forøvrig innrømme at jeg ikke hadde vært på
vet du at det er godsaker :)                                                   teater, men var ute for å vise gjester New York by night..)

12310-150 Bilder fra Ellen´s Stardust Diner på Broadway og 51 st.
Her får du servert maten av syngende kelnere, mens du  12310-149
prøver å hive innpå med fet amerikansk mat. Og jeg skriver prøver, for plutselig får du plassert mikrofonen oppi munnen og indirekte bedt om å synge.. Men for sang- og burgerglade mennesker er dette stedet virkelig verdt et besøk,  men vær forberedt på å vente lenge i kø for å komme inn.

12310-140 Humøret må alltid være på topp i Central Park..

Og så et par bilder fra Los Angeles..
12310-147  12310-148
Fra Nickelodeon Studios i Hollywood.                                  Som du ser er bybildet litt annerledes her enn i New
                                                                                                       York. Her går ingen noen steder, alle kjører overalt og
                                                                                                       fortauene er tomme.. Litt uvant for en "New Yorker" :)


Håper du likte noen av bildene!

Ha en kjempe fin uke,
hilsen Cornelis

Å kjøre bil i New York er ikke alltid like gøy..

                                12310-136

Å kjøre bil i New York City kan få selv den "tøffeste" til å bite negler :)

                                                                    12310-138
Og som oftest skyldes det gærningene i disse gule bilene..

LES SISTE NUMMER AV DET NYE..

Løp og kjøp siste utgave av Det Nye, så vil du kunne lese om treningseksperten og hva jeg gjør i New York :)

12310-135

Pinlig på McDonalds?

Siden folk blir mer og mer opptatt av hva de kjører i seg, blir det hardere og hardere for burgerkjeder som McDonalds å overleve, noe som også vises i firmaets inntjening. Har det nå rett og slett blitt pinlig å gå på McDonalds?

12310-129

Jeg vil si et rugende ja, i hvert fall hvis jeg ser på hvordan det ser ut på McDonalds og Burger King i USA. Her er fastfood kjedene så møkkete og ekle at selv uteliggere vegrer seg for å gå inn. Borte er den smilende klovnen, ballongene som vitner om bursdagsselskaper og fornøyde barnefamilier. Tar du med deg ungene på McDonalds i USA er det nok bare fordi du ikke har råd til noe annet, ikke fordi verken du eller barna har så lyst..

Jeg husker selv den første gangen jeg gikk på McDonalds. Det var nytt, fargerikt og morsomt. De hadde verdens beste is (ja da, alle kan ha sine svinn på skogen), og selv om burgeren ikke akkurat var så god så den da i hvert fall mer spennende ut en mors karbonadeburger hjemme. I tillegg hadde de "lekeland" og morsomme gaver i Happy Meal, så hele familien var fornøyd.

NYE TIDER
Den tiden er nok over nå. Men om dette skyldes mer fokus på sunn mat eller at kjeden begynner å se mer begredelig ut er usikkert, men det vises i hvert fall i restaurantkjedens norske resultat at kjeden ikke er som før.

Men om vi hjemme i Norge er blitt mer opptatt av hva vi spiser, og McDonalds sliter på grunn av dette, skal vi i hvert fall være fornøyd med at de filialene vi har på berget ser ganske så mye bedre ut enn hva de gjør her i statene. For en ting er sikkert, HER er det i hvert fall pinlig å gå på McDonalds..


Hilsen Cornelis

Hva er din mening om McDonalds og andre fast-food kjeder?

Feilen med personlige trenere

En personlig trener kan være der som en venn og støttespiller over lengre tid, men når du betaler tusenvis av kroner for noen få timer, hvor lenge er du egentlig interessert i å betale denne "kompisen"?

Nå vil sikkert noen mene at dette blir å skyte seg selv i foten, likevel mener jeg at med så mange mennesker som skriker etter hjelp så skulle vi personlige trenere se oss for gode til å måtte lure penger ut av kunder.

For det er nemlig det som skjer når din personlige trener ikke får deg i gang på egenhånd etter noen få uker med opplæring. Jeg vet at mange kunder ønsker å ha en å snakke med og drar kundeforholdet over til et venneforhold, men det er ikke disse tilfellene jeg snakker om her.

12310-128
Du bør få din personlige trener til å lære deg opp, slik at du også kan trene alene.

Nei, det jeg tenker på er når en trener får i oppgave å sette en person inn i hvordan han eller hun skal spise, trene, sove, osv. for så å dra dette over måneder og noen ganger år, at noe er galt.

Ofte virker det nemlig ikke på meg som en del personlige trenere ønsker at kunden skal klare noe på egen hånd. Kunden blir ikke instruert i hvordan han eller hun gjør dette med trening alene, nettopp fordi treneren ikke ønsker dette av redsel for å tape penger. Eller?

Personlig mener jeg at en trener som ikke får selv den dårligste, feiteste eller slappeste i form etter noen måneder, har gjort en dårlig jobb. Kanskje har timene vært bra, men man kan garantert ikke ha snakket mye om hvordan kunden skal klare seg på egen hånd. For det er nettopp her det må gjøres. Det hjelper lite å ha de hardeste og tøffeste timene, hvis kunden går rett på McDonalds etter endt økt. I tillegg hjelper det lite å bli hard trent én gang i uken av din personlige trener, hvis du ikke har blitt opplært i hvordan du også trener alene. Om du da ikke har så god råd at du har med din personlige trener på alle timene, flere ganger i uken.

Så er du ikke i Stordalen eller Røkke´s klasse, og har råd til å koste på deg personlig trener 4-5 ganger i uken, bør du kreve at de timene du tar deg råd til gir noe igjen. Og det betyr mer enn at "Lars" står ved siden av deg og sier: og så tar vi to til..

Hilsen Cornelis


Hva er din mening om oss personlige trenere?

Superkropp til sommeren

Her er en liten liste over ting du bør ha i orden for å komme i form til sommeren:

- Få nok sovn og hvile
Riktig og nok søvn er ikke bare med på å gjøre deg mer tilfreds med hverdagen og den generelle helse, det spiller også inn på hvor bra form du klarer å oppnå. Muskler trenger også hvile for å vokse, for så igjen å gi deg overskudd på treningen. Det er også bevist i flere undersøkelser at man blir tynnere av å sove nok, så å skaffe seg nok hvile er ikke bare noe for oss mannfolk som vil opp i vekt.

Stress er også med på å påvirke formen vår, og ved kraftig stress kan man for eksempel oppleve høyere fettlagring rundt magen og oppblåsthet.

- Ikke tren for mye!
Nei dette betyr ikke at du kan slappe av på sofaen, i den tro at jo mindre er bedre. Det det derimot betyr er at treningsøktene dine ikke bør overstige 30-45min. med vekttrening, og det samme for kondisjonstrening. Pass også på å legge inn et par hviledager i løpet av treningsuken.
12310-127

- Spis minst 5 ganger om dagen
Aller helst vil jeg si at du bør spise enda oftere, men dette er et minimum. Husk bare at måltidene må være små!

- Få kalorier er ikke det samme som slank
Å senke inntaket av kalorier i løpet av en dag til det minimale er ikke alltid synonymt med slank. Ligger du på mindre enn 14-1500 kalorier i løpet av en dag er faren for at du senker stoffskiftet større enn at du blir slank.

- Spis fett
Fett, men av den riktige umettete sorten, kan faktisk gjøre deg slankere. Spis ubehandlete nøtter og benytt deg av omegafettsyrer, gjerne i kapsel form om du ikke orker/liker å spise fisk.

- Finn deg noen å trene med!
Det er nok av mennesker som trener der ute, så det er ingen vits i å trene alene og dermed ikke kunne nå de beste resultatene.

- Tren styrke og kondisjon, ikke bare en av delene.

Og til slutt: Hold ut helt til sommeren!

Hilsen
Cornelis

Amerikansk telefongalskap

Er du lei norske telefonselgere, som du mener er frekke og lure? Vent til en amerikaner ringer deg..

Hjemme i Norge er vi ofte lei og slitne av selgere som ringer oss opp til alle døgnets tider med "verdens beste tilbud", men vent til du har bodd i USA en stund før du begynner å klage. Du har nemlig ikke opplevd "telefonselgere" før du har bodd her.

Jeg skriver telefonselgere med anførselstegn nettopp fordi det ikke er en ekte telefonselger du får på tråden her i statene, men i stede en ferdig innspilt samtale.

Det hele foregår gjerne slik:
Telefonen ringer og jeg plukker opp røret. Så hører jeg en stemme som sier; - Herr Elander? Jeg svarer ja, og salgssamtalen fortsetter: - Vi kan nå med glede fortelle deg at bla bla bla.. Etter en liten stund skjønner du at du har stått og hørt på et lydbånd, og selv om du blir irritert og forbandet blir du også litt flau.

Men galskapen stopper ikke her. De virkelig ille tilfellende er når du snakker med venner eller familie i moderlandet, og "selgerne" smetter inn i samtalen din og legger på med de du prater med for å prøve å selge deg noe. Da får man virkelig lyst til å kjøpe..

Selv om de amerikanske selgerne er slitsomme og innpåslitne, er faktisk det som irriterer meg mest de norske selgerne som ringer meg opp mens jeg er her i USA. For selv om amerikanske lydbånd irriterer meg, og jeg i hvert fall ikke får lyst til å kjøpe når de legger på samtalene mine, er det i det minste gratis å høre på. Det er det ikke når "Anders" i Telenor ringer meg med verdens beste tilbud..

Hva er din mening om telefonsalg?

Hvilken muskelgruppe vil du forbedre?

Det er snart sommer og det er nå på tide å sette seg noen mål. Hvilken muskel eller muskelgruppe er ikke som de burde være, og hvordan ligger det an med vekten? Sett deg noen mål nå, og begynn med å prøve å nå dem. Det er ikke i juni måned du bør stille deg disse spørsmålene..

12310-126

HVILKEN MUSKELGRUPPE VIL DU FORBEDRE?

Nye bilder fra New York

Etter en liten sving innom moderlandet er jeg nå tilbake i New York, og her kommer en liten bildeoppdatering fra meg til deg:

12310-119
ABBA er fortsatt store i USA, og de blir ikke noe mindre av at denne "lille" plakaten henger på Broadway..

12310-120
Det er trangt om plassen ved Times Square..

12310-125 Dean and Deluca, her handler kjendisene i New York dyr sjokolade, norsk laks og fransk brød. Dette er en av New York´s fineste matkjeder.

12310-122
Shoppingområdet SoHo. Her finner du alltid svenske og norske turister.. Spesielt på lørdager :)

12310-124 Dette er din mann i New York :)

SØNDAGSBILDER FRA NEW YORK

Hver søndag framover vil jeg legge ut bilder av kjent og ukjent i New York, og hva som ellers detter inn i min hverdag. Her er bildekarusell #1:

12310-108
Fra Central Park´s syd-ende. Snart er det sommer i New York..

12310-104
Ikke langt unna finner vi Apple sitt verdenskjente glassmonter på Fifth Avenue.

12310-103 
Nokia er også representert i området, noe som gleder nordiske sjeler. Var i hvert fall deilig for meg å finne et sted å kjøpe en ordentlig mobil, i stede for de dårlige amerikanske telefonene..

12310-101
Amerikanerne bommet litt på bokstavene, men tanken var god :)

12310-105Fra New York´s Upper West Side. Området hvor det skulle se ut som Seinfeld bodde. Dette er mitt favoritt område i New York, og det anbefales på det varmeste fra meg å ta seg en tur hit!

Søndagshilsen fra Cornelis
12310-106

NORDMENNENE, FINNEN OG FRANSKMANNEN

I motsetning til nok mange andre nordmenn håper jeg denne mannen vinner helgens Rally Norway..

Verdens beste

Da er løpet i gang, og det blir spennende å se om Solberg gutta kan dra inn en pallplass, eller om det igjen blir franskmannen som stikker av med seier. Eller kanskje det blir en finne?

Personlig håper jeg som sagt på Loeb, men de norske brødrene kan kanskje overraske..?

Lykke til uansett, Henning og Petter, selv om jeg holder med "fienden".. :)

12310-61
Hilsen Cornelis

Hvem holder du med?

UNGDOM ER IKKE VIKTIG!

Om steroider kan blandes med alkohol, eller anoreksi kan skjules ved vekttrening - er reelle og skremmende spørsmål. Spesielt når de kommer fra en på 16.

Jenter og gutter i alderen 16-18 er en av de gruppene jeg får mest henvisninger ifra, og ofte høres de fortvilte og noen ganger nesten desperate ut i sin søken om hjelp. Hvorfor? Jo, ingen andre vil hjelpe dem.

Jeg mener noe er galt når gutter på 16-17 år sender meg mail om hjelp fordi de føler seg for tynne, og at de ikke føler de får hjelp noe sted. Likeså når jenter på samme alder forteller meg at de vil trene og være i form, men at alle treningsveiledere bare gjør dem store og for muskuløse og at de store treningssentrene liksom ikke tar seg tid til å hjelpe dem.

Selvsagt er ikke gutter på denne alderen ferdig utvokst, og de vil naturlig legge på seg. Kanskje overdriver noen jenter deres redsel for å bli “store”, men det er sånn det er å være i den alderen. Man er gjerne usikker og vet ikke hva man skal gjøre.

Da må i hvert fall ekspertene vite og vise hva som må gjøres.

Ikke treningstimer for de yngste

På treningssentrene i Norge finnes det klasser for gravide, for eldre, for mosjonister, for de supertrente, for de med dårlig tid, osv. Når så du sist en klasse for de yngste? De mellom 16-18? Tenkte meg det..

De yngste er ikke business. Ja, noen helsestudioer har 18-års aldersgrense, men de tar ikke imot 
18-åringene noe bedre der av den grunn. Unge mennesker under 20 år bestiller sjelden personlig trener timer, så der kan ikke treningssentrene tjene sine ekstra kroner. I tillegg er det trolig at de faktisk vil bruke sitt medlemskort for alt det er verdt, mens eldre og de mer “voksne” kundene gjerne blir det vi liker å kalle støttemedlemmer.

Dop og alkohol

Samtidig som flere og flere unge mennesker kommer til helsestudioer uten å finne den hjelpen de trenger, så ser myndighetene at bruken av steroider og doping øker blant den unge befolkningen. De unge vet ikke så mye om trening og langt mindre om farene ved bruk av disse preparatene. Aldri en god kombinasjon.

Gutter ned i 17-års alderen har spurt meg om det ene dopingmiddelet etter det andre er bra, og om det er skadelig å blande det med alkohol.. Og da tenker de ikke på helsa, men på muskulaturen…..

Hilsen Cornelis

FARLIG TYNT I NEW YORK

Nye retningslinjer for å bedre modellenes helse har sett sitt lys, men under moteuken i New York så det ikke ut til at verken designere eller modeller var påvirket av nye regler og tiltak.

Som du kunne lese for kort tid siden på Side2 har CFDA, «The Council of Fashion Designers of America», laget nye retningslinjer for hvor tynne modellene bør være og hvordan de skal spise og holde seg sunne. Dette er noe som kommer som en reaksjon etter at en modell døde av anoreksi i november.
12310-88
Da jeg var på Gen Art sitt fashionshow her i New York i helgen, ble jeg sjokkert over hvor tynne modellene faktisk så ut til å være. Lite var det i hvert fall som tydet på store helsemessige forandringer. Under visningen i regi av Gen Art var det tre New York designere som fikk vist seg frem, Chrishabana, Geren Ford og Jerry Tam. Ingen av designerne så ut til å ha satset på større størrelser over deres høstkolleksjon.

Det kan også virke som flere av de i apparatet rundt modellene har mye å lære, i hvert fall når designere som Betsey Johnson får seg til å si: - Jeg har sett modeller spise pizza på kjøkkenet. De spiser alt, og går ikke opp ett gram. Det finnes jenter som har perfekt vekt.
12310-81
(foto: Us Weekly)

Hvis hun hinter til noen av de jeg så, så var ikke dette personer med perfekt vekt. Og spiser du pizza og “alt” vil du ikke kunne se slik ut, så da burde kanskje designeren få sjekket ut hva som skjer når hun ikke er der..

I tillegg er det vel ikke til hennes, eller hennes kollegaers interesse at modellene er så tynne, for som tilskuer blir du jo bare stående å tenke på hvor sykt tynne disse jentene er og man glemmer jo helt fokuset på klærne. Slik var det i hvert fall for meg, som bare kunne tenke på mat under visningene..

Hilsen matglade Cornelis :)

HER VIL DU IKKE SPISE!

Det finnes tusenvis av spisesteder i New York, men enkelte av dem vil du ikke spise på..

Neste gang du besøker New York og føler for en matbit, så lov meg at du ikke spiser på en av byens "pølseboder"!

Dette er små flyttbare boder som settes opp- og tas ned samme dag. De selger en form for svidde kjøttbiter som de står å putrer på grillen hele dagen, og du vet aldri om kjøttet har ligget der i fem minutter eller fem timer.. I tillegg til at hygienen er dårlig, kjøttet er vondt og usunt, er bodene også til sjenanse for forbipasserende.

Røyker deg ned
Enten du vil eller ikke, er det umulig å komme bort ifra lukten. En slik bod kan lett røykforgifte 10 kvartaler, og de står gjerne på beleilige steder, hvor de vet at folk må passere eller vente på grønt lys.

12310-79
Mat for hunder.. :)

Av en eller annen grunn liker new yorkerne å spise på slike steder, men så liker de også pannekaker med sirup til frokost og da.. men som personlig trener og dine øyne på kosthold- og trening i New York fraråder jeg deg å prøve.

Jeg sier bare som t-banepolitiet sier når de ber deg om å passe på bagen din, "YOU HAVE BEEN WARNED".

12310-80
Hilsen Cornelis 

5 FINE OG KJAPPE PÅ DIETT

Lurer du på hva du kan spise som tar liten eller ingen tid å lage og samtidig er sunt?
Her er svarene:

Cottage cheese
Spis det med nøtter, eple, druer eller lettsyltetøy. Cottage cheese inneholder svært mye proteiner, og spiser du det med ubehandlete nøtter får du i deg nødvendige og gode fettsyrer.
Pass deg for:
de ferdigporsjonerte cottage cheese pakningene, hvor du får med mer syltetøy enn førstnevnte.

Nøtter
Nøtter er mer enn Polly Peanøtter, og spiser du ubehandlete nøtter som ikke er saltet eller ristet får du i deg mye gode fettsyrer som faktisk er med på å gjøre deg slankere. Gode fettsyrer finner du i for eksempel cashew og valnøtt.

Grovbrød med egg, kylling- eller kalkunpålegg.
Brød er jo litt imot den vanlige slankeoppskriften, men spiser du riktig type og mengde brød er det ikke ødeleggende for vekten. Personlig anbefaler jeg Fedon sitt grov brød som inneholder en del proteiner og lite karbohydrater, i tillegg til at det smaker godt.

Lompe med kalkunpålegg
Raskt, billig og faktisk ganske godt. Kalkunpålegget gir deg mye proteiner og med lompe får du i deg nødvendig karbohydrater uten at du legger på deg. Perfekt for mellommåltidene på jobben, når du ikke har tid til å preparere et større måltid.

Salat med tomater, avokado, og linjekjerner.
Glem ikke at den enkleste, sunneste og som oftest letteste maten å få i seg i en fei er en enkel salat. Husk også at dette er noe du kan spise til du “sprekker” uten at du legger på deg. I tillegg er det svært sunt.

I tillegg til hva du spiser er det viktig at du spiser ofte nok hvis du ønsker å gå ned i vekt eller fett. Du bør helst ligge på 6-8 måltider om dagen, med alle mellommåltider inkludert.

Hilsen Cornelis

GOD HELG, FRA GUTTA I NEW YORK!

12310-38

HVEM HOLDER DU MED?

Hvis du følger med på kjendisfronten om dagen, har du sikkert fått med deg krangelen mellom Rosie O´Donnell og Mr. Trump, som verserer i alle medier.

Men hvem holder du med; Rosie eller The Donald?

12310-49

Jeg behøver kanskje ikke legge skjul på at jeg personlig holder med sistnevnte, og ikke sjuska Rosie. Jeg siterer bare Mr. Trump:

- Rosie O'Donnell er avskyelig, både på innsiden og utsiden. Se på henne, hun ser ut som en sjuske. Hun har språk som en trailersjåfør og hennes eget show gikk ad undas da det var bare henne.


Hilsen Cornelis

AMERIKANSK SIKKERHET

12310-48

Da noen hadde klart å slå vektene borti speilet på mitt lokale helsestudio, gikk personalet helt amok med "caution" tape.. I USA er man redde for å bli saksøkt, skjønner du.. :)

Hilsen Cornelis  

GOD HELG, ALLE SAMMEN!

POLITISK UKORREKT

Dette har egentlig ikke noe med trening eller kosthold å gjøre, men når jeg ser en Ford GT må jeg nesten ta et bilde..

Selv om det, i Norge, er Kristin Halvorsen tider og slike biler er fy fy..er dette i USA og her er sånt bare tøft.. Personlig har jeg ikke så mye til overs for amerikanske biler, men dette er en ganske spesiell bil som får en hver til å bli imponert..
Selv her i USA, hvor alle biler er superbillige, koster denne sportsbilen over 1 million, men den forsvinner snart fra markede.. så løp og kjøp! :)

Hva er din favoritt bil?

12310-47

ET LITE STYKKE NORGE

Reklamen lyver ikke; Jarlsberg er verdenskjent! Selv i New York´s matbutikker slipper du ikke unna den kjente norske osten. Freia melkesjokolade var derimot ikke å se..

12310-46

P.S. Må vel innrømme at det ikke lå Jarlsberg i min handlepose da jeg forlot butikken.. :)

Ha en fin helg,

hilsen Cornelis

HELLER TYNN ENN FRISK

Å overhøre røykere snakke om at de skal slutte eller ikke kan både være interessant og overraskende. Les hva røykere er mest redde for:

Kiloene viktigst
At kiloene veier høyest er følelsen jeg sitter igjen med når jeg hører røykere prate om å stumpe "siggen". Det å stumpe den kan nemlig gjøre dem feitere, mener de, og da velger de heller å fortsette. Lite tenker røykere på det at å røyke er som å sette kniven på strupen, og at man nedsetter livskvaliteten. Gulere tenner, dårlig ånde, styggere hud, elendig kondis og generelt nedsatt helse er argumenter som er "glemt". At man derimot kan gå opp ett par kilo ved å prøve og slutte, det henger som en oppslagstavle med belysning på veggen.

Det første som slår meg, uten at jeg skal påberope meg å være noen ekspert på "stumpe røyken"-området, er at røykere bare leter etter unnskyldninger for å fortsette. Det at man risikerer å gå opp noen kilo er ikke problemet, de kan dere kvitte dere med ved å trene med meg, kjernen er at dere ikke vil slutte!

Eller for å si det på en annen måte; dere vil gjerne slutte, bare ikke i dag!

Klart det er bedre å ta det problemet senere, vente litt liksom. Det passer aldri å gjøre ubehagelige forandringer i livet. Man vet det er dumt å fortsette, men å slutte kommer til å gjøre så vondt at man lar det være. Men hva om det blir for sent? Hva om man går så langt at det er for sent å snu?

Personlig synes jeg, kanskje ikke så overraskende, at dere som røyker bør stumpe den lille eklse saken dere suger på flere ganger om dagen. NÅ! Så får man heller gå opp noen gram, komme seg bort til ett helsestudio og ta det derfra. Det gjør kanskje litt vondt, og kanskje føles det "umulig", men jeg tror på dere. Så lykke til!

Om dere tar utfordringen da...

Hilsen Cornelis

Fritt luftrom over Manhattan

En skulle kanskje tro at Manhattan, etter 11.september 2001, var et ulovlig område å fly over.
I realiteten kan ingen stanse deg..


Det er riktignok ulovlig å fly over Manhattan, men som tv-reporter John Schiumo i "The Call" på NY1spurte ekspert Dr. Maxine Luber; "hvordan kontrollerer dere egentlig det?". Til svar fikk han at det var jo ulovlig å fly over Manhattan, så hvis man vil bryte loven så..
Nyhetsoppleser
"The Call" satte spørsmålstegn ved sikkerheten.

Terrorister bryter jo gjerne loven, men å fly nærme Manhattan (over dens nabobydeler) er lovlig, og som tv-reporteren fortsatte; "hva hindrer da egentlig folk fra å ta en liten svingom over Central Park? Det er vel ikke sånn at dere skyter ned småfly som nærmer seg med missiler?".
"Nei, men utifra alt det vi må overvåke og passe på, skjer det jo lite da", svarte hun tørt tilbake.
12310-33
Flyet traff en høyblokk på Upper East Side.

I går kveld skjedde det igjen. Et fly krasjet inn i et høyhus på Manhattan, men i forhold til tragedien i 2001 var det denne gangen snakk om et lite privatfly eid av Yankee-stjernen Cory Lidle. Flyet gjorde mindre
12310-36
Baseball-stjernen Cory mistet livet i flykrasjet.

skade på boligkomplekset det traff, men som nordmann i New York blir du litt skremt når du hører fly, høyhus og krasj i samme setning.

New Yorkere tok derimot hele saken med knusende ro, og i motsetning til hva man kan få inntrykk av i norske medier, var det ingen panikktilstand i byen onsdag kveld. Derimot var mange mer opprørt over ar Mets kampen ble avlyst, begrunnet av dårlig vær, og at de ikke fikk igjen de 26 dollarene billettene kostet..


12310-35
Borgermester Bloomberg under pressekonferansen i går kveld.

Selv om de fleste innbyggerne jeg snakket med raskt konkluderte med at dette ikke kunne ha noe med terror å gjøre, syntes likevel noen at datoen 11/10 var mistenkelig. Senere på kvelden kom riktignok borgermester Bloomberg med en offisiell uttalelse om at dette ikke hadde noe med terror å gjøre, men det vil sikkert ikke stoppe enkelte fra å fortsette og spekulere.

Cornelis

HVA VAR DET FØRSTE DU TENKTE DA DU HØRTE OM ULYKKEN?

New York i matkrig


Det er 3 år siden New York City forbød røyking på sine restauranter. Nå tar de skrittet videre og vil følge på med ett nytt tiltak i håp om å bedre amerikanernes helsetilstand.


New York Board of Health presenterte tirsdag sitt forslag som kjapt vil begrense bruken av ingredienser som inneholder den åreforstoppende substansen trans-fett; vanligvis listet på innholdsfortegnelser som delvis hydrogenbasert olje. De ønsker at New Yorks restauranter blir tvunget til å lage mat med sunnere olje, og ikke det skadelige trans-fettet som kroppen er ute av stand til å forbrenne.
 
Blir bøtelagt
Om forbudet trer i kraft kan restauranter som ikke holder seg til reglene risikere bøter på 2000 dollar. I følge New York Times har New York Board of Health, som har autoritet til å pålegge restriksjoner helt uten annen tillatelse, vært enstemmig enig om planen om å begrense bruken av denne type fett til ett halvt gram per porsjon.

Dette fettet finnes i blant annet margarin, stekeoljer og dukker opp i mat som paier, pommes frites og smultringer. Maten som mange amerikanere har lært å kjenne gjennom barndommen, kan komme til å forandres drastisk.

Sinte restauranteiere
I følge CBS News er det flere restauranteiere som hisser seg opp over den nye potensielle restriksjonen.

- Det å merke et produkt er en ting, men når de totalt forbyr et produkt går de langt forbi hva vi anser som varsomt og akseptabelt, sier Chuck Hunt, Vise President for New York State Restaurant Association, til CBS News.

Amerikanerne har ca. én måned på seg til å kommentere forslaget, og de blir forsikret om at maten som står de nært til hjertet ikke kommer til å forandres på smak.

Farlig og unødvendig
Helsekommandør Thomas Frieden erkjenner at forbudet vil bli en utfordring for restaurantene, men sier at trans-fettet lett kan bli erstattet med andre oljer som smaker det samme eller bedre og som er mye mindre helsefarlig.

- Det er en farlig og unødvendig ingrediens, ingen kommer til å savne det når det er borte, sier han.

Hva synes du? Er dette forbudet noe vi bør innføre i Norge også?

Hilsen Cornelis

Empire State Building forsvant..

12310-18

Her om dagen "forsvant" Empire State Building da tåken slo til over Manhattan.. men kort tid etter var det tilbake. Men som du ser på bildet var det litt av et syn da det 443 meter høye tårnet (inkludert antennemast) ble "borte"..

12310-19

Tar jeg helt feil?

Hei alle sammen, 

Er i New York om dagen, derfor de litt rare bokstavene iblant.  Det er ikke bare bokstavene som er rare her, kostholdet er like saa.

Ja, jeg vet jeg har gitt mine harde angrep mot norskt kosthold til tider, men disse amerikanerne kan vi vel trygt si er baade ett og to hakk verre enn oss.

Jeg har naa vaert her i en god uke og det lyse brodet og hamburgerne begynner aa ligge godt i magesekken. Det er ikke det at amerikanerne ikke har forstaatt at sunn mat er smart, det er bare saa mye usunnt aa velge blant. 

New York er nok av de bedre stedene i USA naar det kommer til kosthold, mye paa grunn av innflyttelse fra andre deler av kloden. Ett besok til Little Italy her om dagen kostet meg lite baade paa pengebok og kalori-inntak. Dagen etter gikk turen til Amerikas saakalte sunne alternativ, Olive Garden. Jeg kunne fort konstantere att hadde jeg konsumert hele den retten jeg fikk servert er jeg ikke sikker paa om jeg ville vaert i stand til aa kunne skrive om det i ettertid. Til mitt poeng: om det skal mye til aa finne den sunne maten i Norge, saa skal det fryktelig mye til for aa komme seg unna den usunne maten her borte.

Er det ikke rart? Var det ikke her de forst pratet om Sushi, var det ikke her borte de forst snakket om diet coke, low fat muffins og oksygen barer?  Har jeg kommet helt feil eller er jeg bare feilinformert? 

Donald Trump
Jeg husker godt Donald Trumps egne ord: "New York; if you can make it here, you can make it anywhere", han mente det vel ikke bokstavelig? For det som er helt sikkert er at det er maten som kan bli det som stopper meg.

Hva synes du om den amerikanske maten, hva synes du om tilbudet her i New York eller andre steder i USA?

Gleder meg til aa lese din mening!

Hilsen Cornelis (som kan komme til aa vende nesa hjem igjen som en helt annen mann) 


DERFOR ER DET FARLIG Å STUDERE

Å studere gir mange goder som for eksempel et mer oppvakt sinn, og forhåpentligvis en god jobb i ettertid.  Før den tid kan du imidlertid ha skadet mye..

- Man får dårligere rygg av å sitte over lengre tid og studere, særlig i anspente stillinger når man leser.
- Man får stivere nakke og mer anspente skuldre.
- Stress gjør deg sykere, svakere og i generelt dårligere form.
- Lesing og fordypelse av studiet kan forårsake at du glemmer å spise til faste tider.
- Mot eksamener og andre prøver legges andre «uviktige»  ting på hylla, faren for at en av dem er trening er høy.
- Studietid er gjerne synonymt med mye festing som igjen går ut over formen.
- I tillegg kan mye grubling og studering gi stort hode og mindre hår..


Alt i alt finnes det farer og ulemper med å studere, men dette er prisen man må betale for å bli smartere og oppnå mer kunnskap. Så prisen er kanskje ikke så høy likevel..


Cornelis :)

NOK ET «IDRETTSTALENT» TATT

DA vi endelig fikk Landis saken ute av bildet, og med det forhåpentligvis noen dopingfrie dager, kom det dessverre nå en ny doping skandale..

Utøverne selv kan ikke skjønne hvor mye dette skader sporten, eller kanskje de bare gir blanke..
Selv skylder de i hvert fall bare på legene sine, og mener at de er blitt lurt.

HVA MENER DU BØR GJØRES?

TILLAT DOPING!

Glem bodybuildere og vektløftere, de virkelige jukserne finner du i sykkelsporten.

Man kan få følelsen av at "alle" sykkelutøvere doper seg om dagen. Nå er ikke spørsmålet lenger om de gjør det eller ikke, men heller om de klarer å skjule det for oss intetanende utenforstående.  Den ene "mesteren" etter den andre blir tatt, om min mening er at vi for enkelhets skyld bare kan tillate doping i sykkelsporten, først som sist. Så får heller konkurransen ligge på hvem som er "flinkest" til å dope seg.


IMOT DOPING
Personlig er jeg imot doping, og har aldri hatt sansen for folk som jukser seg til "god form" og imponerende resultater. Nå har jeg imidlertid sett meg lei på alle dopingsskandalene i sykkelsporten, og mener at nok får være nok.

Slik situasjonen er i dag er alle sykkelrytterne, i mine øyne, juksere og bedragere. I realiteten er de nok ikke det alle mann, men de blir mistenkt i mine øyne i alle fall. Alle sammen..

BRA Å VÆRE SIST
Normalt gir det deg best følelse når du vinner noe, og det å komme helt sist inn til målstreken er gjerne litt pinlig i de fleste idrettsgrener. Her har da i hvert fall sykkelsporten og især "Tour de France" gjort en liten ny åpenbaring. Fra nå av kan det være gunstig å komme sist, eller i det minste langt bak, i disse løpende. For man mistenker kanskje ikke sistemann..?

Cornelis :)


HVA ER DIN MENING OM SYKKELSPORTEN?

BLÅSKJELL ELLER PØLSE?


Sommeren skal bestå av delikate retter som er sunne og lette for magen og sinn. Hva står på menyen hvor du er og hva faller valget på?

Jeg tilbringer mye av sommertiden min i Frankrike. Jeg har gjort det i mange år, og selv om jeg setter stor pris på det varme været, fine strender og natur, så er jo, som dere vet, maten viktig for meg.

Jeg mener nemlig at Frankrike har forstått dette med riktig kosthold langt bedre enn vi i Norge.  Mens vår sikre "nasjonalrett" som vi finner nesten overalt er pølse og pommes frites er franskmennenes utgave av dette blåskjell og pommes frites. Snakker vi slanke- og sunnhetsmessig er det jo pommes frites som burde droppes i begge tilfeller, men, som jeg har skrevet tidligere i min blogg, synes jeg pølse burde vært kuttet ut på menyer her i norden. Det er jo ett langt bedre tilbud med blåskjell, eller hva?

Nå skal det sies at man kan selvfølgelig få blåskjell hjemme i Norge også, men det blir ikke helt det samme. Her i Frankrike får man en "bøtte" med dampende varme skjell til en billig pris, mens i Norge får vi ofte 10 skjell liggende i en liten skål i en helt annen prisklasse.

Ja, da ble det igjen ett innlegg med "hvor mye bedre det er i andre land", men jeg synes kosthold og utvalg i Norge er dårlig og dyrt. Hva synes du?

Jeg håper du koser deg i varmen enten det er i Norge eller det store utland, med blåskjell eller pølse.

Hvordan står det til med kostholdet nå på sommeren? Det er nå det skal være enkelt vet du. Frukt, salat og annen lett mat bør være lett valg på denne tiden av året.

Send meg ett lite innlegg på hvordan det står til med maten og treningen og hva du velger fra menyen hvor enn du måtte befinne deg.

God sommer,

Hilsen Cornelis

FASTFOOD TIL LUNSJ?

Ansatte velger dyr og dårlig hurtigmat, fremfor billig,sunn og god kantine mat. Hvorfor? Er de rett og slett redd sine egne kolleger?

Da jeg kom ifra TV 2-kantinen i dag slo det meg en ting; mange av mine kolleger velger bort TV 2 kantina´s sunne tilbud, og løper heller bort på Burger King eller McDonalds og kjøper seg dyrere og dårligere mat der.

Hva kan dette komme av? Er de redd for å spise med sine kolleger, eller er de bare lei av å se de samme trynene?

For at du som er utenifra skal forstå hva jeg snakker om, ramser jeg her opp litt fakta om lunsjtilbudene våre:

TV 2-kantinen (for Oslo kontorene) ligger i TV 2 huset midt i Oslo, nærmere bestemt på Karl Johans gate. Kantinen ligger i toppen av huset, og består av en innebygget etasje pluss en åpen terrasse etasje (kanskje Oslos fineste). Normal kost her er aldri «normal», men skiftes daglig med nye spennende retter med morsomme navn (en av dagens retter var for eksempel «Innbakt Ufo», som på TV 2-språket betyr pita med kjøtt og salat). Selv om rettene aldri er de samme, og navnene er rare er maten alltid sunn og god.  I tillegg er den for oss ansatte billig. For rundt 30-40kr. spiser du deg veldig mett, hvor langt kommer du for det på McDonalds?

Så tilbake til mitt spørsmål: Hvorfor spiser ikke alle der?

Ingen forståelse
Jeg kan skjønne at de på huset som vil legge litt mer penger i lunsjen, og slippe å se alle de trøtte gamle fjesene, velger en eller annen restaurant i nærheten. Jeg er selv en av dem en gang i blant (i tillegg til å være fast kunde på den lokale helsekostbutikken), men å droppe kantinen for Mickey D´s (McDonalds)?

Nei sorry folkens, der får dere ingen forståelse fra meg. Tross alt skriver jeg om trening og kosthold, og selv om dere er mine kolleger støtter jeg dere ikke der!

Cornelis :)

Hvordan er det på din arbeidsplass? Spiser du selv burger og «fastfood» til lunsj?


SJEKKEPLASSEN NR.1

Glem utesteder og barer, det beste stedet å sjekke opp er på treningssentrene.

Lei av å snakke med folk i fylla, eller å lete etter et sted å møte din framtidige utkårete?
Prøv treningssentrene!

Uten alkohol
Ja da, det høres ut som et dårlig triks fra min side for å få deg opp av sofaen og inn på treningssentrene, men det er faktisk sant. Det stedet du lettest kommer i kontakt med helt fremmede mennesker, uten å innta masse alkohol først, er nettopp på de store sentrene.

På landets mange store Elixia´er, Sats´er, Spenst´er og Friskis og Svettis´er, samles ukentlig tusenvis av treningsinteresserte og kanskje ikke så interesserte mennesker for å trene og SE.
Se etter hva? Jo kanskje etter deg!

mitt lokale treningssenter er det morsomt å se nettopp dette i praksis. Nye single medlemmer kommer inn, møter så noen av de få som fortsatt ikke har kjæreste på gymmen, og vips så er nok et (trenings)par i boks.

Litt på kanten
Det høres kanskje litt på kanten ut, med det er faktisk sannheten. Og egentlig er det jo ganske naturlig;
to personer er single, begge har de samme interessene (i hvert fall noen av de samme), og begge befinner seg på samme sted. I tillegg har man noe å prate om, eller i hvert fall en unnskyldning for å begynne å prate.

De beste stedene å finne en av motsatt kjønn er nok for gutter å henge seg på typiske «jentetimer», og for jenter å entre vektsalen. Da kan gutta spille litt klønete og få hjelp av alle jentene i klassen, mens gutta nok vil hjelpe til om du er jente og spiller «ny» i vektsalen.

Derfor er dette etter min mening sjekkeplassen nr. 1, og vil i tillegg til å gi deg bedre helse, sørge for at du også får deg kjæreste eller møter noen å bli kjent med, om dette er ønsket.

Uansett går det fortsatt an å bare trene på landets helsestudioer, og ønsker du å være i fred er det bare å kaste på seg iPod´en..

Hilsen Cornelis :)

Nå ble det kanskje veldig mye klarere hvorfor alle fikser seg så mye, når de bare skal gå og svette likevel..

VERDENS BESTE

Verdens beste

I disse «Solberg opp i ledelsen» tider, tenkte jeg det var greit å fremheve hvem som EGENTLIG er den beste føreren, nemlig Sébastien Loeb

Den 32 år gamle franskmannen er uten tvil verdens beste rallyfører, og personlig mener jeg han er den beste uansett sjanger eller klasse.

Så får vi bare vente å se hvem som faktisk blir årets verdensmester etter at siste løp i Wales er kjørt, men jeg tør satse på at det ikke blir Herr. Solberg...

Cornelis :)

HVOR MYE VIL DU VEIE?

Alle er vi forskjellige, og der noen vil opp vil andre ned. Men hva er egentlig drømme vekten, og hvorfor?

Selv svinger jeg mellom 85-89 kg., og føler i perioder at jeg ikke veier nok. Andre kan derimot si til meg; «du vil vel ikke bli noe større nå?», og jeg skjønner ærlig talt ikke hva de snakker om.

Så kan jeg oppleve situasjoner der folk er tynne som en strek, og likevel så vil de gå ned mer.
Har vi virkelig så forskjellig syn, eller er det ideal kroppsbildet vårt som er så til de grader på hver vår planet?

Hva mener du? Hva er for stort, for lite, for smalt eller for bredt? Kom med din mening, for jeg lurer på om det er jeg som er rar, eller om det er alle andre jeg møter som tar «feil»..

Cornelis :)

- Ikke få flere damer hit!

Jeg har mange ganger nevnt at jeg synes jenter burde bli flinkere til å benytte seg av vektrommet på helsestudioene. Nå får jeg imidlertid «kjeft» av andre for å ha lokket dere jenter inn i «gutterommet».

Flere ganger har jeg sagt at jenter burde bli flinkere til å trene med vekter, siden dette også har mange gode effekter for jenter. Nå er det bare sånn at jeg får «kjeft» for å lokke dere jenter inn til guttas tilholdssted, og det morsomste er at det er én av deres egne som oppfordrer til jenteboikotten..

- Kan du ikke droppe å skrive at jenter skal trene med vekter, det blir så mange av dem her!, sier en kvinnelig treningsutøver til meg på mitt lokale treningssenter.

Jeg svarer at jeg ikke tror dette har så mye med hva jeg skriver, så stor innvirkning tror jeg ærlig talt ikke at jeg har.

- Det har i hvert fall, etter at du begynte å skrive det, blit mange flere jenter her. For mange!, kommer det blidt fra treningsjenta.
Men jeg kan jo ikke skrive at de ikke burde trene her, hvis det er det beste for dem..
- Jo da, fortsetter damen og løfter videre i takt med gutta rundt seg.

Er det virkelig sånn at dere jenter ikke liker å trene rundt andre av samme kjønn, eller er dere bare redde for at det ikke skal bli nok fokus på hver og en av dere?

Ikke vet jeg, men kvinnen på mitt treningssenter er i hvert fall redd for noe. Kanskje det kort og godt bare er at hun ikke vil at hennes medsøstre skal oppta plassen for oss gutta?

Cornelis :)


HVA MENER DU? ER FORTSATT VEKTROMMET BARE FOR GUTTA?

TRENE DAGEN DERPÅ?

Du våkner søndag morgen med hodebank og dårlig samvittighet. Kroppen føles nedbrutt og dehydrert. Det er da du stiller deg spørsmålet; BØR JEG TRENE?

Dagen etter en "fylletur" føler mange for å rette opp "att alle feila fra i går", men er egentlig dette så lurt?

Med inntak på mer enn ett par øl og noen glass vin, vil jeg si NEI. Kroppen jobber nå for harde livet for å kvitte seg med giften, og presse kroppen da til å takle flere fysiske utfordringer er ikke å anbefale.

Når det er sagt; drakk du noen få øl med noen venner lørdag kveld, og tok en tidlig kveld med litt mat og vann før du la deg, er saken en annen.

Etter inntak
For å vite om du er i gruppen som kan trene eller om du bør la være, må du prøve å se litt på mengden du fikk i deg og så regne ut hvor mye som fortsatt kan være igjen.

Kroppen forbrenner ca. 0,10-0,15 promille per time. Det vil altså si at hvis du hadde en promille på 2,00 klokken 2 i natt, er ikke all alkohol ute av kroppen før tidligst klokken 16 i ettermiddag.

I tillegg bør du tenke på at du har "tørket" ut kroppen med alkoholen i går, og mitt råd er da heller å drikke mye vann og få i deg riktig og rikelig med næring i stede for å løpe bort til gymmen ti over fire.

Ikke så farlig
Er man flink til å trene jevnt og trutt, er ikke en søndag uten trening så nøye. Da kan det være bedre å slappe ordentlig av, og heller heale kroppen så den er klar for en ny uke med hard trening.

Er man derimot i gruppen som sjelden eller aldri trener, er i hvert fall argumentet for å presse kroppen til å trene- akkurat i dag- ikke salgbart.
Da vil jeg heller anbefale deg å prøve og motivere deg selv til å trene i morgen, eller kanskje droppe å drikke neste helg(?).

Hva mener du? Dere synes vel jeg er en tørrpinne nå :)

Søndags hilsen fra Cornelis

Dans, ikke sport?

Under et intervju med Absolutt Underholdnings nye programleder Henriette Bruusgaard, kom spørsmålet opp om dans egentlig er en sport. Det fikk meg til å lure..


Hva er sport?
Mange mener at golf definitivt ikke er sport, og enda fler vil nok sløyfe sport i motor(-)sport.
Henriette Bruusgaard i Absolutt Underholdning var i hvert fall, som dere kan lese i mitt intervju med henne på Side2, usikker på om dans kan regnes som sport.  

Så mitt spørsmål er; hva er egentlig sport? 

Er det når du beveger deg og bruker kroppen, man kan kalle det sport? På denne måten kan jo golf og andre litt "trege" grener forsvares. Hva med bilsport? Kan adrenalin og svette, brå svinger eller rette raske strekninger forsvare det som en sport. Ja mener jeg, men alle er kanskje ikke enig?

Programlederen i Absolutt var ikke sikker på om dans kunne regnes som sport, selv om hun har svettet igjennom det selv i flere år.

Bestem selv
Når man ser på hva som omtales som sport, det være seg golf, sjakk, nascar, bowling, (vann)polo, tennis, curling, osv. kan man få følelsen av at dette er opp til øyet som ser.

Derfor vil jeg gjerne ha DIN mening om dette emnet!


Hilsen Cornelis :)

Tvinger nordmenn til å bli svenske

Det var en gang en svenske, en danske og en nordmann som hadde hvert sitt bankkort, men ett av de kunne ikke brukes, kan du gjette hvilket?

Man skulle kanskje ikke tro det var så stor forskjell på oss nordmenn og svensker. Man skulle i hvert fall ikke tro man opplevde mye til diskriminering og utestengning ved å reise som nordmann over grensen. Der tok jeg feil.

Jeg er fortsatt usikker på om våre svenske naboer mener dette slemt, om de bare spøker eller om det hele skyldes mangel på ett bedre system og da i tilfelle også dumhet.

På en av Stockholms største Hennes & Mauritz får ikke vi nordmenn og andre utlendinger lov til å kjøpe varer med våre egne svenske bankkort, uten å vise svensk legitimasjon ved siden av. Først tror man kanskje at det er skjult kamera, men etter hvert skjønner man at dette blir en ny svenske- vits.
Har man ikke svensk legitimasjon, får man ikke lov til å handle!
Jeg tar meg først i å pent spørre om damen bak disken ikke selv synes dette høres litt dumt ut, da jeg ikke ønsker å bli svensk statsborger for å kjøpe noen sokker og ett skjerf. Alt jeg får tilbake er ett lite ynk som skal gi forståelse om at dette er i hvert fall ikke hennes feil. Da jeg spør om ikke hun synes det er litt rart at det er bare H&M dette gjelder, ser hun bare på meg med ett medfølende blikk.
Mitt siste håp er å spille på nasjonalfølelsen. - Du synes ikke det er litt rart at dere svensker helt fint får bruke deres svenske legitimasjon i Norge da? Da hun øyner mitt norske bankkort med bilde blir hun henrykt  -Det var jo en veldig god idé! Bankkort med bilde, hviner hun. - Ja, ikke sant, sier jeg, denne gangen er det jeg som er medfølende.

Jeg spør om hun har dette problemet ofte, og hun innrømmer at dette skjer faktisk hver eneste dag.
Jeg spør dermed om det ikke kunne være smart å spørre sjefen om noe kan gjøres så hun slipper å stå og føle seg som en idiot med dumme svar hver dag. - aah, sier hun, mens jeg merker hun fortsatt lurer på hva jeg egentlig har sagt og ment.
Det ender i hvert fall med at min svenske kassadame, etter mye overtalelse, ringer sin sjef foran meg og den lange køen som har dannet seg.

Denne svenske historien ender sånn som mange av de dessverre gjør. Jeg forlater min svenske venninne mens hun fortsatt har ett uttrykk i fjeset som sier: «jeg skjønner ingen ting, derfor beholder jeg bare dette smilet så lenge­­». Og sjefen på denne H&M´en har, av meg, fått 2 uker før jeg skal ringe ham opp og høre hvordan det går med omleggingen av dette dårlige systemet. For det var det han lovte, at det hele skulle omlegges. For ja, han hørte jo selv at dette var utrolig tungvint.
- Men du, brøt jeg inn rett før han la på. Dere skal ikke få dere slike bankkort med bilde på også da, i samme omlegging mener jeg, det kunne jo vært smart..
- ahaaa, he he, aaa, neeei, eh, hej då!


P.S.  Forøvrig er Stockholm en flott by med treningssentere vi nordmenn bare kan drømme om. Mer om dette kommer snart, så følg med!

Treningsåret 2005

2005 var året over alle når det gjaldt trening og helse i media. Vi fikk flere tv-serier enn noen gang som omhandlet trening og kosthold, og avisene fant også interessen for dette.

Tv-trening
"Tufte", "Slankekrigen" og "Du er hva du spiser". Alle tv-suksessene i året som gikk handlet enten om slanking, kosthold eller trening. Eller en lett blanding av alt.

2005 ble året da særlig kosthold kom inn i bildet, og konsepter som "Du er hva du spiser" på TV3 ville nok vanskelig ha kommet igjennom nåløyet tidligere.

Media leverer
Myndighetene har skjønt at det norske folk ikke er så sunne lenger, og folk flest begynner også å se faren av fedme. Nettopp derfor leverer media mer og mer innenfor dette området, og sist ut er personlige kostholds- og treningsprogrammer over internett.

Fedonklubben som ble lansert på Nettavisen i høst og denne treningsbloggen som kom i våres, er eksempler på dette.

Hva med 2006?
Hvordan vil så 2006 se ut på tv-skjermene og i media generelt? Vil trening og kosthold fortsatt være interessant, eller er det nå på tide å slappe av foran tv´en igjen?

Skal 2006 bli året da jeg må legge salatbunten på hylla, eller kan vi personlige trenere og kostholdseksperter belage oss på enda ett år hvor folk bryr seg om hva de putter i kroppen sin?

Hvordan har du tenkt til å hoppe inn i det nye året?

Nyttårshilsen fra
Cornelis :)

Mindre jobb med fet kropp

Det danske fagmagasinet Lederne presenterte nylig en undersøkelse som viste at danske ledere i stor grad valgte bort overvektige når de søkte etter folk.


Lederne velger bort de fete
Ledernes hovedorganisation i Danmark har utført undersøkelsen blant sine medlemmer. Her kom det fram at 4 prosent av lederne unnlot å ansette søkere, direkte på grunn av overvekt. I tillegg innrømte ytterligere 16 prosent at overvekt var en medvirkende faktor, slik at for 20 prosent av lederne var overvekt en grunn for å ikke ansette.

686 danske ledere var med i undersøkelsen, hvorav 137 mente at overvekt hadde betydning for ansettelsesforholdet. Dette er tall som ikke overrasker lederen for Adipositasforeningen, som jobber for å forbedre de overvektiges vilkår, Nina Frahm. Hun mener at dette gjenspeiler samfunnet ellers, hvor alle ønsker å se ut som prinsesser.

Ikke bare størrelsen som gjelder
Det ser likevel ut som at både mangel på riktig bekledning og fremtoning fortsatt er større grunner til at folk ikke får jobb, enn at man har noen valker for mye.

Les mer om undersøkelsen her:
www.lederne.dk/Nyheder/Manedsmagasinet_Lederne/
Manedsmagasinet_2005/Nr_11_november_2005/Ledere_dumper_overv%E6.htmlHva mener du? Kan/bør overvekt være en grunn til ikke å få jobb?

Nå er Kristin ute og vakler

Etter å ha sett vår nye finansminister Kristin Halvorsen på NRK torsdag kveld, kan vi med sikkerhet si at det blir dyrere for oss som liker god mat.

Halvorsen med regjeringen i ryggen vil øke matmomsen med 1 milliard, og da NRK´s Jon Gelius spurte henne "hvilke signaler synes du det gir?", svarte vår finansminister at "nei matmomsen, den håper jeg rett og slett at konkurransen mellom kjedene sørger for at ikke forbrukerne får noe særlig virkning for.." -Kristin Halvorsen
Og jeg som trodde vi var kvitt politikere i regjeringsposisjon som tror på mirakler..

Med dette gjør vår nye finansminister det desto vanskeligere for de som har lite. Det gjør at en av grunnsteinene i vårt samfunn, det at alle skal ha tilgang på mat, blir verre for en stor gruppe mennesker. De som har mye penger vil ikke merke dette noe særlig, mens de som antageligvis stemte på Kristin Halvorsen for nettopp å gjevne ut forskjellene bare taper enda mer. I tillegg er det ganske naivt av finansminsteren å tro eller håpe at de store matkjedene vil ta denne ekstra kostnaden. Hvorfor skal egentlig de føle noe ansvar for å holde prisene nede for folket, når de sosialistiske politikerne ikke tenker i de baner?

Nei her er vår nye finansminister på vaklende grunn. Og selv om hun ble skrytt opp i skyene for sin tale på Stortingets talerstol, gir jeg personlig henne en karakter 1 for opptreden hos statskanalen.

Hva synes du?

Cornelis

New York

New York

Her er et bilde fra min favoritt by, New York! Dette er fra Central Park, det beste stedet å trene i byen :)
hits